Kde bydlet - Praha nebo okolí?

941
1.2.12 13:05

Kde bydlet? - praha, nebo okoli?

Rada by som sa spytala na vas nazor ohladom byvania… zvazujeme kupu nasho 3kk, mame 2 male deti… co je lepsie podla vas zo skusenosti?

• dom urcite nepotrebujem nutne… staci byt /manzel nie je zrovna kutil/
  • snivam o zahradke, ale na to nemame v prahe
  • zase na druhu stranu riesit vsetko cez auto - vozit deti na kruzky z nejakeho mimoprazskeho satelitu… to tiez nie je ono

Aka je vasa oblubena lokalita?, kde je vsetko co ma byt :))

DIKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
1.2.12 13:10

Já bych se za Prahu nestěhovala, právě z důvodu, co píšeš. Všechno máme tady, práci, školy, rodinu, přátelé, jezdili bysme se tam akorát vyspat a na mateřský bych se zbláznila.
Bydlíme na okraji Prahy, ve Stodůlkách a jsme spokojený je tu všechno a je tu hezky, navíc i o něco lepší vzduch než v centru a přírodu si vynahrazujeme častými výlety.

Příspěvek upraven 01.02.12 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alien21
1.2.12 13:18

Já bych v Praze být nemohla, ale chápu tě, že satelit tě neláká. Já bych volila městečko či vesnici blízko Prahy, ale ne klasický satelit. Já bydlím ve Slaném - na letišti jsme za 15 minut. V okolí je spousta hezkých vesniček, kde se staví a i přímo tady jsou k prodeji nové byty…

• Citovat
  • Upravit
5086

Bydlíme na kraji Prahy… skanska tu prodává novostavby bytů - takové moderní paneláky ;) (Jahodnice - na jejich webovkách to najdeš ;) ) některé byty mají předzahrádky, ale sousedi si tu kousek v zahrádkářské kolonii pronajali zahrádky a tam vegetí ;) jsme tu v dosahu busu a vlaku na metro je to do 10 minut busem - v centru vlakem na Masaryčce jsi za 16 minut - ve špičku jede vlak co 15 minut (jednou hlavák a jednou masaryčka a takhle se to střídá) mimo špičku to jezdí co 30 minut na masaryčku… školky tu v kolí jsou i školy - problém s umístěním tříleťáka v Praze tu zůstává, ale jsou tu dvě soukromé školky, takže ty tu mezeru pokryjí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292

Když bys šla mimo Prahu, nemůže to být obec o 300 lidech, kde není škola a tím pádem kroužky. Musíš vybrat něco většího, kde mají takové to základní. Samozřejmě, pokud plánuješ dětem balet apod., tak Praha. Pokud Ti stačí šachy, kopaná, ruční práce, můžeš kdekoliv. Já třeba neřídím, bydlím v menším městě a jediné, co mi vadí, že s maloškem musím hodně po doktorech, ale od nějakého věku to zvládne bez kočáru a bude mít aspoň výlet.
Taky se tu staví a prodávají byty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
1.2.12 13:24

řešíme tu samou situaci a nejspíš to vyhraje okraj Prahy. Líbí se mi Stodůlky, nebo Bohnice, tak uvidíme, co to nakonec vyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.2.12 13:29
kebule82 píše: řešíme tu samou situaci a nejspíš to vyhraje okraj Prahy. Líbí se mi Stodůlky, nebo Bohnice, tak uvidíme, co to nakonec vyhraje.

Stodůlky :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
1.2.12 13:44

Bydlíme v satelitu a jsem spokojená, je tu školka, škola 2km a na černý most necelých 5km, do letňan 10km. Každý máme své auto a já jsem zvyklá jezdit, nevadí mi to. Já jsem zase ten typ k terý raději bude bydlet na vesnici kde je klid, příroda a dojedu si autem za vším potřebným. Malou budu na kroužky vozit což bych stejně dělala i tak :-)
Bydlíme 2km od hranici Prahy takže do Prahy fakt kousek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.2.12 13:45
mabis píše:
Bydlíme na kraji Prahy… skanska tu prodává novostavby bytů - takové moderní paneláky ;) (Jahodnice - na jejich webovkách to najdeš ;) ) některé byty mají předzahrádky, ale sousedi si tu kousek v zahrádkářské kolonii pronajali zahrádky a tam vegetí ;) jsme tu v dosahu busu a vlaku na metro je to do 10 minut busem - v centru vlakem na Masaryčce jsi za 16 minut - ve špičku jede vlak co 15 minut (jednou hlavák a jednou masaryčka a takhle se to střídá) mimo špičku to jezdí co 30 minut na masaryčku… školky tu v kolí jsou i školy - problém s umístěním tříleťáka v Praze tu zůstává, ale jsou tu dvě soukromé školky, takže ty tu mezeru pokryjí ;)

Mabis diky, ale ty jahodnice su hodne mimo prahu, nie? na severe? aspon tak mi to v ryhclosti vyhodilo na mape…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.2.12 13:54

ju, uz to vidim spravne, je to u sterbohol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
1.2.12 13:54

Temaho

ráda se pak ozvu na procházky :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.2.12 13:55

asi to tiez vidim skor na mestecko s plnou vybavou zajete… este najst nieco vhodne… prahu milujem, rada by som bola v okoli, i tu budem pracovat, ale rada by som tiez, aby boli deticky trosku i sebestacne - casom a teda nepotrebovali uplne sofera na cokolvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.2.12 13:57

stodulky mam taky rada, byvali sme na Luzinach, teraz tiez nie sme od vas daleko :)), ale ked tak tuzim po pidi zahradke na relax :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.2.12 14:37

Šli jsme z Prahy na Kladensko, jsme tu 6 let a jsme nad míru spokojený. Máme novostavbu, Kladno s cca 70000 obyvateli je vzdálený 2,5km, takže je tu všechno. Děti vozíme, protože stejně oba jezdíme do Prahy do práce. Mimochodem manžel je stodůlečák, já z Vinohrad. Ani jeden bysme na sídlišti nezůstali a když jedeme ke tchánovcům, tak Stodůlky mě osobně vůbec nic neříkají, zkrátka sídliště. Ale to je o pocitu, já v paneláku bydlela asi 5 let a prostě jsem si nezvykla a zvykat už si, doufám, nebudu.

• Citovat
  • Upravit
15290
1.2.12 14:38

Říčany :pankac: je to město, je tam vše, co potřebuješ, včetnš školy, skolky, gymplu, obchodky, nakupních středisek a kroužků pro děti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí