Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My bydlime v 3kk s jednim ditetem (zatim) a planujeme jeste jedno. Nemame teda loznici za zadnyma zasupovacima dverma, ale jako plnohodnoty pokoj. Dve deti budou proste v jednom pokojicku. Co je na tom? Ja jsem vyrostla doslova v paláci o 11 místnostech a i tak jsme mely se segrou vždycky jeden pokojicek dohromady. Me pripada, ze kdyz maji sourenci kazdy svuj, tak je ho hrozne odcizuje
A je u nas v dome i jedna rodina, co ma stejny byt a deti 4… A taky to jde…
Proč by to nešlo? Vyrostla jsem se starším bráchou v 2+1, pokoj společný, rodiče měli sklápěcí postel v obýváku. 3+kk by pro nás tehdy byl luxus, co se týče místa. I dnes plno lidí žije s dětma v 2+1.
Než budete mít 2 děti, které budou potřebovat /chtít svůj pokoj bude to trvat tak 10-15 let, tak to teď vemte, jestli je to výhodný a je to. Třeba bude nakonec jen jedno ![]()
@malaloui No ono je to v podstatě 2+kk. Děti by měly samostatný 1 pokoj a my bychom byli pouze za zásuvnou stěnou v té další větší místnosti.
Touto logikou by rodina se třemi dětmi musela bydlet nejméně v 6kk.
Já osobně nemám kk ráda, vyhovuje mi +1, a záleželo by na dispozici bytu (jestli umožňuje úložné prostory), ale na jednom dětském pokoji nevidím nic špatného (když nebude mít pod 10m2).
A 78m2 na 2kk je opravdu luxus - vy ten byt chcete koupit? Tak místo zásuvné stěny udělejte plnohodnotnou příčku, aby to bylo opravdu 3kk a je to, ne?
@ellie94 Prece netravite cele dny v loznici
Pres den budete hlavne v obyvaku, ne?
@zrcadlo Úložné prostory by byly ve sklepě, který má 18m2. A ten dětský pokoj by měl 17 m2. Je to celé novostavba a na výborném místě a právě bychom ho chtěli koupit. Jen jsem si nebyla jistá, zda by nám to stačilo až budeme mít děti ![]()
Tohle bych nebrala, když to nejsou plnohodnotné pokoje. My máme 3+kk se stejnou plochou jako ten váš a stejně jsme se před rokem a půl stěhovali do většího bytu, aby mělo každé dítě svůj pokoj. Máme dvě děti - holku a kluka a už nebylo pohodlné, aby měli společný pokoj.
My máme dva byty spojené a jeden je 3+kk a pak jsme koupili ještě sousední, kde máme dvě místnosti a koupelnu. Prakticky žijeme v tom 3+kk- ložnice, velký pokoj s kuchyní, jídelní a obývací částí a třetí pokoj je dětský. Má 68 m2. (Druhý byt je jako herna a pracovna, nikdo tam nespí.) TAKŽE POHODA, BERTE TO ![]()
Dodávám, že děti máme 2. Pohlaví nestejné, bydlí spolu. Druhý byt jsme koupili kvůli pracovně, muž pracuje z domova. Další místnost na spaní využijeme na třetí dítě
Já bydlela celý dětský život s bráchou, nebylo to divné. Měli jsme uspořádaný pokoj tak, abychom měli každý soukromí ![]()
To není plnohodnotné 3+kk. To je spis 2kk se spíží, které se říká ložnice…Místo je s dětmi potřeba. Já bych do toho nesla.
@ellie94 my bydlíme v přestavěném 2 + 1 na 3 kk, je to v pohodě, máme k dispozici 2 sklepy. Byt má necelých 70 m2. Dětský pokoj má 16 m2 - takže pro dvě děti bez problémů. Ložnici máme malou jen fakt na postel a komodu ( vestavěná skříň je v chodbě). Takže za mě ano, pokud si můžete ještě dělat změny, půjde to možná i dispozičně vyřešit, aby jste měli i samostatnou ložnici
Chodíme stejně do práce, takže doma jsme večer + víkendy. Původně jsme nechtěli kuchyň a obývák dohromady, dnes s 5-ti letým synem to vidím jako výhodu. Stejně je pořád s náma v kuchyňo-obýváku, tak jako rodina trávíme čas spolu .
@Anais Byt by byl v osobním vlastnictví, takže bychom si ho asi přestavět mohli ![]()
@ellie94 Při dnešních cenách je průměrná rodina ráda za 2+kk o cca 43 m2…tedy tohle je pro spoustu lidí luxus. A do budoucna by to šlo vyřešit nějakou rozumnou větší rekonstrukcí (i když taky nejde všechno vím, ale trochu to vylepšit by mělo jít).