Můžu čaj na kašel v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
442
15.2.15 17:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
15.2.15 17:44

@ladus88 jsem v 24tt a léky na astma po poradě s lékařem užívám normálně. Je lepší je brát, než se dusit to mi věř! Beru Seretide a zatím vše v pohodě! ;) jsi na začátku a věr, ze čím bude mrnousek větší, tím se ti bud dychat hůř a je lepší dýchat pomoci léků než špatně tím trpí i mimco. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 17:47

@Lenon :hug: dekuji zlataaaa moje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.2.15 17:50

@SnažilKasandra

snad to pomůže :hug:
všeho s mírou a bude dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.2.15 18:07
@ladus88 píše:
@NaimaCloudy ji jelikož veškeré spreje obsahovali kortikoidy. Nic jiného mi nedal. Zatím se nedusim jen chvílemi davyví kašel.

jsou holky co berou kortikoidy celé těhu na udžení - takže to podle mě v těhu jde brát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
15.2.15 18:26

@Ginuš viz.muj prispevek. Beru kortikoidy na astma temer od zacatku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.2.15 18:29

@AndreaS92 no právě. Mě to čeká taky celé těhu, ale musím říct, že někteří mudři se k tomu staví zády, někdy to prostě jinak nejde a než mít problémy, tak je lepší brát léky :hug: držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.2.15 19:05

děkuji

@Ginuš @AndreaS92 děkuji za rady, zatím jde jen o kašel ale jestli se to zhorší mazu hned k dr, a rovnou na gynu než na plicní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
15.2.15 19:14

@Ginuš děkuji vidim v podpisu :( Tobě taky držím moc moc moc palce! :kytka: :hug:

@ladus88 neboj se toho od začátku mám Seretide a dýchá se mi skvěle, je to lepší nenech to rozjet :) lepší si dychnout a mit klid než se dusit a tím by trpělo i miminko. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.2.15 19:15

@AndreaS92 díky :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
15.2.15 20:43

Bylinky mám hoodně zmapované :) zajímám se o fytoterapii už roky, před párdny jsem řešila podobný problém. Je mnoho bylin, které jsou v těhotenství absolutně zakázané, jako třeba šalvěj!!, kterou často obsahují již zde zmíněné průduškové směsi, také rozmarýn není ideální, stejně tak divizna.. Všechny uvedené se používají na nachlazení, kašel a horní a dolní cesty dýchací. Na ně si dej prosím pozor. 8o!
I když já v podstatě celé těhu piji hlavně bylinky, ale pouze ty, které jsou v těhu prospěšné a neškodné- možná ideální jsou ty bylinné směsi pro těhotné, je v nich šípek, rakytník, apod.. ty posilují obranyschopnost a jsou vhodné.
A bylinkama na dýchací cesty je to však horší, většina není v těhu vůbec vhodná… :(

Zde probíraný zázvor je v pohodě v I a II. trimestru ( ve III-trimestru jen malé množství, velmi prokrvuje), ale jen s mírou, nikoliv ve velkém množství - nadměrně prokrvuje, také zatěžuje tak trochu žlučník, takže pokud máš problémy s pálením žáhy, nebo žlučníkem, spíše se mu vyhýbej. Nevíc podle čínské medicíny zázvor vysušuje a to v tvém případě dráždivého kašle není ideální. Lépe v tomto ohledu poslouží med, citron a čaj - med však přidávej do vychladlého čaje- teplota nesmí být vyšší než 42 stupňů celsia, jinak se veškeré prospěšné látky v medu i citronu znehodnotí a zničí.

Za sebe doporučuji následovné, kup si VINCENTKU (nebo v nouzi poslouží i TEPLÁ slaná voda - sůl však MOŘSKÁ, nikde ne klasická kuchyňská - stačí 1 lžička na 1 litr - ale Vincentka je pro Tebe rozhodně mnohem vhodnější), kloktej po trošičkách od rána do večera jak budeš moct a jak sneseš, je to hnusné, ale věř mi, dělá to zázraky.
Vincentka se kloktá neohřátá - tj. pokojové teploty a neboj se jí kloktak opravdu často.
Na noc si ideálně namoč malý ručník, vyždímej ho a trošinku vincentkou polej, nebo opět vodou s možskou solí, ale jen lehounce osolenou a hod´ na topení v místnosti kde spíš. Další co je v pohodě, jitrocelový sirup, hezky ti zvlhčí dýchací cesty, jen pozor na ty sirupy s umělými sladidly, ty trochu zbytečně zatěžujou slinivku, což v těhotenství nechceme :) Jitrocel ale neber před spaním, jen počas dne.
Přes den si jeden den udělej priesnitz zábal - mokrý šátek, na to igelit, přes to suchý ručník, nebo šátek a vydrž s tím aspoň jeden den!!!
Také lichořeřišnice kapky, či čaj je vhodná při kašli v těhotenství, ale spíše bakteriálním onemocnění dýchacích cest.
Rakytníková šťáva - ale od českého výrobce, třeba cvrček, nikoliv zahraniční dovoz.( to je ale spíše na posílení organismu a imunity všeobecně, v těhu dobré sem tak si dát!)
Nastrouhané jablka, která necháš chvíli odpočinout - tj. oxidovat na vzduchu, také ti pomohou ulevit od suchého kašle -pokud´na ně nemáš alergii, jako já ;)
Dále nakrájená cibule, zakápnutá medem, nebo cukrem, nech jí vyplakat v lednici po dobu min. tří hodin a štávu uživej - chutná to lépe než-li zní, věř mi ;)
Islandský lišejník, bonbóny, nebo kapky, také velmi vhodné na dráždivý kašel.
A nakonec co mi pomohlo, není to sice bylinného původu ale přítel mi koupil tabletky Preventan Quatro, a já je cucala a cucala a měla jsem pocit, že společně s Vincentkou kterou jsem kloktala a přes noc inhalovala, zábalem, medem a citronem v čaji se mi značně po dvou dnech ulevilo.
Takže být tebou skákla bych do lékárny, koupila Vincentku a Preventan, udělala si čaj s velkým množstvím medu a citronu a začala tímhle, když nepocítíš hned následující den úlevu, přidej další věci :) A hlavně to nejdůležitější bud´v teple a klidu!!!
Pokud se to však do pěti dnů nezlepší, nebo naopak se budeš cítit stále hůř, běž zpět k lékaři!!!
Sama asi intuitivně vycítíš co pro tebe bude nejvhodnější..:)
Přeji brzké uzdravení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.2.15 22:58

@Mezzosopran Děkuji za cenné rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.2.15 09:08
@ladus88 píše:
@Mezzosopran Děkuji za cenné rady :lol:

Hlavně aby k něčemu pomohly… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.2.15 19:58

Ahoj, já byla na začátku taky nemocná a všichni mi bylinky i zázvor vyvraceli… doporučuju homeopatika, ta mi zabrala - jsou to takové pastilky na cucání a pomohly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
17.2.15 09:07
@Eviki83 píše:
Ahoj, já byla na začátku taky nemocná a všichni mi bylinky i zázvor vyvraceli… doporučuju homeopatika, ta mi zabrala - jsou to takové pastilky na cucání a pomohly

Ahoj, mohu se zeptat jaká homeopatika ti zabrala? Indikoval ti je homeopat, nebo jen lékárník, nebo snad ty sama( to bych v těhu nezkoušela..každé tělo je jiné…)?
Co se týče profláknutého Oscillocc. za šest stovek, tak to je myslím jasná marketingová mucholapka..Ale homeopatika jako taková se chystám užívat i v předporodní době, také jim věřím, avšak ne těm z reklam, které jsou z velké prefabrikace, tam je to o něčem jiném, jsou to bohužel jen taháky na peněženky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí