Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MarianellaV píše:
jo mela moji rodice maji rozum narozdil od nekoho
Ale tolik rozumu, aby z tebe vychovali slušného člověka, evidentně neměli. Tvoje reakce na dotaz zakladatelky byla absolutně nepřiměřená a totálně mimo, potřebovala sis jen štěknout. Asi to potřebuješ k údržbě vlastního duševního zdraví. Možná ti samotné v tom dětském pokojíčku bylo smutno a tu frustraci si neseš dodneška.
Příjde mi zbytečné se nějak znovu vyjadřovat k @MarianellaV . Myslím si, že o své inteligenci a správné vychově ve vlastním pokojíčku už prozradila dost
A já nemam zapotřebí před někým takovým obhajovat výchovu tří dětí v 2+1.
Pro své děti udělám vše nehledě na velikost bytu, která je zřejmě pro někoho hodně důležitá. Dřív spolu celé rodiny spali v jedné místnosti a vyrostli z nich normální lidé - slušněji vychvaní než ostatní, kteří měli soukromí svého pokoje.
Děkuji za podporu anonymní S. a @Denisa56
![]()
Tazatelka ![]()
Nemuzete mit obytnou kuchyni? My mame tri deti ve 3+kk, chceme se hnout do vetsiho, ale zatim jsme nic nenasli. Zatim je mimino v loznici, ale neumim si moc predstavit pak tri deti v pokojiku 15m, vsechny je uspat… no ale kdyz nebude zbyti…
@silona Bohužel ne. Časem asi pořídíme do obýváku vestavnou postel. A naštěstí v pokojíku nebudou mít skříně, tak to bude zase o něco lepší.
Uvidíme jak to bude, až půjdu do práce i já, třeba potom pořídíme něco většího.
@Anonymní píše:
@silona Bohužel ne. Časem asi pořídíme do obýváku vestavnou postel. A naštěstí v pokojíku nebudou mít skříně, tak to bude zase o něco lepší.
Uvidíme jak to bude, až půjdu do práce i já, třeba potom pořídíme něco většího.
Přesně tak, nikde není napsáno, že za pár let nebude situace jiná. Můj strejda s manželkou vychovávali děti v 1 + 1, jo, tam byli solidně namačkaní, za pár let se stěhovali do čtyřpokojáku, každé dítě svůj pokoj… ![]()
@Anonymní píše:
Příjde mi zbytečné se nějak znovu vyjadřovat k @MarianellaV . Myslím si, že o své inteligenci a správné vychově ve vlastním pokojíčku už prozradila dostA já nemam zapotřebí před někým takovým obhajovat výchovu tří dětí v 2+1.
Pro své děti udělám vše nehledě na velikost bytu, která je zřejmě pro někoho hodně důležitá. Dřív spolu celé rodiny spali v jedné místnosti a vyrostli z nich normální lidé - slušněji vychvaní než ostatní, kteří měli soukromí svého pokoje.Děkuji za podporu anonymní S. a @Denisa56
Tazatelka![]()
Tu hloupoučkou osobu, co psala mimo mísu, taky komentovat nebudu. Já znám rodinu, kterým stavební úřad protahuje stavbu domu a bydlí ve 2+1 se třemi dětmi a dvěma velkými psy a jde to. My bydlíme ve 2+1 50m2 se dvěma dětmi a měnit to nechceme. Klíčové pro nás tedy je, že máme ještě oboje prarodiče ve velkých domech a svoji chalupu, tzn. že na jaře vyperu všechno zimní, dám to do vakuových pytlů a odvezu, stejně tak všechny sezónní věci jako stan apod. nemusíme mít v bytě. Skvělý pomocník je sušička (máme ve větrané chodbě) - nikde nepřekáží věšáky s prádlem a dětem ze sušičky rovnou skládám do skříně. Z kuchyně jsme přenesli jídelní stůl do obýváku a místo něj dali rozkládací křeslo (z IKEA takové to, jak je to složená matrace s opotahem), v obýváku máme rozkládací gauč na trvalé spaní pro 2 s kvalitní matrací, v ložnici/dětském pokoji máme kromě dětských postýlek ještě výklopné jednolůžko. I v tak malém bytě tedy v podstatě máme 4 lůžka pro dospělé a 2 pro děti a máme pokryté situace, kdy např. děti marodí (rozložím si postel u nich) nebo já či manžel marodíme a třeba nás trápí silný kašel apod. (jeden spí v obýváku a jeden si rozloží křeslo v kuchyni), no a když jsem přijela s mladším z porodnice, tak jsem měla postýlku v obýváku, a všichni se luxusně vyspali (starší dítě v pokojíku, manžel v kuchyni a já s miminem v obýváku).
Děti mají klasicky svůj pokojík (my tam tedy máme i věci ve skříních) a nijak nestrádají, a my si rozložíme spaní za 10vteřin a o víkendu si užíváme tu velkou postel uprostřed obýváku, kam nám skočí děti a koukáme na pohádky. Svůj pokojík podle mě dítě ocení až v pubertě (nebo když je výrazný věkový rozdíl mezi dětmi a např. batole ničí domácí úkoly školákovi) a do té doby mu fakt nic chybět nebude.
Rozhodli jste se někdo řešit současné ceny bytů koupí bytu 2+kk pro bydlení rodiny se dvěma dětmi?
Chtěli jsme 3+kk, ale cena je najednou o hodně vyšší a finančně by bylo lepší 2+kk, výměra je 58m2, má velký balkon i sklep.
A kdo tak bydlí, dá se to, jste spokojeni v rámci možností? ![]()
@Anonymní píše: Více
Kup vetsi alespon 3+kk, jinak pak budes plakat. Na penize ser.
@Anonymní píše: Více
My bydlíme v 2+1 o 65 M2.
Obytná kuchyň cca 18 M2, ložnice cca 12m2, synův pokoj 16 M2, koupelna s okem, WC a k dispozici dva sklepy.
Pro tři akorát, čtyři bychom se tu vešli taky.
Ale jsme poměrně minimalistická domácnost a ty dva sklepy dělají taky svoje. Plus je v domě místo, jde lze mít bezpečně kola.
Vyhovuje nám lokalita, všude máme blízko, příroda, cyklostezka, v dosahu MHD, do práce 15 minut busem..
Záleží, jak je být dispozičně řešený
Máme 65m2, bylo to 2+1, ale předělali jsme si to na 3kk. Máme dvě malé děti, mají svůj pokoj, my svoji ložnici a pak obývák s kuchyní. Pokud je to jen možné, doporučuji ty 3 pokoje, jinak těch 65m2 je pro nás ok.
Pokud by to bylo 2+1 tak asi klidně. Ale při větších dětech, které už mají nějakou potřebu vlastního fungování si +kk neumím moc představit. Co třeba nemoci, dospání o víkendu ( děti už soběstačné). V podstatě pro vás absolutně žádné soukromí a ještě v kuchyni, pokud to není nějak oddělené. Šla bych do 3+kk. I tak dle mého s 2 pubertáky, pokud nemáte nějakou možnost lifrovat někam věci ( sklad, garáž, chalupa, atd…) to bude na 58 m2 náročné.
@zrcadlo Jste pořád ve 2+1 se 2 dětmi? Jak to vše je, fungujete v pohodě?
jak staré jsou teď děti? Děkuju
@Menton Zvažujeme bydlení v malém domě 70m2 2+1 se 3 dětmi. Dětský pokoj 18m2. Kuchyně větší, s pohovkou. Velká půda-úložný prostor, „sklep“. Nevíme, zda natrvalo, zatím s malými dětmi.
Bydlí se vám stále dobře?