Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@zuzouš píše:
Jseš si jistá? Děti už na um nemám, ale kdysi sem to študovala a dvojka měla na dávku míň kalorií než jednička
Jo jsem si jista.Je vice kaloricke a méně vitaminu…
Resili jsme to s dr.
Není tam ten rozdil velky ale je tam… A to slozeni je delano detem od 6mesicu.Ty uz jsou nebo zacinaji prikrmama.Je to upravene…
@Levandule121 píše:
Je jenom míň kalorické, klidně ho dej. Žádný problém.
Vic. Mam tady 1 i 2. ![]()
Podle googlu na 100 g prášku:
sunar nutradefense 1: 2125 kj
sunar nutradefense 2: 1950 kg
1 nutrilon 66kcal 3 odmerky 275kj
1 hipp 66kcal 276kj
2 hami 68kcal 285kj
Z tohohle je jasne ze cislo 2 je sytejsi…
A ve 2 pomer vitaminu je jiny..
Z vlastní zkušenosti: dcera byla neustále hladova od 4.měsíců mi lékařka doporučila dvojku. Od té doby neublinkavá a je nasycena. Ale já jelikož jsem nakoupila dvojku v akci když už měla 2.měsíce jsem to nevydržela a ve 3.měsíci jsem ji dvojku dala. Sice menší dávku, ale nic ji nebylo. Po malých dávkách si na to zvykla naprosto v pořádku a od 4.měsíce pije plnou dávku. Prospívá, bez zažívacích problémů, bez ublinkavaní. UM máme stejné jako vy. Dcera nedonosena, nar. v 35tt.
Sunar je opravdu min kaloricky. A to z toho důvodu, že se počítá s přikrmama. Taktéž konzultováno s mudr-primář dětského oddělení.
Je fakt, že malá je hladova pořád. Nezabraly u nás ani více sytici mléka. Tak pokud by dvojka nijak neublížila a malá by byla i více napapana a vydržela déle než 2 hodiny bez jídla, bylo by to fajn.
Je fakt, že malá je hladova pořád. Nezabraly u nás ani více sytici mléka. Tak pokud by dvojka nijak neublížila a malá by byla i více napapana a vydržela déle než 2 hodiny bez jídla, bylo by to fajn.
Sama uvidíte jak ji to sedne. Já taky tedy nechtěla věřit tomu že to pomůže, ale opravdu se zadarilo a mám klid. Nevím sice kolik malé dáváte na jednu dávku, ale já u dvojky začala na 90ml, když si zvyklá a usadily se intervaly tak jsem zvýšila. Máme zlatého mudr, který nám dal už spoustu výborných rad(naštěstí). Tak pak dejte vědět jak to dopadlo. Mimochodem,2 hod je malý rozestup i u jedničky. Zkuste prodlužovat aspoň po půl hodině. Po 2 hod ještě není mlícko zcela strávené.
Malá vypije jak kdy. Někdy 90ml, někdy 120ml, ale i když do ní víc nedostanu, tak má po 2 hodinách hlad. Ale v noci ji 1-2×.
Malá vypije jak kdy. Někdy 90ml, někdy 120ml, ale i když do ní víc nedostanu, tak má po 2 hodinách hlad. Ale v noci ji 1-2×.
@maminkas píše:
jsou deti, ktere ji po 2hodinach…Porad se s dr…
Malá nám jedla 60-80ml jedničky a řvala někdy už po 1,5h. Pak jsme začali praktikovat rady mudr. Když řvala po 1,5h -2 h, tak jsme ji nastřídačku nosili a vozili, aby vydržela aspoň další půl hod. Pak jsme dali 90ml. Tak jsme postupně prodlužovali až jsme skončili na rozmezí 3-3,5hod. Příští měsíc to zas bude něco jiného, protože se najizdi na přikrmy. Ale snad vám mé rady a zkušenosti aspoň nějak pomohou. Nám malá spala až do 6m celou noc, pak rostly zuby a od té doby se 2× budí. Ale i tak to jde.