Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zacaly mi ted hrozne chutnat caje, tak by me zajimalo jak to mate vy, pijete take hodne caje v tehotenstvi? A jake pijete? Koukate na slozeni nebo je vam to jedno a pijete na co mate chut?
@tvetinka koukala jsem na složení, aby tam nebyl jakýs kořen. Zjistila jsem, že je ve všech pickwickách, což mi dost zklamalo. A nakonec začala pít ve velkém šťávu, čaje mi přestaly chutnat úplně
![]()
@tvetinka pila jsem celé těhotenství ovocné čaje. Časem mi teda lezli až krkem, ale byl to teplý nápoj a těhotná jsem byla v zimě.
Ja jsem prave koukala hodne na slozeni a v kazdem caji se m nasla neco co bych v tehu nemela, ted mam caj leros primo pro tehotne tak doufam ze v nem nic spatneho neni
rada bych i jiny caj ale docela se jich bojim
Tak tohle mě ani nenapadlo řešit, pila jsem čaje, které mi chutnali a na které jsem měla zrovna chuť, ovocné, bylinkové i zelené. Černé nesnáším všeobecně. ![]()
@tvetinka píše:
Ja jsem prave koukala hodne na slozeni a v kazdem caji se m nasla neco co bych v tehu nemela, ted mam caj leros primo pro tehotne tak doufam ze v nem nic spatneho nenirada bych i jiny caj ale docela se jich bojim
ten pro těhotné je v pohodě. Jinak se ale říká, že všeho s mírou a je to v klidu ![]()
@tvetinka Pila jsem roibos. S mlékem. Omezila jsem a postupně úplně vypustila kafe, na kterém jsem závislá, tak jsem chtěla něco bez kofeinu. Když už, tak už:). Jinak mi čaje nechutnají a nepiji žádné, ale abych měla v té době alespoň něco teplého, pila jsem v práci roibos. Jinak bych to asi neřešila. Říká se, že roibos neobsahuje kofein, obsahujetřeba hořčík a železo, což se v těhotenství hodí, a i jsem na předporodním on-line kurzu slyšela, že to je jediný vhodný čaj v těhotenství.
Tak já to neřeším, ani v prvním těh. jsem to neřešila. Občas si dám i černý čaj s mlékem, zelený, ale dost teď piju těhotenské čaje. Ovocné ráda nemám. Ale já si dávám čaj jen ráno, 0,5 l. V zimě jsem si dala i jeden malý přes den, ale v létě na čaj chuť nemám. Dokonce si teďka dělám dost kávu
, tak ob 2 dny. Dělá mi docela dobře na „motací stavy“.
Ja jsem se cele tehotenstvi propila cernym cajem. Abych tein minimalizovala, tak jsem pila obyc pytlikovy.
@tvetinka v těhotenství se doporučuje Rooibos a nebo Honeybush a bílé, ovocné ale lepší jsou bez ibišku, po něm někoho pálí žáha, nedoporučují se zelené a černé obsahují tein takže zvyšují tlak a povzbuzují, tak aby ty mimina v břichu moc nevyváděla
![]()
Někdo je třeba na zeleném čaji závislý tak je dobré pití aspoň omezit a nedělat si ho moc silný.
Já sama čaje prodávám, ale když jsem byla těhotná tak jsem je pít nemohla, ta jejich vůně byla tak intezivní že jsem pila jen vodu a nebo hodně naředěný džus ![]()
De facto se může jakýkoliv bylinkový čaj, aby čaj mohl mít nějaké případné nežádoucí účinky, musela by si vypít neuvěřitelně velké množství
@chipsa jo, pij ho. Když si ho nedáš pár litrů denně, tak je v pohodě.
To mě nenapadlo, že by mohl čaj škodit. Vím, že by se neměl žen šen, zázvor, skořice, atd. to co, prokrvuje. Ale jinak při prvním a i tomto těhu piju normálně všechny ovocné čaje a roibos s vanilkou z lidla - doporučuju ![]()
Pila jsem hlavně rooibos, který se v těhotenství doporučuje kvůli obsahu železa a hořčíku, citronovou trávu, tehotensky čaj a později čaj z maliníku.