Byt 2+1 a dvě a více dětí

3085
23.11.10 11:25

Byt 2+1 a dvě a více dětí

Ahoj, máme byt 2+1 a v plánu druhé dítě, tak bych se ráda zeptala, jak to u vás funguje v těchto podmínkách s dvěma či více dětmi a jestli to natrvalo vyhovuje. Jak máte uspořádané pokoje? My máme obývák s ložnicí dohromady a dětský pokoj. Díky všem za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
23.11.10 11:30

Ahoj!

Máme taky dá se říct 2+1 a 3 děti. Je to jako u vás. Ložnico-obývák a dětský pokoj. Říkáme náš pokoj a jejich pokoj :wink: .
My máme rozkládací sedačku a už jsme si celkem zvykli.
Jak to půjde až děti povyrostou, to se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
23.11.10 11:31
Hany163 píše:
Ahoj, máme byt 2+1 a v plánu druhé dítě, tak bych se ráda zeptala, jak to u vás funguje v těchto podmínkách s dvěma či více dětmi a jestli to natrvalo vyhovuje. Jak máte uspořádané pokoje? My máme obývák s ložnicí dohromady a dětský pokoj. Díky všem za odpovědi :wink:

ahojda my mame 3+1 a budeme myt tri deti,myslim ze je to ok,protoze znam lidi co bydli v garsonce a maji jich treba 5.my taky pak dame detem pokoj jeden a z obyvaku si udelame leharo,proste je to uplne normalni,takhle bydlet,jde o to kdo je na co zvyklej a jak narocnej.my zijem skromne,a staci, :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9879
23.11.10 11:31

My máme dvě děti a byt 3 plus jedna. Ted jsme museli koupit větší chceme ještě jedno a nevejdem se sem.Hlavně úložný prostory chybí. Budem se stěhovat v prosinci a já už se nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
23.11.10 11:32

Ahoj.

My máme 2kk a dost malý,takže se někdy po novém roce hodláme stěhovat do většího.
Momentálně máme obývák a „hernu“ a ložnici na spaní pro všechny,plus ještě další část hraček,co už se do obýváku nevejde,tam se tedy opravdu nedá skoro pohnout. Máme velkou postel,vedle ní Matýskovu a u nohou kolíbku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.11.10 11:37

Ahoj máme také 2+1 a čekáme druhé dítě. No, dřív byl děcák přepůlený a tam jsem měli ložnici,ale teď už to nestačí,dcera si vodí kamarádky a druhé dítě?? No, tak jsem obývák spojili s ložnicí(teda dali jsem tam jen postele a velkou skříň nechali v pokojíku.Není to rozhodně ideální,ale zatím to stačí, jen v létě budu přeorganizovávat. Postel se vešla jen do jednoho rohu, takže když se k nám přijde do obýváku, tak je první na co je vidět:-(, Taky počítám s tím, že 200L akvárko, půjde pryč(netuším kam)a budu nucena koupit rohovou menší sedačku(máme 2 a 3sedák) Jinak nevýhoda hrozná, že teď už u nás nemůže přespat návštěva(prostě fakt není kde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.11.10 11:44

Ahoj. Když jsem byla malá, bydleli jsme v 2+1, mám dva sourozence (věkové rozdíly 1,5 roku a 3,5 roku). Bydleli jsme tak do mých cca 8,5 let (sourozenci 10 a 5) a neuvědomuju si, že by mi to nějak vadilo. Pak jsme se přestěhovali do většího, měla jsem pokoj se ségrou a to mi teda vadilo fest (jsme každá úplně jiná). Takže teď doufám, že svým holkám (stejný věkový rozdíl) budu moct dopřát ten luxus, aby měla každá svůj pokojíček. Ale podle mě dokud jsou děti malé, tak to jde, hlavně že nemusí mít pokoj společný s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
23.11.10 11:45

My bydlíme v 2+1 sedmým rokem, dříve jsme to měli úplně jinak, toto léto jsme to přeorganizovali - postel přehodili za gauč, který jsme zmenšili (měli jsme taky rohový rozkládací a na něm jsme čtyři roky spali). Pohovce jsme vzali jeden větší díl, takže teď máme daleko více místa a ještě hodláme vyměnit obyvákovou stěnu za knihovnu až po strop a míň hlubokou, takže to bude zase efektivnější a zabere méně místa. V dětském pokoji máme zatím ložnicovou skříň, ale taky v budoucnu hodláme předělat na praktičtější, protože větší byt nám nehrozí. Když jsme byli bez dětí ten druhý pokoj jsme ani nevyužívali, bylo to skladiště :oops: Úložné prostory řešíme krabicemi z Ikey, do kterých se vleze spousta věcí a jsou dekorativní, takže to nevypadá vůbec špatně. Jak řešíte úložné prostory vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
23.11.10 11:48

Hkac, to bylo moje přání, aby děti měly svůj vlastní pokoj. Já ho jako dítě neměla, vyrůstala jsem sice jako jedináček až do 10ti let, pak se narodila sestra, ale dispozice na pokojíky nebyly. A tak jsme neváhaly s tím, že ten druhý pokoj bude pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
23.11.10 11:52

My máme taky 2+1 zatím jedno dítě a druhé čekáme a vejít se musíme. Spíme v obýváku na rozkládací sedačce a i skříň a prádelník je v obýváku. V pokojíku bude 15 letý syn i miminko a jejich věci, máme ale v pokojíku dvě postele a dokud bude mimčo malé budu spát s děckama i já. V případě, že by syna mimčo rušilo půjde k tátovi do obýváku. Bude to náročnější, ale zvládnout se to dá, když není jiná možnost. Uvažovali jsme o výměně bytu za větší, ale za pár let bude syn dospělý a budeme mít prakticky zase doma jen jedno dítko tak je to zbytečné platit větší nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
23.11.10 11:54

My jsme s nasima a brachou vzdycky bydleli v 2+1, nemam pocit ze by nam to nejak vadilo :nevim: Meli jsme svuj pokoj a nasi spali v obyvaku, je fakt ze to soukromi proste nemeli, navic se pres ten obyvak jde i do koupelny, coz je blbe.
Ale nasi si na to tak zvykli, ze i ted kdyz uz tam nejsme, tak stejne dal spi v tom obyvaku a v pokoji ani netopi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.11.10 12:01

No, u nís je výhoda, že k bytu patří ještě komora 2×2m a sklep, je také možnost dát něco na půdu. Žijem v malém městě a v baráku se všichni známe, takže strach z toho, že se z půdy něco ztratí je zbytečný, Takže oblečeníletní v zimě a naopak dáváme do komory Taky věci co se pouýívají hodně málo. Na půdu dáváme boty, věci co schovávám po dceři(teď se to bude hodit), sklep je na brambory a zavařeniny(taky tam dávám chrnět kaktusy), jo a ještě máme kolnu, takže tam je gril, bazének pro dceru,věci na písek a manžel tam má nářadí. Takže u nás je byt opravdu jen na věci, které se používají často. Naštěstí máme i jiné prostory, jinak by to bylo opravdu hodně blbý. No, jinak toužím po domečku,ale finance jsou dost omezený takže v horizontu 5 let se určitě nehneme:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
23.11.10 12:02

Ahoj, my máme 2+1 a 3děti, dvojčata budou mít dva měsíce, tak to jde, jak to bude až trochu vyrostou to netuším…nějak to bude muset jít

Příspěvek upraven 23.11.10 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.10 12:04

mame 3KK a 3ks deti
moc to nestaci, mini loznice a kluci budou vsichni v jednom pokoji
radi bychom vetsi, ale tenhle stal 3,5 mega a splacet budem 17000 jeste 20 let

• Citovat
  • Upravit
Uju