Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Piju cerny, zeleny, mate, roibos, citronovou travu a obcas ruzne bylinkove, ale jen ty, co se mohou v tehu. Ty kofeinove jen salek rano, abych se probudila.
Já jsem si objednala čajovou směs přes e-shop, který se věnuje ženským problémům. S paní jsem si ještě psala přes fb a ujišťovala se, zda je to vhodné pro mě. Čaj byl chuťově velmi dobrý a pomáhal mi teda dost při nevolnostech. Pytlíčkovým čajům moc nevěřím. Spíše si nechám namíchat přes nějaký bylinkový eshop nebo zajdu do speciálky.
Ahoj všem,
chtěla bych se jenom zeptat, včera jsem si šla udělat čaj (strašne mi teď zachutnali PUKKA čaje) a nějak mně tak napadlo, kouknout se na složení. Většina z nich obsahuje lékořici, anýz, fenykl,… Konkétně jsem vyhledala čaj Tulsi a zjistila jsem, že není vhodný pro těhotné ženy. Pila jsem vždy tak dva až tři čaje denně, které obsahovali minimálně jednu bylinku, kterou bych jako těhotná měla vynechat… Dávali jste si na to nějak zvášt pozor nebo jste to neřešili? Nechci plašit, jen se ptám, jsem těhotná poprvé a chtěla by slyšet Váš názor.
Děkuji
Já to řešila víc v 1. trimestru, kdy je to těhotenství křehčí. Ale i tak jsem jedla i pila všechny možné bylinky a koření, jen ale občas a radši menší množství než bych si dala jako netěhotná.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
chtěla bych se jenom zeptat, včera jsem si šla udělat čaj (strašne mi teď zachutnali PUKKA čaje) a nějak mně tak napadlo, kouknout se na složení. Většina z nich obsahuje lékořici, anýz, fenykl,… Konkétně jsem vyhledala čaj Tulsi a zjistila jsem, že není vhodný pro těhotné ženy. Pila jsem vždy tak dva až tři čaje denně, které obsahovali minimálně jednu bylinku, kterou bych jako těhotná měla vynechat… Dávali jste si na to nějak zvášt pozor nebo jste to neřešili? Nechci plašit, jen se ptám, jsem těhotná poprvé a chtěla by slyšet Váš názor.
Děkuji
Jediné co jsem v těhotenství nepožívala byl alkohol. Jinak jsem neřešila nic. Jedla jsem všechny sýry, ryby, polosyrové steaky a pila colu, protože mi dělala dobře. Je třeba používat selský rozum. Myslím, že ženy v Africe nebi Indii by chtěly mít naše starosti.
Pila jsem jen těhotenské čaje a čaje Rooibos, dávala jsem na to v těhotenství vždy bacha po celou dobu. Proč zbytečně riskovat. Omezit se člověk musel mnohem víc.
@MartinaCV píše:Ďěkuji za názor. Taky se snažím pro jistotu nic neriskovat a proto jsem se raději zeptala
Pila jsem jen těhotenské čaje a čaje Rooibos, dávala jsem na to v těhotenství vždy bacha po celou dobu. Proč zbytečně riskovat. Omezit se člověk musel mnohem víc.
@berusa.m píše:
Jediné co jsem v těhotenství nepožívala byl alkohol. Jinak jsem neřešila nic. Jedla jsem všechny sýry, ryby, polosyrové steaky a pila colu, protože mi dělala dobře. Je třeba používat selský rozum. Myslím, že ženy v Africe nebi Indii by chtěly mít naše starosti.
A já si myslím, že tady měl rozum dovolenou. Zažila jsem holky, kde se po úmrtí plodu prokázala Listérie. Takže jsi spíš měla víc štěstí, než rozumu.
Já zas snědla balík šalvějových bonbónů.
Být tebou, už v těch čajích pro jistotu nepokračuju, ale nejspíš se nic nestalo, tak hoď za hlavu, žes ho do teď pila.