Bydlíme v prašné ulici

Holma
2.2.12 07:48

Bydlíme v prašné ulici

Dobré ráno.

Zajímalo by mě, zda tu někdo z vás bydlí v prašné ulici s okny přímo do ulice. My se přestěhovali z 1. patra do přízemí a je to šílený! Nahoře to šílený taky bylo,ale tady je to prostě napřímo. Prach bych mohla utírat každý den, na TV šedý povlak…hrůza! Nyní v přízemí je to o to horší, že se nedá větrat, projede auto a už je hromada prachu, přes který nejde vidět. V dubnu čekáme mímánka, tak jsem zvědavá, jak budu větrat. Nejsem žádná citlivka a nehodlám to moc přehánět, ale už mě to začíná dost vytáčet. Byla jsem zvyklá větrat každé ráno a teď teda váhám.
Naše ulice je štěrková (resp. hliněná, štěrk se jaksi vypařil). Není tu kanalizace, takže s ulicí se nic nebude dělat, dokud nebude kanalizace. Kanalizaci slibovali už babičce. Nyní se čeká zda město získá nějakou dotaci, z informace od sousedů si však v ulici někdo „zařídil“ nový vodojem (my už máme nový), takže místo kanalizace bude vodojem a ulice bude prašná stále.
Jak to řešíte?
Můžeme si vysadit živý plot, vzrostlý je drahý a nízký než vyroste… Navíc nyní ještě rekonstruujeme a máme co dělat, abychom vyžili. Síťka do oken bude denodenně na mytí. Plot něčím potáhnout je také varianta, ale i v případě živého plotu jde o to, že mrak toho prachu je dost velkej, aby tu výšku překonal.
Zbývá mi snad jen buzerovat úřad, zavolat hygieniky…ale to už je vysoce krajní a stejně se s tím nic neudělá. Nejsou prostě peníze. Tak jak to přežít? Takových ulic je ve městě více, a to jsme město se 7mi tis. obyv. Neustále se tu staví další a další domy a byty…
Máte někdo podobný problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
2.2.12 07:59

Ahoj, podobný problém naštěstí nemáme. Ale jen k tomu živému plotu. Ráda bych tůje, ale přesně jak píšeš bud drahý nebo dlouhý čas a tak manžel našel a už jsem ho i naživo viděla jilm sibiřský. Je levný, cca 17,– Kč jedna rostlina a roste 1,2 až1,8 m za 2 roky, což si myslím, je super. My do něj ted na jaře jdeme. Je to sice listnáč a opadává, ale naše sekačka se sběračem to prý posbírá. A pokud ne, tak bude hrabat manžel :D

• Citovat
  • Upravit
bamba
2.2.12 09:58

Ahoj,levné řešení,ba dokonce zadarmo je,někde nasříhat zlatý déšť a napíchat do země.My to tak máme a je to super.Roste rychle a je to zadarmo.Věřím,že v okolí ho někdo má a rád ti ho dá.Roste jak divej,takže ostříháním se nezničí.Taky bych otravovala na úřadě,ale nevěřím,že uspěješ.U nás se zastupitel obce bije už několik let,aby ná upravili příjezdovou cestu,která byla zničená kvůli plynofikaci a víc jak 10 let se nic neděje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max