Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj. Dcera má 3 měsíce a poslala jsem tatínka koupit Um. Od narození je na Um. Skoro žádné nám nevyhovuje, ublinkava skoro po všem. Nyní jsme na Sunaru NUTRADEFENSE. Jenže kámen úrazu je to, že tatínek nám donesl už dvojkový mléko. Dcera i přesto, že ublinkava, tak prospívá velice dobře. K Um má kapičky na prdiky Infacol a probiotika SWISS. Tak se chci zeptat, jestli ji to dvojkové mléko můžu dat nebo mám jet rychle shánět jedničkovy. Přece jen to máme teď do nejbližší lékárny nebo obchodu nějakých 30km. Ale pokud by to opravdu nemohla, tak ji tam samozřejmě zajedu.
Soustavně bych nedávala, buď bych schovala, až bude dítě na příkrmech nebo pokud teď okamžitě potřebuješ nakrmit a mášjen to, takdát jednu dávku a dát třeba 1× denně, aby se to nezkazilo, ale zbytek jedničkový.
Dala bych ji ho, to složení není o moc jiné, jen bude mít asi trochu častěji hlad. A příští týden bych koupila opět jedničku.
@McQueen píše:
Soustavně bych nedávala, buď bych schovala, až bude dítě na příkrmech nebo pokud teď okamžitě potřebuješ nakrmit a mášjen to, takdát jednu dávku a dát třeba 1× denně, aby se to nezkazilo, ale zbytek jedničkový.
Dat 3mes dítěti jednou denně???
@McQueen píše:
Už to chápu…
Takže bych ji tu dvojku mohla teď dat a v úterý tady u nás koupit jedničku a pokračovat dál v ledničce. Je to přece jen stejná značka, tak si myslím, že až takový mismáš bych ji v bříšku nemusela udělat.
Takže bych ji tu dvojku mohla teď dat a v úterý tady u nás koupit jedničku a pokračovat dál v ledničce. Je to přece jen stejná značka, tak si myslím, že až takový mismáš bych ji v bříšku nemusela udělat.
Ja nevim, ale osobne bych to dcerce moc nedavala. Ono ty „dvojkove“ UM maji o trochu jine slozeni, nez "jednickove z duvodu potreb konkretni vekove kategorie ditete… (Ufff, doufam, ze jsem to spravne a pochopitelne formulovala…
)
@maminkas píše:
osobně bych dva dny v kuse nedávala, to bych raději sjela pro mlíko jedničkový. Ale samozřejmě to dítě nezabije. Jen bych se bála zažívacích problémů, to radši hupsnu do auta a projedu se ![]()
Já bych zajela pro jedničku a jakoukoliv značku, protože tenhle konkrétní sunar se stejně už dovyprodává. Tak bys měla jednodušší shánění.
@maminkas Rozdíly jsou minimální, nedělala bych z toho melodrama, neboj, malou tím nezabiješ ![]()
Dala bych, max.se poblindí, posrajdí, bude mít zácpu. Cokoli z toho může mít i po jedničce.
@kattkka píše:
Ne nedala.Uz jenom to ze 2 je vice sytejsi. Takze koupit 1.
Jseš si jistá? Děti už na um nemám, ale kdysi sem to študovala a dvojka měla na dávku míň kalorií než jednička ![]()
@maminkas
Dvojku až se zavedením příkrmů.
To se Ti nezkazí, ne? Exp. to má do kdy?