Mytí barevných spár v koupelně

1598
4.7.13 17:23

Mytí barevných spár v koupelně

Holky čím umýváte barevné spáry v koupelně? mám strach použít nějaký sajrajt aby mi to nevybělilo tu barvu té spáry. A jak často umýváte obklady v koupelně? my máme obloženo až ke stropu takže když chci všechno umýt tak jedině si stoupnu na židli. a ještě jeden dotaz máme tvrdou vodu takže celkem pravidelně umývám záchod, mám strach z vodního kamene tak který čistič je nejlepší? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16939
4.7.13 19:36

Tak na odpovědi jsem taky zvědavá, jelikož já měla ve sprcháči barvu spár hnědou a na hodně místech se mi jakoby vybělily…používala jsem Savo apod. Vypadá to, jako kdybych tam měla vodní kámen, ale ten to není. Jinak máme taky hodně tvrdou vodu a největší problém s tím mám v kuchyni, protože se na dřezu (nerez) dělají neustále fleky a já to pořád čistím a čistím. Už jsem začala přemýšlet o tom, že si našetřím na takový ten jakoby plastový, nevím přesně jak se to jmenuje, ale jsou dražší a plast to úplně není. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
4.7.13 19:55

Ahojky my doma.na vse ocet a octove cistice, dezinfikuji a zaroven perfektne cisti a jsou ekologicke!!!nejlepsi znacka je bud Frosch a nebo Bzenesky bily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
4.7.13 20:13

Na vodní kámen (ten je z tvrdé vody), je výborná fixinela (a podobné kyselé prostředky). Radí přítel chemik a já potvrzuji, že opravdu je super a kámen sám leze dolů. Na vodní kámen v rychlovarce nebo nádobí je skvělá kyselina citronová, povařit s trochou vody a je vše také pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
4.7.13 20:15
@JanaK88 píše:
Na vodní kámen (ten je z tvrdé vody), je výborná fixinela (a podobné kyselé prostředky). Radí přítel chemik a já potvrzuji, že opravdu je super a kámen sám leze dolů. Na vodní kámen v rychlovarce nebo nádobí je skvělá kyselina citronová, povařit s trochou vody a je vše také pryč.

Jo kyselina na vodni kamen v konvici je uzasna!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
11.1.14 22:43

Jo jo a fixinela úžasnà na nerezové dřezy a tak. Odpad a vše z nerezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.1.14 22:58

@-Sára Na wc používám bref, zadaří-li se vyjímečně větší usazenina, pak dávám přes noc asi 2 hrnky octa. Koupelnu myju dle potřeby, sprcháč a u wc, kolem vany a umyvadel často, obklady kolem dveří, vnější strany sprcháče a vysoko na zdech 1× za rok :oops:. Používám W5 z Lidlu, žlutý na umyvadla a sprcháč, na ten někdy je třeba silnější kalibr tak ten růžový extra silný. Spáry mám karamelové a změnu nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný