Přestěhovat se, nebo ne?

Vaculovakacka
1.2.12 15:13

Přestěhovat se nebo ne?

Potřebovala bych poradit, máme 2 měsíčního syna, bydlíme u rodičů v jednom koji s manželem (pokoj je velký máme tam všechno, ale prostě nemáme svoje sokromí jak říká manžel. Můj otec nám dal nabídku, ať se přestěhujeme do 3+1 v rodinném domku kousek od jejich domu, který jim patří, než dostavíme svůj domeček (bude to trvat asi cca ještě rok). Teď mě trápí otázka, jestli to ten rok vydržet v jednom pokoji, nebo se přestěhovat,mělo by to své výhody i nevýhody. Malý by si musel zvykat na nové prostředí, muselo by se tam všechno vymalovat, což by znamenalo další finance navíc, když stavíme domeček, ale taky své výhody. Měli bysme své soukromí, otec by nám napsal nájemní smlouvu, tím pádem bysme dostali příspěvek na bydlení, což by v naší situaci při stavbě domečku byla dobrá pomoc a pokrylo by to i ty náklady na malování, jenže prostě nevím, jaký na to máte názor? Děkuji předem za jakékoliv komentáře :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
1.2.12 15:24

Neváhala bych ani minutu. Dvouměsíční miminko změnu prostředí v pohodě zvládne. Náklady na malování nejsou tak vysoké - navíc, pokud byste potom měli nárok na příspěvek na bydlení, tak by se vám to několikanásobně vrátilo.
Osobně si neumím představit, že bych měla být s manželem a dítětem nonstop v jedné místnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.2.12 15:29

Pokud by se nemuselo investovat do ničeho jinýho než malování, šla bych do toho. Malý to v tomhle věku zvládne a soukromí je prostě soukromí. A at si malý radši zvyká, že je jen s vámi, potom by mu mohlo dělat problém být bez babičky. Ale to nevím, vždycky jsme s manželem bydleli sami, to si jen myslím. Ještě je taky důležitý, jestli opravdu ten váš baráček bude za cca rok a jestli něco platíte vašim ted a kolik budete platit v novým. Já osobně neuznávám bydlení s rodičema, ale ted nás to taky chvíli čeká. Dostavěli jsme a mamce s manželem se u nás moc líbí, že koupili baráček vedle - hrubou stavbu, tak prodali byt a než si to dodělají budou bydlet u nás. Zvládneme to, ale bude to náročný, i když společně vycházíme. Ale budou bydlet oni u nás, takže my budeme určovat pravidla, obráceně nevím, nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
alien21
1.2.12 15:29

Nevím nad čím přemýšlíš…Sbalte se a šup do domečku!!!

• Citovat
  • Upravit
Vaculovakacka
1.2.12 15:39
jjelena píše:
Pokud by se nemuselo investovat do ničeho jinýho než malování, šla bych do toho. Malý to v tomhle věku zvládne a soukromí je prostě soukromí. A at si malý radši zvyká, že je jen s vámi, potom by mu mohlo dělat problém být bez babičky. Ale to nevím, vždycky jsme s manželem bydleli sami, to si jen myslím. Ještě je taky důležitý, jestli opravdu ten váš baráček bude za cca rok a jestli něco platíte vašim ted a kolik budete platit v novým. Já osobně neuznávám bydlení s rodičema, ale ted nás to taky chvíli čeká. Dostavěli jsme a mamce s manželem se u nás moc líbí, že koupili baráček vedle - hrubou stavbu, tak prodali byt a než si to dodělají budou bydlet u nás. Zvládneme to, ale bude to náročný, i když společně vycházíme. Ale budou bydlet oni u nás, takže my budeme určovat pravidla, obráceně nevím, nevím :nevim:

jenže další problém, jak říct babičce, že tam chceme? uz jsem jí to jedno naznacila, ale prisla s tim, ze ji bude po malem smutno, a ze se tam mame dobre, ze nm tam nic nechybi, tak proc se stehovat?

• Citovat
  • Upravit
jjelena
1.2.12 15:44

Tak snad každej normální člověk pochopí, že soukromí je základ spokojenýho vztahu, jak partnerskýho, tak i s těma rodičema. A je to váš život a vy se máte právo rozhodnout, jak ho strávíte. Spousta jiných by ráda šla, ale bohužel tu možnost nemají. A sama píšeš, že je to jen kousek od sebe. Nevím, já si v takovýhle věcech razím svou a nenechám se do ničeho tlačit a otázka bydlení pro mě zásadní je. Hlavně se rozhodněte tak, jak opravdu chcete.

• Citovat
  • Upravit
1.2.12 15:44

Tak my jsme na tom úplně stejně. Bydlíme v jednom pokoji u manželových rodičů a v květnu tam budeme tři. Už teď je to malinkatý a co teprve až tam dáme postýlku… Mít tu možnost a mít vlastní bydlení, byť jen na chvíli, než si dostavíme, neváhám a jdu do toho.
Není nad to mít vlastní soukromí nehledě na to uspořádat si věci podle svýho. Tady se člověk bojí cokoli změnit, třeba jen pověsit poličku nad přebalovák.
My sháníme vlastní domeček a dá-li bůh snad nám vyjde i ta hypotéka a budeme konečně ve vlastním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vaculovakacka
1.2.12 15:47

Děkuju moc za reakce :) potřebovala jsem jenom slyšet, že chci to správné, až se přestěhujeme, dám vědětt :) díky díky díky

• Citovat
  • Upravit
4267
1.2.12 15:59

Neváhala bych ani minutu a už bych balila ;) bydlíme s přítelem již 5 let v jednom pokoji v bytě u jeho matky a již 3 rok i s dcerou a za chvilu budem 4 takže já bych neváhala … taky stavíme a doufám, že to bude co nejdříve k nastěhování, protože ve 4 už se sem nevejdem a to jsme si původně myslely jak se do dvou let od zahájení stavby přestěhujem .. takže za mne uričitě ano a babička to pochopí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30235
17.4.16 20:30

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Bydlíme s manželem a synem v hlavním městě, od září máme školku, ale provozní doba školky je 7.30-15, manžel dělá pracovní dobu, při které nemůže ani odvádět, ani vyzvedávat ze školky, takže to bude na mně. Nemáme auto, školka je cca 35 minut cesty.

Dostali jsme nabídku, že bychom se mohli přestěhovat do města, kde jsem vyrůstala, kde by se sehnal byt za nižší nájemné, školku bychom měli zajištěnou, možná občas i hlídání nebo vyzvedávání (tady nemáme tu možnost, v rodném městě by to bylo alespon někdy), jenže je tam zase vysoká míra nezaměstnanosti, takže je otázka, jestli bychom se tam uživili. Jak byste se rozhodovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.4.16 20:31

@Margery Zustala bych v Praze, zamestnani je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
17.4.16 20:35

@Margery A jak je to daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
17.4.16 20:35

@Margery Šla bych z Prahy, jen kdyby se sehnalo dobré zaměstnání pro oba v novém bydlišti. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30235
17.4.16 20:37

@j.a.n.i1 je to na druhém konci republiky.

V novém bydlišti bych měla nějakou šanci na práci na plný úvazek, rozhodně vyšší, než v Praze. Alespon první, druhý rok školky. Manžel by musel změnit obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.4.16 20:39

Hledala bych práci předem v tom městě. Zjistila bych jaké jsou šance. Můžeš přeci už rozesílat životopisy. Kdyby práce byla, určitě bych z Prahy odešla. Já už jen proto, že bych v Praze bydlet nechtěla, nelíbí se mi tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí