Studium jiného oboru po Bc.

35
20.7.23 15:33

Studium jiného oboru po Bc

Ahoj,
třeba máte podobné zkušenosti. Nyní studuji Sociální práci v bakalářském studiu..navazovala jsem na studium na Vošce a automaticky sem si řekla, že přece půjdu udělat i toho bakaláře. Bc ze sociální práce je pro mě samozřejmě fajn, chci ho, ale nevím, jestli chci z tohoto oboru i Magistra.. nevíte na jaké všechny podobné obory, když mám sociální práci berou? :D nebo teda spíš, jak odlišné obory by člověk mohl studovat, když má Bc ze sociální práce? Dekujii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
20.7.23 15:49

@Nattty973 Záleží na tom, jaké má ten navazující obor podmínky. Někde je to nastaveno tak, že bez příslušného bakaláře prakticky nemáš šanci (což by být nemělo), jinde jasně píšou, co máš mít a v čem budeš soutěžit, a uvidíš, jak se Ti to povede.

Já třeba navazovala na informační vědě a knihovnictví z jiného oboru, ale tam měli filozofii, že jsou rádi za každého člověka s jiným zázemím, a přijímání lidí odjinud podporovali.
S tím, že lidi z jiných škol šli na informační zaměření (hlavní předměty knihovnického Bc a NMgr.) a bakaláři-knihovníci měli knihovnické zaměření (pár základních předmětů a hodně volitelných/profilovacích).
Ale teda to už je hafo let zpátky.

Musíš si projít nabídky oborů a profily NMgr., tam se to dočteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.23 16:01

No spis bys mohla vědět, kam tě to táhne.
Sociální pedagogika, ale každá fakulta jiné podmínky k přijetí, někde chtějí kurz.
Asi i andragogika.
Historická sociologie na UK.
Některé teologické obory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
20.7.23 16:23

@Slečna Ferka haha, taky jsem šla na infostudia a knihovnictví z Bc na jiným oboru :)) kde jsi studovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
20.7.23 16:29
@Nattty973 píše:
Ahoj,
třeba máte podobné zkušenosti. Nyní studuji Sociální práci v bakalářském studiu..navazovala jsem na studium na Vošce a automaticky sem si řekla, že přece půjdu udělat i toho bakaláře. Bc ze sociální práce je pro mě samozřejmě fajn, chci ho, ale nevím, jestli chci z tohoto oboru i Magistra.. nevíte na jaké všechny podobné obory, když mám sociální práci berou? :D nebo teda spíš, jak odlišné obory by člověk mohl studovat, když má Bc ze sociální práce? Dekujii

U vetsiny oborů je podmínkou jen nějaké Bc. a složení přijímaček - často pohovor, kde si ověří, jestli už něco o tom víš, jakou máš praxi atd. Plus nástřel výzkumu, co chceš řešit v diplomce. Někde mají i ty písemné, klasicky tam, kde je hodně uchazečů - to je pak průřez znalostí z Bc. toho oboru. Ale tvrdá podmínka na předchozí obor je málokde. Takže jdi kamkoli, třeba tam, odkud máš splněné volitelné předměty a zaujalo tě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20974
20.7.23 16:33
@Nattty973 píše:
Ahoj,

Můžeš jít i na naprosto odlišný obor. Je to individuální u požadavků na navazující Mgr. studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.23 16:35

@Nattty973 co by tě bavilo?
Nemůžeš na ucitelskou pedagogiku, ani na speciální pedagogiku.
Nemůžeš na zdravotnické obory..
Nemůžeš na předškolní pedagogiku, třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.7.23 18:21
@Lily Evans píše:
@Slečna Ferka haha, taky jsem šla na infostudia a knihovnictví z Bc na jiným oboru :)) kde jsi studovala?

V Praze. Ale už je to hafo let. Ivan Bartoš byl tehdy doktorand a chodila jsem k němu na seminář 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.7.23 19:01

@g.sandova ta specka mě napadla, na Ostravské univerzitě by mě vzali, jen když si za rok udělám celoživotko, které pak berou jak kdybych měla z toho Bc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.23 21:39

@Nattty973 fakt? To jsem netušila, že to jde@ to je dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.7.23 21:40

@Nattty973 a nechceš do toho jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.7.23 07:36

@g.sandova no mohla bych tam jít až po tom bakaláři, což nevím, jestli chci rok navíc studovat, stojí to 15tis, to mi jako nevadí, ale je to soboty :D no mám ještě nějakou dobu nad tím uvažovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
21.7.23 12:20

@Nattty973 hodíš mi odkaz, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.7.23 15:26
  • načítám...