Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminy, doufám že to nebude hloupý dotaz, ale nevíte někdo z jakého čaje dělají ten ledový čaj v Bageterii Boulevard? Hrozně mi chutná, ale nemůžu za něj pořád utrácet tak bych si ho chtěl udělat sama doma. Zkoušela jsem různé černé čaje, ale furt to není vončo
Budu ráda za každou radu ![]()
@MalaTehule hele taky mi strašně chutná.
Za mě je to čaj černý od Liptonu a tu chuť dělá ten citrón s limetou co do něj dávají.
@MalaTehule sice již starší příspěvek, ale když jsem sama hledala jak udělat ledový čaj jako z BB, vyskočil na mě a tak přidávám tip, jak ho udělat.
To co funguje mě, je dát na dno konvice citrón s cukrem, volím na 1L poměr jeden citrón a cca 2 lžíce cukru, jde kdyžtak dát méně cukru a dosladit později a do konvice sítko s méně výrazným černým čajem nebo sáčky. Vhodný je třeba English Breakfest, nevhodný třeba Earlgray, který je moc aromatický. A to zalít vařící vodou a nechat cca 10 min louhovat. Ano pro zachování vitamínů by se měl přidávat citrón až později do studenějšího čaje a čaj v kyselém prostředí se hůře louhuje, ale pro docílení té správné chuti je to potřeba. Vznikne poměrně silný kyselý a sladký čaj, které je dobré podávat na hodně ledu, aby se tím naředil.
V bagetérce navíc ještě používají kombinaci citrónu a limetky, to je ještě lepší, ale i jen s citrónem mě to chuť na čaj z bagetérky dost uspokojuje.
@broskvová zmrzlina Dávám sypaný, cca 2 lžičky, spíš to sypu od oka. Sáčky takové ty běžné malé bych dala možná klidně tři. Jak se ten čaj hůře louhuje v tom kyselém a taky se pak dost ředí ledem, chce to aby byl výraznější.
@broskvová zmrzlina
Ještě doplnění, sice jsem psala, že čaj nemá být výrazný, ale myslela jsem to spíš že nemá být nějak silně aromatizovaný (nevhodný třeba Earlgrey, Lady Grey, Darjeeling,…), silný musí být dost, takže pro dobrý čaj bych nevolila nějaký obyč supráčový, z těch bězně dostupných se mi třeba osvědčil z Lidlu čaj který mívají během britského týdne (a možná ho tam mají i už ve stále nabídce, jistá si nejsem, kupuju teď sypané), který má takové větší kulaté sáčky, kdy v balení je 50 sáčků po 2,5 g, a je v nich právě kvalitnější čaj. Ty nejlevnější supermarketové bohužel bývají jen drtí co zbyla po balení dražších čajů a bývají často dost slabé.