Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, hrozně mi vypadávají vlasy, začalo to po porodu ale dceři je už 1,5 roku a je to pořád hoRší a horší, problémy se štítnou žlázou nemám, neberu antikoncepci. Bojím se že za chvíli snad plešatá. Nevím jestli si koupit vitamíny, šampony nebo jsem našla i čaje např. Himalájský čaj BHRINGARAJ a co MILVA šampon a voda na vlasy? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
ahoj, těch přípravků na podporu růstu vlasů apod. je strašně moc a myslím, že ti každý napíše něco jiného
…o MILVĚ je tu jedná celá diskuze - bohužel sem neumím vložit odkaz…nebo zkus pročíst starší diskuze zde, tam je spousta rad od holek, taky to tak dělám. Já osobně nemám zkušenost ani s jedním, co jsi napsala - ani s tím himalájským čajem, ani s Milvou..
Já beru GS - Vápník hořčík zinek forte PLUS (je tam i biotin) už skoro rok, brala jsem i Panthenol od dr. Mullera. Výborné zkušenosti mám s WELEDA - Rozmarýnovým vlasovým tonikem (je to vlasová voda), barvím vlasy hennou, ze šamponů mám výbornou zkušenost s klasickým AMLA šamponem od Khádí (www.khadi.cz - jestli chceš, tak tam si to můžeš pročíst).
těch přípravků je fakt hrozně moc, chce to něco vyzkoušet - pro začátek bych volila něco bez silikonů, já od všeho podrobně čtu všechna složení…dobrý je i Lopuchový výluh od Naděje (k dostání v prodejnách zdravé výživy),
jinak si myslím, že je to asi hormonálně po tom porodu - i když je to už dlouho…kojíš ještě nebo už ne??
jo a z těch čajů jsem četla o čaji Křemíková bomba od dr. Popova - ale osobně ho vyzkoušený nemám, křemík je výborný na vlasy též…ten himalájský vůbec neznám
Mne osobne vzdy pomohla kombinace tablet Biosil plus a samponu Alpecin.
Ne kojila jsem asi měsíc, díky zkusím ty tabletky
a nějaký šampon…
@Kristýna O. a kojíš ještě? mě se ty vlasy celkem upravily až když sem dokojila a ted k tomu beru biosil a musim říct že zatim je to dobrý ![]()
to je tak, že každému „sedne“ něco jiného, fakt těžko říct
…v Alpecinu je kofeinová složka, která povzbuzuje kořínky, prokrvuje…já jsem Alpecin nezkoušela, je tam SLS (sodium laureth sulfate) jako ta pěnící složka a tuším že i nějaký silikon (ale to nevím jistě), tak proto jsem ho nezkoušela… já si šampon vybírám zásadně bezsilikonový, bezparabenový a bez SLS, SLES atd…ale já mám vlasy tak trochu jako „hobby“
…určitě ten Alpecin může také pomoci…já sázím hodně na ty bylinky a za mě je teda TOP to Khádí - mají vlasové oleje a další věci…
vnitřně to chce především taky něco brát…dost holek chválí Donna hair
zkusila bych ten Biosil - je levný a dobrý
- podle x-recenzí, co jsem četla…osobně jsem ho nebrala, vybrala jsem si to GS - vápník hořčík zinek forte plus hlavně kvůli tomu vápníku (kvůli problémům s nohou), ale je tam i zinek, biotin, vitamín D3 - vše na vlasy ještě k tomu vápníku. Nebo dobrý je ten Panthenol - ten jsem brala skoro rok
Ahoj, nemam tento problem, ale vim, ze celkove vynikajici na vsechno je kosmetika Weleda, takze i sampony. Ja na ni nedavno presla. Je sice drazsi, ale proste uzasna a hlavne- ciste prirodni! Nedostavas do sebe zadny parabeny a latky, co nabouravaji hormonalni system, ktery se bohuzel ve vetsine kosmetiky vyskytuji… Vcera jsem koupila i pastu na zuby. Po par dnech natirani pletovym mlikem s rakytnikem od Weledy mam mnohem lepsi pokozku /jinak ji mam suchou/.
No ale k tem vlasum. Urcite kup nejaky ten sampon, ale vetsinou jde o „vnitrni“ problem, cili jeste pridej nejake ty tabletky, co radi holky, nebo se koukni na www.jukl.cz vybornej bylinar a diagnostik, ma spoustu produktu, urcite bude mit i neco na padani vlasu. Ja od nej uz dva roky kupuju horcik a dalsi produkty. Kdyz kouknes na recenze i tady na emiminu, uvidis, ze ho vsichni chvali. ![]()
@Gerberka píše:
@Kristýna O.jo a z těch čajů jsem četla o čaji Křemíková bomba od dr. Popova - ale osobně ho vyzkoušený nemám, křemík je výborný na vlasy též…ten himalájský vůbec neznám
Křemíková bomba = čaj z kopřiv. Teda rozhodně tím zakladatelka nic nezkazí a vyjde to daleko levněji. - Normálka, natrhat kopřivy, spařit horkou vodou, nechat 10-15 min louhovat a vypít, případně zchladlým nálevem oplachovat vlasy po umytí.
Mně pomohlo pravidelný barvení hennou a taky pravidelně beru vápník, hořčík a zinek.
A to mi padaly vlasy naprosto šíleně ještě 4 roky po porodu. Cca rok praktikuju tohle a vlasy mám zase v původním stavu, když nepočítám šediny. ![]()
Kup si v lekarne methionin. Me z toho dostal. Barvim hennou a snazim se nepouzivat silikony a parabeny. A taky mozna ostrihat vlasy. Ja sla na mikado a ted po roce a pul vlasy krasne dorostly.