Tchyně mi ničí svatbu

2
7.4.22 13:03

Tchyně mi ničí svatbu

Ahoj holky,
jdu si pro radu a taky tak trochu postežovat.
1. března jsem s přítelem šli oznámit našim rodinám, že česko-americké miminko a že bychom se chtěli ještě vzít než se to maly narodí.
Z moji strany bylo všechno růžový, rodiče nadšený jak z miminka tak z toho že bude svatba. Máme oba s přítele s nimi velice dobrý vztah, rádi tam jezdíme proste všechno v pohodě. Ale když jsem jeli za rodičemi od přítele tak jsem byla překvapena z jejich reakce, bála jsem se jim to všechno oznámit a oni úplně v pohodě, že gratulují a že se moc těší.
Pak to ale vše začalo… tchyně mi začala celou svatbu organizovat! S přítelem jsem měli vybranou barvu všechno tak nějak naplánované, ale ona začala tahle barva je blba svatba bude růžová, dortu musíte mít tolik a tolik (chtěli jsem jen jeden), támhle toho je málo tohohle je zase moc, atd… Vždy jsem si postěžovala našim, ale ne vždy to šlo.
Přítel pak přišel jeden den domu, a už jsem viděla že je něco špatně. Řekl mi že koupila svým dvou vnučkam bílé šaty, jasně jsme ale řekli, že bílou bude mít jen nevěsta a nikdo jiny, celá moje rodina to pochopila, ale ona ne! Obrečela jsem to. Úplně se bojím co bude další, přijde mi, že to děla naschvál. Už nevím jak na ni, přítel stojí za mnou, ale je taky vidět jak je mu to líto. Svatba je naše, ale ona dělá jak kdyby se vydávala ona.

Holky prosím nějakou radu, nebo pokud si někdo prošel tím stejným zlepšilo se to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68
7.4.22 13:06

Zastav ji, důrazně. Svatba je NAŠE, my si ji uděláme dle svého. A jestli se jí něco nelíbí, nemusí chodit. Přitel by ji měl domluvit, je to přeci JEHO matka. Je to jednoduché. ;) Tchýně dokážou být někdy dost protivné. Já bych s takovou přerušila kontakt. Nemůže Ti přece kecat do tak důležitého dne!

Příspěvek upraven 07.04.22 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
7.4.22 13:16
@Zuzina98 píše:
Ahoj holky,
jdu si pro radu a taky tak trochu postežovat.
1. března jsem s přítelem šli oznámit našim rodinám, že česko-americké miminko a že bychom se chtěli ještě vzít než se to maly narodí.
Z moji strany bylo všechno růžový, rodiče nadšený jak z miminka tak z toho že bude svatba. Máme oba s přítele s nimi velice dobrý vztah, rádi tam jezdíme proste všechno v pohodě. Ale když jsem jeli za rodičemi od přítele tak jsem byla překvapena z jejich reakce, bála jsem se jim to všechno oznámit a oni úplně v pohodě, že gratulují a že se moc těší.
Pak to ale vše začalo… tchyně mi začala celou svatbu organizovat! S přítelem jsem měli vybranou barvu všechno tak nějak naplánované, ale ona začala tahle barva je blba svatba bude růžová, dortu musíte mít tolik a tolik (chtěli jsem jen jeden), támhle toho je málo tohohle je zase moc, atd… Vždy jsem si postěžovala našim, ale ne vždy to šlo.
Přítel pak přišel jeden den domu, a už jsem viděla že je něco špatně. Řekl mi že koupila svým dvou vnučkam bílé šaty, jasně jsme ale řekli, že bílou bude mít jen nevěsta a nikdo jiny, celá moje rodina to pochopila, ale ona ne! Obrečela jsem to. Úplně se bojím co bude další, přijde mi, že to děla naschvál. Už nevím jak na ni, přítel stojí za mnou, ale je taky vidět jak je mu to líto. Svatba je naše, ale ona dělá jak kdyby se vydávala ona.Holky prosím nějakou radu, nebo pokud si někdo prošel tím stejným zlepšilo se to pak?

Holt sis vybrala mámánka, kterej poslouchá maminku, a to se asi nikdy nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.4.22 13:17

Použij to, co ti narostlo pod nosem a ohraď se, ne? Děkujeme za pomoc a snahu, ale už máme vše rozmyšlené a naplánované, vy si to jen užijte. Modrá je blbá? Nám se líbí, tak to chceme a tak si to uděláme. Dort jsme už vybrali a objednali, druhý nepotřebujeme. Šaty pro družičky už máme vybrané, tyto nechceme, děkujeme. Atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792

Kdo to platí? Pokud by, tak jí do příprav vůbec bezatahuj. Prostě oznam místo a čas kam se má dostavit a pá pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514

Nejde jen o svatbu, v tuto chvíli se nastavují pravidla pro tchýni i do budoucnosti. Jak ji teď necháš, aby vám řídila život, už to tak bude navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.4.22 13:19
@rmot píše:
Nejde jen o svatbu, v tuto chvíli se nastavují pravidla pro tchýni i do budoucnosti. Jak ji teď necháš, aby vám řídila život, už to tak bude navždy.
Člověče ty se mi líbíš, nejsi můj manžel? Motorku má taky :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
7.4.22 13:20
@unuděná píše: Člověče ty se mi líbíš, nejsi můj manžel? Motorku má taky :mrgreen: :mrgreen:

Ty jo a já se snažím psát tak potají, abys na to nepřišla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36842
7.4.22 13:21

Nauč se říkat NE, teda vlastně asi NO. Dekujeme za rady, ale je to nase svatba, my si ji uděláme jak chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
7.4.22 13:22

Jestli je tchýně američanka, tak si pro ní jen holka od koz a ona ta na úrovni, co ví jak to má být. Znám řadu holek co se vdalo za cizince, nejdřív exotika a pak exot!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
7.4.22 13:25

Pokud sebou necháš mávat teď, tak počkej co bude po svatbě. Nedejbože až porodíš. To bude váš barák podle tchýně, vaše děti se budou vychovávat podle tchýně, oblékat podle ní, narozeniny a svátky, všechno bude mít v režii tchýně.
Smiř se s tím, že buď se zapřeš a jasně si to s tchýní vyříkáš a nastavíš pravidla, a nebo s tebou bude mávat. Jaký si to uděláš…
Kdyby mi někdo řekl „ta barva je blbá, bude to takové a makové“ tak ho okamžitě zastavím a řeknu, že je mi šumák co se líbí mu, já mám ráda tohle a chci to takhle a pokud to takhle nebude, tak nebude svatba. Čau pipi.
Začni to tak, že si promluvíš s přítelem. Pokud nebudete drže basu, tak nemáte šanci vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.4.22 13:27
@LilyJane píše:
Pokud sebou necháš mávat teď, tak počkej co bude po svatbě. Nedejbože až porodíš. To bude váš barák podle tchýně, vaše děti se budou vychovávat podle tchýně, oblékat podle ní, narozeniny a svátky, všechno bude mít v režii tchýně.
Smiř se s tím, že buď se zapřeš a jasně si to s tchýní vyříkáš a nastavíš pravidla, a nebo s tebou bude mávat. Jaký si to uděláš…
Kdyby mi někdo řekl „ta barva je blbá, bude to takové a makové“ tak ho okamžitě zastavím a řeknu, že je mi šumák co se líbí mu, já mám ráda tohle a chci to takhle a pokud to takhle nebude, tak nebude svatba. Čau pipi.
Začni to tak, že si promluvíš s přítelem. Pokud nebudete drže basu, tak nemáte šanci vyhrát.
Žádný tak nebude svatba. „Pokud se vám to nelíbí, tak tam nemusíte chodit“ je efektivnější :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37206
7.4.22 13:28

Prostě řekni že to nechceš. Je to tvoje svatba, tchyni oznam, kdy má kam dojít a o zbytek ať se nestará. Jinak já mám svoji tchyni ráda a ona ráda organizuje akce, tak sem ji nechala, ať nám tu svatbu zorganizuje :D mě to zoufale nebavilo, vybrala sem si akorát svoje šaty, společně sme vybraly menu na oběd, já si vybrala prstýnky, protože to bylo jediné co sem chtěla mít podle sebe, když ho budu nosit do konce životě :mrgreen: a zbytek mi byl fuk, byla sem ráda, že můžu přijít k hotovému. I když se mi sem tam něco nezdálo, když mi o tom povidala, tak nakonec byla svatba fajn a to máme s tchýní hodně rozdílný vkus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15270
7.4.22 13:29

Tchyně je Američanka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
7.4.22 13:47
@unuděná píše: Žádný tak nebude svatba. „Pokud se vám to nelíbí, tak tam nemusíte chodit“ je efektivnější :mavam:
:D Tak to je velká pravda! Ale myslím, že to by tchýně začala vydírat syna a mohlo by to dopadnout hodně bídně. Ale kdyby jí to řekl její syn, tak to by byla kvalitní páka! :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová