Můžu čaj na kašel v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
15.2.15 16:22

Caj v tehu?

Jsem na začátku tehotenstvi a trápí me dráždivý kašel, ke všemu jsem astmatik a spreje mám zakázané? Muzu užívat bylinné čaje? Popř. jakým bylinkam se mám vyhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
326
15.2.15 16:24

@ladus88
a spreje na astma ti zakázal lékař? Např. symbicort brát normálně můžeš - naopak, pokud se dusíš ty, ohrožuješ tím i dítě a bylinkama to moc nezachráníš. Pokud řešíš pouze dráždivý kašel, pij Vincentku, spolehlivě ředí hlen a můžeš jí i v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.2.15 16:26

@ladus88

určitě zázvoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.2.15 16:27

@NaimaCloudy ji jelikož veškeré spreje obsahovali kortikoidy. Nic jiného mi nedal. Zatím se nedusim jen chvílemi davyví kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 16:29

Jsem 20 tt a vypila sem zazvorovy dost sipny caj, tj spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
15.2.15 16:32

@ladus88 : bylinkam bych se v tehotenstvi vyhnula ( např. pruduskove čaje a pod. ), či zkusit černý čaj s citronem a medem :nevim:
@SnažilKasandra : se zazvorem se to nesmí přehánět, v mákem množství nevadí, já v tehu pila zazvorovou limcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.2.15 16:33

@ladus88
to je zvláštní, neznám jediného lékaře, co by astmatičkám zakazoval léky, ale nejsem lékař, do toho ti „kecat“ nebudu. Pokud jsi jenom nastydlá, Vincentka opravdu pomáhá. Nebo to střídej s čajem z mateřídoušky a meduňky, to ti neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
15.2.15 16:42

@ladus88 taky jsem byla v prvním trimestru nachlazena… Jediné co jsem mohla pít byl zazvorovy čaj, doporučili mi ho nejenom v lékárně ale i další 2 doktori… Jiné bylinky bych moc nezkousela, ale ja jsem alergik, takze jich půlku stejně nesmím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
15.2.15 16:45

@SnažilKasandra zazvor se smí, jen nějaké šílene množství muže způsobit potrat, ale týká se to úplného zacatku a to množství je tak velké, ze bys musela vzít kořen zázvoru a přímo ho jist, což si neumím představit. Ja v zacatku tehotenstvi, kdyz jsem o něm jeste nevedela, jedla celkem dost kandovaneho zázvoru a nic se mi nestalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.2.15 16:52
@SnažilKasandra píše:
Jsem 20 tt a vypila sem zazvorovy dost sipny caj, tj spatne?

hlavně klid, nepijte zázvor přehnaně.
tak jak popisuje @Melliska.M

Přesto se dělají zázvorová lízátka na nevolnost v těhotenství, tak nevím, kdo se v tom má vyznat.

Ale bylinky opravdu opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 17:15

@Lenon silny ne sipny :D joo tak uvidim no. ale miluju ho a je to proti onemocneni supr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.2.15 17:19

@SnažilKasandra

ano, také ho mám ráda, :) když jsem zmrzlá-to pořád, tak zázvorový s medem, citronem :)
Hodně štěstí a zdravé dítko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
15.2.15 17:21

@SnažilKasandra jinak teda jeste k tomu zázvoru. Zazvorovy čaj bylo jediné co mi pomáhalo na nevolnosti… Vypila jsem ho denně třeba 4 hrnecky, opět po schválení doktorem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 17:30

Tak ted mam dilema esi ho mam pit nbo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 17:33

Nemuzem srovnavat zazvorova lizatka nbo zazvorovy tonik s mym fakt cerstvym nastrouhanym zazvorem zality citronem a vrelou vodou s medikem… ten ma fakt grady. Tak mam ho radej vylit?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí