Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych tam za ji přijela a jen co by šla pracovat ven, se sebrala a odešla…a pokud by brečela proč už odcházíte, tak bych jí řekla že jsme tam stejně sami…a to bych ji udělala při každým jejím odchodu ( tím myslím odchod na delší dobu)
@1V374 píše:
Já bych tam za ji přijela a jen co by šla pracovat ven, se sebrala a odešla…a pokud by brečela proč už odcházíte, tak bych jí řekla že jsme tam stejně sami…a to bych ji udělala při každým jejím odchodu ( tím myslím odchod na delší dobu)
a to je docela dobrý nápad ![]()
@Anonymní píše: , do toho fňukajíci dítě, které opakuje, že chce domů a nosí mi bundu, aby naznačila, že jdeme domů.
Netýrej to dítě tak! ![]()
Nejezdila bych, natvrdo bych to nechala na exmanželovi.
Maximálně, protože jsem hodná
, bych tam zajela jednou za tu dobu, co je chlap mimo ČR, vzala děcku hračky na hraní nebo šla venčit psa s ní atd. (To jsem navrhla, než jsem dočetla o tom psovi).
Pokud jste s exmanželem jakžtakž v pohodě, tchyně Tě nejspíš k soudu za bránění kontaktu s vnučkou nedá, a i kdyby ty snahy měla, schovávej si ty SMS, kde Tvoje návrhy odmítá. Soud by (asi) klidně mohl určit, že se máte stýkat na nějakém neutrálním místě a to by se paňmámě asi taky moc nezamlouvalo, ne?
Takže se ničeho neboj a jednej podle toho, jak Ti to vyhovuje.
Není tam hřiště? Šla bych prostě ven. Třeba na 2 hodinky. Na procházku sama s malou. Pak na oběd, chvilku kafčo a ahoj.
prostě svůj program.
Když to čtu, tak mě napadlo - nemá ona zblázněnou štitnou žlázu? Tady ta rozlítanost a neschopnost posedět by tomu odpovídali..
Pokud ji neléčí, tak by stálo za to zajít na kontrolní vyšetření, jestli ji má ok. Buďto bych se ji zeptala sama nebo to vzala přes ex, záleží jak blízký vztah máte a jestli by to vzala.
@aleaa píše:
Není tam hřiště? Šla bych prostě ven. Třeba na 2 hodinky. Na procházku sama s malou. Pak na oběd, chvilku kafčo a ahoj.prostě svůj program.
Jo, to je taky řešení. Každopádně tchýně má nějakou ADHD, asi ![]()
Chápu tě. Takto to máme s tchýní akorát ona teda sedí v obýváku, ale mlčí a kouká na tv. Děti si kolem hrají s pár hračkami, co tam mají. A je ticho, nezájem. Také mě to nebaví, po půl hodině odjíždíme. A je schopná volat další den, kdy se stavíme, nechápu… Přestala jsem to řešit a beru to, jako nutné zlo.
@Lucie008 Hele ony né všechny babičky jsou ty akční, hrací.
Moje extchýně je podobná, malýho by chtěla pravidelně vídat, ale když ho hlídá, tak si čte, když je u sebe doma, tak vaří, uklízí, malej se tam někde okolo ní mrcasil, jí stačilo, že je v dohledu a přítomen, vlastně si s ním nijak zvlášť nehraje.
Někdo to tak má, no…
Blbý je, když u toho musíš ty jako exsnacha svítit.
Nešlo by se třeba domluvit, že bys tam malou přivezla na hodinu, dvě, a odešla? Pak by se možná babička musela víc věnovat (minimálně jí mít pod dohledem).
Já to dělám tak, že čas od času syna k babi přivezu a jestli se tam kouká na pohádky, zatímco babča vyvařuje, nebo s babi leze po stromech, mě ve finále nezajímá
![]()
Přesně takhle vypadaly návštěvy u babky ze strany otce. Vydržela jsem to skoro 20 let, než jsem tam odmítla jezdit a marnit čas sezením sama v cizím pokoji a tvářením se velice vděčně. ![]()
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 babička pracuje na střídačku jeden týden je v práci 6 dní a druhý 4, jezdíme tam ten víkend, kdy na 3 dny volna, právě proto, aby měla víc času. Kuchyňku bychom samozřejmě koupili, ale není kde. Babička má malé 2+kk a nahoře bydlí její sestra, které ale chodí uklízet a vaří ji i když žádné potíže nemá. Na zahradu s ní někdy jdemeale taky to moc úspěchu nemá, pořád něco dělá, ale stylem, že po částech. Třeba odveze 3 tačky uhlí, dřeva a pak přijde nahoru, vysaje a jde zas navozit pár taček, prý se jí to takhle dělá lépe a nebaví ji dlouho dělat jednu věc.
takhle rozlitana byla, od doby co jí znám, ale když jsme byli s bývalým spolu a neměli malou tak mi to nevadilo, protože jsem tam neseděla sama a nebrečelo mi tam dítě
pořád něco dělá. 3× denně vysává, 2 x vytírá, utírá prach, pořád běhá ven něco dělat. Když se zastaví, tak na pár minut..
Přesně jako moje tchýně, akorát ta moje, když přijdeme, tak si k nám je schopná třeba na 20 min. sednout, ale i přitom neustále odbíhá, pořád se ptá jestli něco nechceme, furt se omlouvá, že jídlo nebylo moc dobré, prach nestihla utřít, má šmouhy na okně, protože je nestihla umýt… všechno je samozřejmě perfektně uklizené, naleštěné. říkáme ji hyperaktivní labrador. Mám z ní vždycky tiky
jinak je ale zlatá. Mám ji fakt ráda.
Jak už tady zaznělo, vypila bych si s ní kafe a jela zas domů. A pokud by brečela, tak bych jí řekla, že stejně tam není, takže zas přijedeš za týden na kafe. Jí už nezměníš, prostě má pocit, že musí pořád něco dělat. Takže místo 3h prosezených sama v obýváku bych si s ní 10 minut popovídala a zas jela.
@warita píše:
vis jak bych se zachovala ja? Slusne bych ji rekla, ze kdyz nas tam chce mit, nema vysavat, vencit psa a odbihat. Proste byt pritomna a venovat se diteti.
Presne tak.
Nekdy je potreba proste otevrit pusu a nespolehat na to, ze nekomu neco dojde.
Řekla bych ji to na rovinu, co mi vadí.
No a co jí tam vnučku třeba 2 hodiny nechat a někam si mezitím zajet sama?
Babička by ráda fungovala jako prarodič a neumí to. To není normální pozvat si návštěvu a potom se jí nevěnovat. Nechat tam tu malou máma nemůže. Protože by tam brečela a už by ji tam nedostala. Kde se prarodiče neumí dětem věnovat, ty děti tam prostě nechtějí. Ani když vyrostou. Možná babička na těch návštěvách u ní trvá proto, aby bylo před okolím vidět, že udržuje kontakty. Nejsou ale přínosem ani pro jednu zúčastněnou. Babce bych řekla na rovinu, že sedět u ni v obýváku nemá smysl a místo toho bych ji naložila a vzala…do zoo, na dětské hřiště, do nového dětského koutku…