Sousedi a odpadky

Anonymní
5.4.22 11:42

Sousedi a odpadky

Ahoj, bydlíme v paneláku a v přízemí bydlí rodina s dvojčaty. Dvojčatům jsou 2 roky a nosí plenky, problém ale je, že ty špinavé plenky dává sousedka za dveře a nechává je tam třeba do dalšiho dne než půjde její manžel do práce, ten to teda každé ráno uklidí, ale hned na to, tam přidá další plenky. smrad se teda táhne po celé chodbě a vážně to není příjemné. Mluvit jsme s ní zkoušeli (my i ostatní sousedi) tvrdí, že si nebude zasmrazovat byt. Prosili jsme ji, ať si to třeba dává na balkón, že tam to nikomu vadit nebude. Její odpověď byla, že si to nebude dávat na balkón protože tam chodí kouřit a vadí jí to tam.
Jenže tohle se vážně nedá, kdykoliv otevřu dveře z našeho bytu je to vážně strašně cítit, to samé, když vycházím do do vchodových dveří domu. Vadí to teda všem ne jen nám. Ale co se s tímhle dá dělat, když domluva není možná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
5.4.22 11:46

Tak to je opravdu humus. To bude nějaká socka. A smrad z cigarety, ten jí voní?? Zavolala bych normálně policii, když to nejde po dobrém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
5.4.22 11:46

Řešit to se sousedkou nebo to přehodit domovnikovi.. Na chotbe nesmí. Byt nic co by zavazelo při evakuaci v případě požáru. Ať za, sousedkou dojde a řekne to takto. Neboť chodí hasiči na kontrolu a jsou za to pokuty. U nás na chotbe nesmí být boty, botníky nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 11:49

@Ufinka87 ono to nijak nepřekáží. Večer je tam třeba na hromádce 4-5 pokaděnych plen. Má to v rohu u dveří, ale spíše jde o ten děsný zápach

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.4.22 11:50

Upozorněte ji na to, že porušuje požárně bezpečnostní předpisy a pokuta se pohybuje v řádech desetitisíců. Doporučuji písemnou výzvu od správce domu, aby od této činnosti upustila, jinak můžete zavolat kontrolu a vyměřenou pokutu vyůčtovat jí.

• Citovat
  • Upravit
15995
5.4.22 11:52

To jsou darecci, pri huleni na balkone ji to smrdi ale ostatni at k tomu na chodbe cichaji :roll:
Je ten byt jejich, nebo jsou v najmu? Myslim, ze se jde stezovat majiteli, v pripade vlastnictvi mate nejake sdruzeni? Ale i tak, jako v jinych pripadech sousedskych neprijemnosti tohle asi bude na dlouhe lokty :( Najdi si neco o sousedskych pravech, ale obavam se, ze to bude na dlouhe zaslani oznamovani a vyzev a je otazka, jestli to nepotrva dele, nez odplenkovani, kdyz uz jim sou 2 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
5.4.22 11:52

Dala bych ji do ruky sáčky a řekla ji at to aspoň balí do nich, jinak ji nechám prededvermi taky něco vonavyho. Ne to je vtip. Ze to budu řešit se správcem, nesmí nikoho obtěžovat zapachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.4.22 11:53
@Anonymní píše:
@Ufinka87 ono to nijak nepřekáží. Večer je tam třeba na hromádce 4-5 pokaděnych plen. Má to v rohu u dveří, ale spíše jde o ten děsný zápach

Hele, je to fakt hnusný, ale buď bych jí ty pleny naházela na ten balkon, když je v přízemí nebo jejich obsahem vyzdobila kliku…… v krajním případě samozřejmě. Myslím, že úspěch bude zaručen. Nejdřív ovšem použijte všechna legální řešení.

• Citovat
  • Upravit
15995
5.4.22 11:54
@Anonymní píše:
@Ufinka87 ono to nijak nepřekáží. Večer je tam třeba na hromádce 4-5 pokaděnych plen. Má to v rohu u dveří, ale spíše jde o ten děsný zápach

To jako nezabali ani do pytliku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
5.4.22 11:55
@Anonymní píše:

Jw to jedno jak velká hromádka to je. Prostě v případě požáru kdy je všude plno kouře vadí cokoliv co zavazí.. Jak. Píšu u nad nesmí být na chotbe ani boty. Požární předpis… Jsou za to mastné pokuty. Takže ať za ní zajde domovník a předá výzvu s poučením pozvala bych pak na kontrolu hasiče a pokutu bych jí nechala naučtovat. Hotovo 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
5.4.22 11:59

K krajním případě anonymně plenkou pomazala kliku nebo5 dveře pleny nahazela na balkon apod… Ja Teda občas nechám za dveřmi odpadky ake třeba jen 15min když vim že jdu ven tak si je tam Nachystám protože než bych oblikla dceru sebe tak bych na ně zapomela. Ake rozhodně to tam ne smrdí celý den a když se to vynese tak tam vlastně pribydou další… Jecto hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.4.22 12:00

Každý den bych si dala práci a pytel ji roztrhl a vyspypala před dveře. Za pár dní by ji to naučilo. :mrgreen: :mrgreen: Až by si musela sbírat ty smradlave pleny.
A je to od ní bezohledne. Taky máme dvojčata, tak vím co dokáží vyprodukovat. :mrgreen:
A vím že doma to nesmrdi a vynášíme vše každý den. Prostě ráno to chlap vezme z uzavíratelného koše a vynese. Žádný smrad a bordel.
Bude to nějaká deb*lka ta sousedka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.4.22 12:01

Ty vado, nechápu, že ani po upozornění se za to nestydí.. já takto jednou zapomněla na chodbě koš přes noc, vždycky si ho šoupnu za dveře předtím, než mám jít ven a pak ho hned vynesu, ale když jsem ho takto jednou zapomněla, tak to za mě někdo odnesl, asi sousedka (manžel to nebyl, to vím). No tak jsem se styděla, že už se mi to víckrát nestalo. Tak mě napadlo jim to třeba jednou vynést, třeba se zastydí.. ale u téhle nádhery by to asi nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
5.4.22 12:03

Já bych rozdělala ty pleny a omatlala jí s tím dveře… A klidně opakovaně.
Jsem přesvědčená, že by to zabralo velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
5.4.22 12:13
@Šmoulice píše:
Já bych rozdělala ty pleny a omatlala jí s tím dveře… A klidně opakovaně.
Jsem přesvědčená, že by to zabralo velmi rychle.

Přesně to me taky napadlo. Jedno rozbalit a placnout na dveře s papírem at to na chodbě nenechávají. Denně uklízet ho.vno ze dveří by ji vylecilo když domluva nepomůže. My máme hned vedle dveří okno a ikdyz je skoro nonstop otevřené i v zimě, tak jsem tam odpadky nikdy nenechala. Vlastně ani na balkoně. Plenu do sáčku a ven jsem chodila denně u několikrát, takže vždy s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová