Nucení do těhotenství

Anonymní
11.4.22 13:45

nuceni do tehotensvi

Ahoj
je mi 27, deti zatim neplanuji. Okoli se me na to neustale pta, vadi mi to. Nejsem uplne matersky typ..,..

Prosim poradte co jste rikali kdy jste jeste deti mit nechteli…
ptaji se me v praci. moje mama a rodice pritele

vsichni jak pitomy jak navedeni.

Budu rada za vsechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35879
11.4.22 13:50

Ještě dítě nechci. Důrazně, asertivne. Ale někomu to prostě nevysvětlís.
Nebo mlčet, neodpovidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
11.4.22 13:58

Prostě jsem jim říkala že děti mít nechci. Dal jsem jejich otázky a komentáře ignorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
11.4.22 14:26

Proč jim prostě neřekneš, že ta otázka je krajně nevhodná, protože velmi osobní? Vůbec bych na takové otázky neodpovídala, jsou neomalené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.4.22 14:43

Asi bych jim řekla ať mě touto otázkou přestanou už otravovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
11.4.22 16:06

Ještě dítě nechci. Hotovo. Vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
11.4.22 16:23

„Dítě nechci a už se mě na to, prosím tě, neptej.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
11.4.22 19:26

Mame bych asi vysvetlila, ze se na to necitim a at se me na to uz prosim nepta. V praci bych jim rekla, ze jim do toho nic neni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
12.4.22 11:39

Jsem ve stejné situaci, odpověď, že nechceme a necítíme se na to, je jako házet hrách na stěnu, jakoby to neslyšeli. Nyní odpovídám, že je dost necitlivé se ptát, co když bychom rádi a nejde to?! Zatváří se soucitně a mám od nich klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 18:06

Měla jsem to malinko jinak. Mě nešlo několik let otěhotnět. Vím jak je náročný odpovídat na dotěrný dotazi. Hlavně jsem nechtěla aby všichni věděli že máme problém.
Odpovědi.
Nějak to neřešíme.
Uvidíme
Nebo prostě nechceme.
Co je vlastně komu po tom?

• Citovat
  • Upravit
377
17.4.22 20:45

My jsme to sváděli na to, že řešíme bydlení, novou práci atd… Ale když nebylo nač se vymluvit, tak třeba u rodiny jsem to řešila absencí návštěv (práce, nemoc atd.).
U kamarádů jsem jednoduše natvrdo řekla, že se nedaří (ano, jednu dobu jsme tomu nechali volný průběh, i když jsem nějakou extra touhu necítila), dost je ta odpověď zahanbila, většinou řekli „aha“ a příště už se neptali. Kupodivu jsem téměř nedostávala ani blbé nevyžádané rady. Jen párkrát mi někdo ze starší generace řekl, že dneska přece všechny problémy s plodností řeší umělé oplodnění a dítě má tak každý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová