Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahooj. Mám dotaz. Malé je 14 týdnů, a dáváme čajík - je na UM. Ale moc ho nechce mezi krmením. Nevadí, když jí ho dám těsně před krmením? ![]()
@berry4 Protože nám to řekl doktor. Nevypije toho mléka tolik, takže aby měla dostatek tekutin… Moje otázka ale zněla, jestli jí můžu dát čaj před krmením, a ne jestli jí můžu dávat čaj… ![]()
@PajaRada logicky-když jí dáš čaj před krmením, vypije toho mléka ještě míń,než doposud. Protože ji zaplácáš vodou. Uvažuj.
Apropos-UM má samo o sobě tekutiny, možná vám jí nepije dostatek právě proto, že ji prolejváte čajem.
Já bych se bala, ze pak bude pit ještě min. A zkoušela jsi dávat čaj pres stříkačku nebo aplikator léků?
@nozu Zkousela,ale moc ji to pres to nejde. @berry4 Mléka pije pořád stejně i s čajem před krmením. Čajem ji nenaléváme každý den. Chtěla jsem jen názor, a ne ironický připomínky ![]()
@PajaRada píše:
@nozu Zkousela,ale moc ji to pres to nejde. @berry4 Mléka pije pořád stejně i s čajem před krmením. Čajem ji nenaléváme každý den. Chtěla jsem jen názor, a ne ironický připomínky
Fááájn, už přestanu, s „ironickými“ připomínkami, vidím, že zase píše někdo, kdo neví, co píše. ![]()
Berry ti odpověděla normálně.. Je to nesmysl, naleješ jí čajem a pak logicky nepije UM. To co řekne doktor, není někdy až tak svaté
Co vyměnit UM, třeba jí nechutná?
@berry4 my čajík dáváme taky od začátku, jsme taky na UM… malý měl strašné zácpy… od té doby co jsme mu začali po troškách dávat slabší čajík tak se to strašně zlepšilo… doktor nám ho taky nezakázal když je k něčemu ![]()
@PajaRada taky mame malou jen na UM a čajík se jí snažíme dávat, ale určitě by se neměl dávat těsně před krmením.. zaplníš ji zbytečně bříško a pak ji může i zbytečně bolet.. pokud nechce mezi, nenutila bych jí ho, asi nemá žízeň.. jinak tekutina před jídlem se dává třeba miminkům, co jsou hrozní jedlíci, tak aby tolik nepřibírali..
@tekr píše:
@PajaRada taky mame malou jen na UM a čajík se jí snažíme dávat, ale určitě by se neměl dávat těsně před krmením.. zaplníš ji zbytečně bříško a pak ji může i zbytečně bolet.. pokud nechce mezi, nenutila bych jí ho, asi nemá žízeň.. jinak tekutina před jídlem se dává třeba miminkům, co jsou hrozní jedlíci, tak aby tolik nepřibírali..
Tak tak, a odzkoušet jestli ho mimčo zvládne po jídle, nebo až s pauzou. Co jsem četla tak občas se jim ten čajík v bříšku bije s mlíčkem a mimča pak blinkají. Není to ale pravidlo. ![]()