Cambridge zkouška C1 (CAE) - omezená platnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cambridge zkouška C1 (CAE)
Zdravím, vím o tom, že tento certifikát platí po celý můj život. Ovšem známá mi sdělila, že většina zaměstnavatelů nebere certifikáty starší jak 3-5 let.. Co je na tom pravdy?
Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja nevím, jak moc zaměstnavatele na ty certifikáty hledej. Kdysi jsem si ty certifikáty dělala, protože jsme za to měli v práci příplatky. Po několika letech si to musel člověk obnovit, ale už nevím po kolika. Než na to došlo, tak ty příplatky zrušili, tak jsem se na to vyprdla. V dalších zaměstnáních už zadne certifikáty nikdo nikdy nechtěl. Prostě jsem si jenom napsala do životopisu pokročilá znalost a smitec. Většinou to nikdo ani nezkoumal. Občas to někdo zkoušel, u korporatu bývá s vyšším vedením pohovor v angličtině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U angličtiny bych do toho šla asi jen v rámci seberozvoje, ale kvůli práci mi to nedává moc smysl. Pokud to není práce, kde to vyloženě vyžadují. Zrovna tu angličtinu v dnešní době umí kdekdo, tak je na pohovoru pro zaměstnavatele daleko snazší přepnout přímo do angličtiny, než se pídit po certifikátech.
Ten certifikát mi dává smysl u menších jazyků, kde tě tak snadno přezkoušet nemůžou. A nebo jen tak sama pro sebe v rámci motivace. ![]()
Abych ti ale odpověděla na otázku, ta časová prodleva mi dává smysl. Když si někdo udělá certifikát před 10 lety, a pak na jazyk nehrábne ani cvičně, ta znalost nutně jde dolů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@broskvová zmrzlina píše:
U angličtiny bych do toho šla asi jen v rámci seberozvoje, ale kvůli práci mi to nedává moc smysl. Pokud to není práce, kde to vyloženě vyžadují. Zrovna tu angličtinu v dnešní době umí kdekdo, tak je na pohovoru pro zaměstnavatele daleko snazší přepnout přímo do angličtiny, než se pídit po certifikátech.Ten certifikát mi dává smysl u menších jazyků, kde tě tak snadno přezkoušet nemůžou. A nebo jen tak sama pro sebe v rámci motivace.
Abych ti ale odpověděla na otázku, ta časová prodleva mi dává smysl. Když si někdo udělá certifikát před 10 lety, a pak na jazyk nehrábne ani cvičně, ta znalost nutně jde dolů.
No, tak mě obecně přijdou ty certifikáty hodně o tom, jak se naučíš systém tě zkoušky. O tom, jak umíš používat jazyk to až tolik nevypovídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Polední bouře píše:
No, tak mě obecně přijdou ty certifikáty hodně o tom, jak se naučíš systém tě zkoušky. O tom, jak umíš používat jazyk to až tolik nevypovídá.
Jo, to máš naprostou pravdu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radagast
A on je někdo po tobě vyžaduje?
Dělám ve firmách, kde je AJ denní chléb a tyhle papíry nikoho nezajímají. Zajímá je, jestli a jak se domluvíš a ne jestli na to máš papír.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radagast ono se to týká spíš toho, když jdeš do zahraničí a jedna se o regulované povolání a je potřeba dokládat jazykové schopností. Takže Německo a Rakousko, jak jsem zjišťovala, když řešíš Anerkennung a dokládas vzdělání a jazykové znalosti, neměl by být certifikát starší 3 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit