Úprava bytu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
5.7.13 15:34

Byt úprava

Obracím se na vás s prosbou. Chystám se na úpravu bytu, který jsem zdědila a nějak si nevím rady. Třeba se tady najde někdo, kdo má podobný byt nebo někdo šikovný, kdo by mi mohl poradit.
V první řadě mi jde o stavební úpravy, zda někde něco ubourat či přistavět. Vrtá mi hlavou hlavně chodbička, která spojuje kuchyň a chodbu. Nevím, zda ze strany od kuchyně zazdít a využít prostor jako komoru či šatnu nebo o ní zvětšit koupelnu, obývák by v tom případě byl průchozí a prostorově je velmi malý, tak abych něčeho potom nelitovala.
Další věc je dětský pokoj a ložnice - ložnice by byla průchozí, což by se dceři asi postupem času moc nelíbilo a mně asi taky ne ~f~ Napadlo mě buď vybourat do dětského pokoje dveře z chodby, čímž bych ztratila místo pro odkládání bund nebo část ložnice přepažit, udělat tam ze sádrokartonu šatnu a dveře jaksi posunout.
Stále velmi váhám a hlavně nemám na tyto věci žádné cítění a ani známého zedníka, který by mi řekl, že by to tak šlo, či, že je to hloupost.
Snad mi někdo z vás poradí.
Díky předem ~;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35720
5.7.13 15:40

A vis ktere zdi jsou nosne? Zbourala bych zed mezi obyvakem a kuchyni a otevrela to, mozna protahla kousek koupelnu a ta loznice mi prijde vetsi nez obyvak? Posunula bych tu zed napul a udelala vetsi pokojik a zvlast vchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.7.13 15:43

Nějakej náčrtek by to chtělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.13 16:01
@Tarinka píše:
Nějakej náčrtek by to chtělo :)

Vždyť tam je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.7.13 16:02
@araw píše:
Vždyť tam je :mrgreen:

Ježiš já jsem slepoň :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.13 16:05
@Tarinka píše:
Ježiš já jsem slepoň :mrgreen: :oops:
:mrgreen: V pohodě, ale plánek má pěknej :lol: ale jak psala pikola, základ je vědět, kde jsou nosné zdi. Protože jinak bych taky propojila kuchyň s obývákem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.7.13 16:08

Tak já bych vybourala tu příčku mezi kuchyní a obývákem úplně, aby vzniknul takovej vzdušnější prostor, velká koupelna je sice fajn, ale zas na úkor obýváku, to né, a místo na ty dveře z chodby do pokoje není, vypadá to, že část zdi není nosná, kdyžtak posunout příčku mezi pokojem a ložnicí, aby ty dveře šly udělat, nebo ubourat i kousek té nosné, poradí statik, ale určitě né průchozí pokoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
5.7.13 16:18

@akla takhle bych to udělala já, ale nevím, kde máte nosné zdi apod.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
5.7.13 16:22

Já bych příčku v obýváku nechala, zazdila to z chodby, a z kuchyne dala dvere a udělala si tam komoru (spíš teda asi spižírnu). no a ty pokoje bych průchozí nenechala, místo průchodu bych dala příčku do L (roh písmene L směrem do ložnice), tím pádem bys mohla udělat vchodové dveře do pokoje vedle těch do ložnice a zaroveň by ti v ložnici vznikl takový výklenek třeba na vestavěnou skříň ;) (snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak mi napiš do SZ) ;);)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
5.7.13 16:50

Ony taky dveře nemusí být klasický, můžou být zasouvací do zdi nebo přes zeď, i tím se ušetří spousta místa :)
Třeba tady příklad, tyhle jsou přes zeď, vychází i levnějí, než kdyby se dělala vložka do zdi. Ale zase..záleží na rozpočtu na přestavbu bytu.
 http://www.dvere-erkado.cz/…ERE-NA-STENU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.7.13 16:53

Já jsem sice stavařka a věděla bych, co s tím. Ale hodně záleží na statice a taky, jakou očekáváš funkci bytu. Průchozí pokoje nedoporučuji. Co ti doporučím, je - najdi si architekta nebo projektanta stavby a prober to s ním. Budeš potřebovat posudek statika, nic nenech bourat bez jeho schválení, může z toho být pořádný malér!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.7.13 17:07

Nosná zeď je mezi obývákem a ložnicí a část mezi chodbou a dět. pokojem.
Děkuji za návrhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.7.13 17:15
@akla píše:
Nosná zeď je mezi obývákem a ložnicí a část mezi chodbou a dět. pokojem.
Děkuji za návrhy.

Ano, dle půdorysu jsou nosné zdi zřetelné, nicméně posudek nech udělat. Za mě - pokud je to 3+1, nespojila bych obyvák s kuchyní. Můžeš chtít časem pro dvě děti dva pokoje a třetí pro rodiče. Nicméně „dětský“ pokoj by měl mít samostatný vchod. A dle zkušeností - dětem raději věnovat větší pokoj - mají větší nároky na prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
5.7.13 17:21

A tam kde je loznice musi byt nutne loznice? nemuze tam byt obyvak? ten by pruchozi nevadil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
5.7.13 17:23

No já bych každopádně nějak pošibovala s pokoji, proč je ložnice největší? Jestli chápu dobře, tak je větší i než obývák i než dětský pokoj. Pokoje bych v první řadě nějak prohodila, udělala jim samostatný vchod (těm dvěma vzadu), ložnici bych nechala ten menší, dětský pokoj větší. Obývák bych buď spojila s kuchyní nebo bych udělala obývák v tom největším pokoji.

Ps : uvádíš tam ložnice/denní pokoj. Co to znamená denní pokoj? Většinou je ložnice nejmenší pokoj v bytě, protože se tam za dne netráví čas, jen se tam spí. Čas většinou trávíme v obýváku, děcáku, kuchyni atd… Jestli vy jste naopak přes den v ložnici a do obýváku moc nechodíte, tak si ji nechte největší :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný