Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A když ste s exem byli ještě spolu, tak byla taky takhle rozbehana? Možná prostě neumí být chvíli na místě… Když jde na tu zahradu, tak jděte s ní, jinak bych ji zkusila požádat, ať si vás pozve na návštěvu, až nebude muset uklízet. Umí si s malou vůbec hrát? Co se s ex domluvit, že k babičce koupíte druhou kuchyňku, kterou tam bude mít nastalo, aby si tam měla s čím hrát? Co k babičce zajet jednou týdně na hodinku než jednou za dva týdny na tři?
Ano, jela bych tam na 10:30 a po obědě bych jela pryč (předpokládám oběd ve 12). Takže návštěva na 2 hodiny. Proč nejdete venčit s ní?
Příspěvek upraven 13.04.22 v 20:28
@Anonymní píše:Na to zas reaguje, že nerada je někde jinde než doma a že nemá ráda byt u někoho na návštěvě..
A proc te toto ma zajimat ![]()
Chce malou videt, ty ji nabizes lepsi podminky, nez si viditelene zaslouzi a ani to se ji nelibi.
Jeji boj… at si prebere, co vlastne chce.
Mně by to taky vadilo, máme to u tchánovců v létě podobně, protože se přece pořád něco v tom bordelu na zahradě musí dělat. Ještě nejlépe ať vždy dělá i manžel.
Když dojedou, tak se pozvou na 12 hodinu, ale není to jako na oběd. My s dítětem vstáváme v 9 a oběd vařím až po té 12, takže od nich odbíhám zase já, abychom se mohli i my najíst. Oni toho za ten den prostě musí stihnout hrozně moc, když už dojeli sem za námi… Se.re mě to, ale kvůli manželovi nic neříkám.
Navrhni, ze ji vyzvednete a zajdete na prochazku. Je hezky, skoda drepet uvnitr
@Mar__tanka1983 babička pracuje na střídačku jeden týden je v práci 6 dní a druhý 4, jezdíme tam ten víkend, kdy na 3 dny volna, právě proto, aby měla víc času. Kuchyňku bychom samozřejmě koupili, ale není kde. Babička má malé 2+kk a nahoře bydlí její sestra, které ale chodí uklízet a vaří ji i když žádné potíže nemá. Na zahradu s ní někdy jdeme
ale taky to moc úspěchu nemá, pořád něco dělá, ale stylem, že po částech. Třeba odveze 3 tačky uhlí, dřeva a pak přijde nahoru, vysaje a jde zas navozit pár taček, prý se jí to takhle dělá lépe a nebaví ji dlouho dělat jednu věc.
takhle rozlitana byla, od doby co jí znám, ale když jsme byli s bývalým spolu a neměli malou tak mi to nevadilo, protože jsem tam neseděla sama a nebrečelo mi tam dítě
pořád něco dělá. 3× denně vysává, 2 x vytírá, utírá prach, pořád běhá ven něco dělat. Když se zastaví, tak na pár minut..
Já bych tam prostě nejezdila a řeči od tchýně ignorovala, nevidím důvod proč by jste tam měli jezdit. Buď ať přijede ona, když chce vidět malou nebo má smůlu ![]()
@Mar__tanka1983 asi jsem se špatně vyjádřila. ona má zahradu, psa má v kotci, protože není moc přátelský a venci ho tak, že ho 5denne pouští ven na zahradu, když má volno. Na lidi vrčí, pár lidí už pokousal. Je z útulku, tak asi nemá dobré zkušenosti…Když volno nemá pouští ho její sestra. Je zvyklý praticky jen na pár lidí, kteří mu nevadí.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem s bývalým manželem rozvedená a máme spolu skoro 2 letou holčičku. Bývalý pracuje v cizině a do Čech jezdí jednou za 7 týdnů na týden.(7tydnu pryč, týden doma) na celý ten týden, co je doma si bere malou k sobě, ale s tím, že večer cca mezi 18-19hod. mi ji vždycky dovede a ráno kolem 9-10 si pro ni přijede. Bere ji na výlety, na bazény, na hory, věnuje se jí.. tady v Čechách má svůj byt, kde s dcerou pobývá. Žádné problémy s ním nemám, vždy se dohodneme. Dle mého alimenty platí dostatečné (12000) s tím, že já pracuji jako OSVČ, takže s penězi problém nemáme. Tudíž polovinu alimentů posílám dceři na spoření, věnuje se jí, bere ji na vylety + ji kupuje to, co zrovna potřebuje a nemá s sebou. Jeho matka bydlí cca 20 km do něj a ode mě cca 35 km a ona je pro mě ten kámen úrazu. Když dceru má bývalý je jasné, že když ji vídá málo, bude s ní čas chtít trávit jinak, než s ní sedět u své matky, ale za ten týden se tam vždycky 2 dny staví. To jí je samozřejmě málo, což chápu na jednu stranu. Tudíž vypisuje mi, ať se s malou stavím já, když je bývalý pryč. Já proti ní nic nemám, vždycky se mnou jednala slušně a jedná i teď, ale spíše si neuvědomuje, jak se chová. Pozve nás, ať se stavíme. Beze mě, by tam asi malou nechtěla, protože se prý boji, že začne plakat. Návštěva vypadá následovně. Přijedeme, udělá mi kávu, přivítá se s malou a řekne, že musí ještě venku něco dodělat. Jde ven, přijde za půl hodiny a jde vysávat 2 patra domu. Tudíž další půlhodinu je pryč. Pak nám s malou nachystá oběd a ona si zas odběhne,(prý než ho sníme) udělat zas něco ven. Přijde zas o půl hodiny později. Na chvíli (cca 15 min) si prohraje s malou a jde venčit psapřichází zad o půl hodiny později a my už se zvedáme, že budeme muset jet. Do toho ona začne, proč tak brzy, že se jí bude stýskat a rozbrečí se. Když zůstaneme, stejně se malé nevěnuje a pobíhá nahoru dolů. Jsme tam třeba 3 hodiny z těch 3 hodin se malé věnuje max 30 minut a to po částech. Zbytek návštěvy s malou sedíme v jejím obýváku a jsme tam samy.
Když mi napíše, ať se stavíme a já odepíšu, ať se staví ona napíše, že ji to moc mrzí, ale nemá tolik času, tak ať dojedeme my.
Zajímá mě teda, jak by jste se zachovali vy? Jezdili by jste na takové návštěvy, jen protože je to babička vašeho dítěte? Nebo nejezdili a její zprávy o bránění styku ignorovali? Když mi tohle píše, opravdu se cítím zlé a je mi ji fakt líto.
Dcera je tam znuděná, já jsem taky otrávená, když sedím 2,5 hodiny sama v cizím obýváku, do toho fňukajíci dítě, které opakuje, že chce domů a nosí mi bundu, aby naznačila, že jdeme domů.
když se nestavime je to zas zle, vypisuje, že ji nedovolím vidět malou. Odepisuju vždy to samé, že malou vidět může, že se má stavit. Nemá řidičák, tak vždy navrhnu, že se pro ní stavím a pak jí odvezu. Na to zas reaguje, že nerada je někde jinde než doma a že nemá ráda byt u někoho na návštěvě..
Vím, že je to prkotina, ale vytáčí mě to. Když prijdeme, pořád je venku nebo uklízí, malá brečí, že chce domů. Když řeknu že jedeme, rozbrečí se bývalá tchýně. Když zůstaneme, stejně pořád pobíhá. Když nedojedeme braním ji v kontaktu. Když napíšu, ať se staví ona, taky ji braním v kontaktu, protože vím, že ona nerada chodí na návštěvy.![]()
Mluvit jsem s ní o tom samozřejmě mluvila, trvá si na tom, že se nám přece věnuje a že neví, proč se tak cítíme a že malá brečí proto, že jezdíme málo a není tam zvyklá. Jezdíme tam jednou za 2 týdny a malá brečí proto, že nás tchýně zavře do obýváku a nechá nás tammalá tam má jen pár hraček, ale ty oblíbené (kuchyňka atd. se přenášet vážně nedají)
Chtěla bych, aby někdy přijela sama.
Starší lidi mají svoje vrtochy, nezměníš je. Jezdíš tam jednou za 14 dní na pár hodin, to se vydržet dá, ne? Nakoupila bych pár zajímavých hraček, co bude mít dcerka jen tam a bude se na ně těšit. Mimochodem, kuchyňka se dá pořídit malá, v kufříku.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem s bývalým manželem rozvedená a máme spolu skoro 2 letou holčičku. Bývalý pracuje v cizině a do Čech jezdí jednou za 7 týdnů na týden.(7tydnu pryč, týden doma) na celý ten týden, co je doma si bere malou k sobě, ale s tím, že večer cca mezi 18-19hod. mi ji vždycky dovede a ráno kolem 9-10 si pro ni přijede. Bere ji na výlety, na bazény, na hory, věnuje se jí.. tady v Čechách má svůj byt, kde s dcerou pobývá. Žádné problémy s ním nemám, vždy se dohodneme. Dle mého alimenty platí dostatečné (12000) s tím, že já pracuji jako OSVČ, takže s penězi problém nemáme. Tudíž polovinu alimentů posílám dceři na spoření, věnuje se jí, bere ji na vylety + ji kupuje to, co zrovna potřebuje a nemá s sebou. Jeho matka bydlí cca 20 km do něj a ode mě cca 35 km a ona je pro mě ten kámen úrazu. Když dceru má bývalý je jasné, že když ji vídá málo, bude s ní čas chtít trávit jinak, než s ní sedět u své matky, ale za ten týden se tam vždycky 2 dny staví. To jí je samozřejmě málo, což chápu na jednu stranu. Tudíž vypisuje mi, ať se s malou stavím já, když je bývalý pryč. Já proti ní nic nemám, vždycky se mnou jednala slušně a jedná i teď, ale spíše si neuvědomuje, jak se chová. Pozve nás, ať se stavíme. Beze mě, by tam asi malou nechtěla, protože se prý boji, že začne plakat. Návštěva vypadá následovně. Přijedeme, udělá mi kávu, přivítá se s malou a řekne, že musí ještě venku něco dodělat. Jde ven, přijde za půl hodiny a jde vysávat 2 patra domu. Tudíž další půlhodinu je pryč. Pak nám s malou nachystá oběd a ona si zas odběhne,(prý než ho sníme) udělat zas něco ven. Přijde zas o půl hodiny později. Na chvíli (cca 15 min) si prohraje s malou a jde venčit psapřichází zad o půl hodiny později a my už se zvedáme, že budeme muset jet. Do toho ona začne, proč tak brzy, že se jí bude stýskat a rozbrečí se. Když zůstaneme, stejně se malé nevěnuje a pobíhá nahoru dolů. Jsme tam třeba 3 hodiny z těch 3 hodin se malé věnuje max 30 minut a to po částech. Zbytek návštěvy s malou sedíme v jejím obýváku a jsme tam samy.
Když mi napíše, ať se stavíme a já odepíšu, ať se staví ona napíše, že ji to moc mrzí, ale nemá tolik času, tak ať dojedeme my.
Zajímá mě teda, jak by jste se zachovali vy? Jezdili by jste na takové návštěvy, jen protože je to babička vašeho dítěte? Nebo nejezdili a její zprávy o bránění styku ignorovali? Když mi tohle píše, opravdu se cítím zlé a je mi ji fakt líto.
Dcera je tam znuděná, já jsem taky otrávená, když sedím 2,5 hodiny sama v cizím obýváku, do toho fňukajíci dítě, které opakuje, že chce domů a nosí mi bundu, aby naznačila, že jdeme domů.
když se nestavime je to zas zle, vypisuje, že ji nedovolím vidět malou. Odepisuju vždy to samé, že malou vidět může, že se má stavit. Nemá řidičák, tak vždy navrhnu, že se pro ní stavím a pak jí odvezu. Na to zas reaguje, že nerada je někde jinde než doma a že nemá ráda byt u někoho na návštěvě..
Vím, že je to prkotina, ale vytáčí mě to. Když prijdeme, pořád je venku nebo uklízí, malá brečí, že chce domů. Když řeknu že jedeme, rozbrečí se bývalá tchýně. Když zůstaneme, stejně pořád pobíhá. Když nedojedeme braním ji v kontaktu. Když napíšu, ať se staví ona, taky ji braním v kontaktu, protože vím, že ona nerada chodí na návštěvy.![]()
Mluvit jsem s ní o tom samozřejmě mluvila, trvá si na tom, že se nám přece věnuje a že neví, proč se tak cítíme a že malá brečí proto, že jezdíme málo a není tam zvyklá. Jezdíme tam jednou za 2 týdny a malá brečí proto, že nás tchýně zavře do obýváku a nechá nás tammalá tam má jen pár hraček, ale ty oblíbené (kuchyňka atd. se přenášet vážně nedají)
vis jak bych se zachovala ja? Slusne bych ji rekla, ze kdyz nas tam chce mit, nema vysavat, vencit psa a odbihat. Proste byt pritomna a venovat se diteti.
Ahoj, jsem s bývalým manželem rozvedená a máme spolu skoro 2 letou holčičku. Bývalý pracuje v cizině a do Čech jezdí jednou za 7 týdnů na týden.(7tydnu pryč, týden doma) na celý ten týden, co je doma si bere malou k sobě, ale s tím, že večer cca mezi 18-19hod. mi ji vždycky dovede a ráno kolem 9-10 si pro ni přijede. Bere ji na výlety, na bazény, na hory, věnuje se jí.. tady v Čechách má svůj byt, kde s dcerou pobývá. Žádné problémy s ním nemám, vždy se dohodneme. Dle mého alimenty platí dostatečné (12000) s tím, že já pracuji jako OSVČ, takže s penězi problém nemáme. Tudíž polovinu alimentů posílám dceři na spoření, věnuje se jí, bere ji na vylety + ji kupuje to, co zrovna potřebuje a nemá s sebou. Jeho matka bydlí cca 20 km do něj a ode mě cca 35 km a ona je pro mě ten kámen úrazu. Když dceru má bývalý je jasné, že když ji vídá málo, bude s ní čas chtít trávit jinak, než s ní sedět u své matky, ale za ten týden se tam vždycky 2 dny staví. To jí je samozřejmě málo, což chápu na jednu stranu. Tudíž vypisuje mi, ať se s malou stavím já, když je bývalý pryč. Já proti ní nic nemám, vždycky se mnou jednala slušně a jedná i teď, ale spíše si neuvědomuje, jak se chová. Pozve nás, ať se stavíme. Beze mě, by tam asi malou nechtěla, protože se prý boji, že začne plakat. Návštěva vypadá následovně. Přijedeme, udělá mi kávu, přivítá se s malou a řekne, že musí ještě venku něco dodělat. Jde ven, přijde za půl hodiny a jde vysávat 2 patra domu. Tudíž další půlhodinu je pryč. Pak nám s malou nachystá oběd a ona si zas odběhne,(prý než ho sníme) udělat zas něco ven. Přijde zas o půl hodiny později. Na chvíli (cca 15 min) si prohraje s malou a jde venčit psa
přichází zad o půl hodiny později a my už se zvedáme, že budeme muset jet. Do toho ona začne, proč tak brzy, že se jí bude stýskat a rozbrečí se. Když zůstaneme, stejně se malé nevěnuje a pobíhá nahoru dolů. Jsme tam třeba 3 hodiny z těch 3 hodin se malé věnuje max 30 minut a to po částech. Zbytek návštěvy s malou sedíme v jejím obýváku a jsme tam samy.
.

malá tam má jen pár hraček, ale ty oblíbené (kuchyňka atd. se přenášet vážně nedají)
Dcera je tam znuděná, já jsem taky otrávená, když sedím 2,5 hodiny sama v cizím obýváku, do toho fňukajíci dítě, které opakuje, že chce domů a nosí mi bundu, aby naznačila, že jdeme domů
Vím, že je to prkotina, ale vytáčí mě to. Když prijdeme, pořád je venku nebo uklízí, malá brečí, že chce domů. Když řeknu že jedeme, rozbrečí se bývalá tchýně. Když zůstaneme, stejně pořád pobíhá. Když nedojedeme braním ji v kontaktu. Když napíšu, ať se staví ona, taky ji braním v kontaktu, protože vím, že ona nerada chodí na návštěvy.
Mluvit jsem s ní o tom samozřejmě mluvila, trvá si na tom, že se nám přece věnuje a že neví, proč se tak cítíme a že malá brečí proto, že jezdíme málo a není tam zvyklá. Jezdíme tam jednou za 2 týdny a malá brečí proto, že nás tchýně zavře do obýváku a nechá nás tam