Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jsem čerstvá těhulka, myslíte si, že můžu pít čaj z kontryhele?
Děkuji. Narcisek
Určitě ano, kontryhel obecně je skvělá bylinka pro ženy, zmírňuje menstruační problémy a měla by napomáhat i zdárnému těhotenství. Ale na druhou stranuse nemá nic přehánět. Nám dala PA v kurzu recept na bylinnou směs, já ji pila druhé dva trimestry. Kontryhel, maliník, třezalka, meduňka, řebříček a přeslička. Vše smíchat v lavoru a pít šálek až dva denně.
Přeji pohodové těhu a krásné zdravé miminko:-)
Krista
jo ještě narcisku:) samotný kontryhel se má pít po porodu kvůli zdárnému zatahování dělohy, já jej pila celé 6tinedělí. K.
Ahojky Kristian,
takže samotný čaj z kontryhele teď nemám pít? Dávala jsem si 1 hrneček čaje z kontryhele už teď, každý večer. Tak já ho raději přestanu pít. Asi to bude lepší. Narcisek
Ahojky:-) já bych si udělala tu směs, jak jsem ti psala, a pij to. Ale víš, ony ty bylinky se taky nemají moc přehánět, tak třeba to pij dva týdny, pak si dej pár dní pauzu…kontryhelem určitě nic nezkazíš. Nakonci těhu cca od 35.tt pij maliník a odvar z lněného semínka. Ale určo kontryhel v 6tinedělí! Protože jsi na začátku těhu, tak hlavně kys. listovou a E, popř. nějaké ty vitaminové preparáty pro mamky. Ale taky se to nemá moc přehánět, pokud jíš pestrou stravu, tak by ti nemělo nic moc chybět. Dávej bacha na dostatek železa, hodně těhulek ho má hlavně na konci těhu málo a musí dodávat, a to jsou pěkně hnusné tablety-ble. Nejlepší budou asi ty multivitamíny, tam je vše obsaženo. Je fakt, že teď na podzim se doporučuje zvýšit příjem vitamínů jako prevence chřipky. A četla jsem z jiných diskusí, že jsi po IVF a máš mít klidový režim. Já vím, že jsi šťatsná že jsi těhotná a moc ti přeju, ať vše dopadne OK. Ale člověk se nemá tak moc pozorovat, prostě buď v klídečku, dělej samé pěkné věci, nenech se rušit ničím negativním a žádné těžké domácí práce. Ale myslím, že třeba takové pohodové procházky odpolende ti jen prospějí a miminku taky a když umyješ třeba nádobí, taky se nic nestane:-))) prostě dej na své pocit y a intuici:-)
a s těmi bylinkami-nejsem odborník, možná by bylo dobré obrátit se na nějakého bylináře, i na netu jsou různé poradny-např. dědek kořenář apod. Tam ti poradí to dávkování.
pa a držím palečky, ať to dopadne!
K.
Ahoj, tak trochu bylinky sbírám, hodně se dívám do atlasů a čtu jejich použití. NA KAŽDOU BYLINKU POZOR
Kontryhel působí svíravě,zastavuje tvorbu mléka a v těhotenství a při kojení NEPÍT
. Podívej se na stránky www.hoowoo.euweb.cz , je to tam pěkně všechno popsané ke každé bylině. NAvíc se tu dozvíš, které bylinky pít dle krevní skupiny, jaké v těhotenství a při různých problémech. Některé bylinky můžou způsobit potrat, když to přeženeš. Pročti si ty stránky. Kontryhel je dobrý na ženské orgány při bolestech při menzes nebo při přechodu, rostou po něm vlasy, U CHLAPů SNIŽUJE POTENCI
. Je dobré koupit už hotové směsi bylinkových čajů, to seženeš v kterékoliv prodejně zdravé výživy. Tam ti i poradí. Užij si těhotenství, já jsem těch 9 měsíců měla super
.
Ahoj holky,
jsem tu nová, snažíme se s manželem o mimi už od ledna.. bohužel stále nic.. mám nepravidelnou MS a ted tedy testuji každý den ovulační dny.. zatim se // neukázali ani jednou, myslíte že by pomohl tento čaj? nebo si myslíte že budu muset něco brát??? díky
![]()
Ahoj holky,
jsem tu nová, snažíme se s manželem o mimi už od ledna.. bohužel stále nic.. mám nepravidelnou MS a ted tedy testuji každý den ovulační dny.. zatim se // neukázali ani jednou, myslíte že by pomohl tento čaj? nebo si myslíte že budu muset něco brát??? díky
![]()
Prosím poraďte jak užívat kontryhelový čaj. Užívám od 1. dne ms ale nevím jak dlouho užívat, zda dělát přestávky. MS mám jen po hormonech. díky a mám anovulační cykly
Tento čaj by se měl pít od 1dne MS cca 14dní-do ovulace. Pak vynechat a zase znovu.
Já to takto pila, MS taky jen po hormonech. Mě čaj pomohl k růstu sliznice.
@kapyka - já taky neměla, nemám ovulaci. Byla jsem pod dohledem CARu, brala hormony a k tomu pila ten čaj, od 1dne do 14dne, pak jsem přestala a zase v dalším cyklu. Chodila jsem na pravidelné kontroly, takže si troufám říct, že mě čaj splnil co měl - pomohl k růstu sliznice- teda společně s hormonama, bez nich by to fakt u mě nešlo.
@kapyka
http://www.mrnous.com/…-otehotneni/
zkus tyhle stránky, zkus femigard, mi pomohl gynex prý je lepší, ale na někoho zabere to a na druhého ono. Jsou to bylinky.