Asistent pedagoga. Co vše je potřeba a jak dlouho trvá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Asistent pedagoga. Co vše je potřeba a jak dlouho trvá?
Ahojky, zvažuji kurz asistent pedagoga. V květnu bych chtěla už jít do práce. Ale přemýšlím o možnostech kam jít. Je možnost u nás speciální škola asistent pedagoga. Přece jen do,,zvláštní školy,, se moc lidí nehrne. Můj dotaz. Vyplatí se to? Finančně ale i jak je to náročné? Kurz bych dělala on-line jelikož jsme na rodičáku. Je potřeba něco dopředu jako třeba literatura? A jak to probíhá? Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, finančně se to teda opravdu nevyplatí. A v současné situaci, kdy nikdo netuší, co bude, bych se do toho moc nehrnula. A že by sis našla místo zrovna v květnu, to mi taky nepřijde úplně reálný. Nicméně do začátku nepotřebuješ vůbec nic, vše ti řeknou v tom kurzu. Jak to probíhá, jakou literaturu, jaká zkouška, jaké podmínky… to ti tu těžko někdo řekne, každý kurz to má jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle současného nastavení, kdy se hodlá šetřit na všem, budou i stávající asistentky mít co dělat, aby si udržely místo…u nás si i dodělávají třeba vychovatelství, aby měli vyšší pravděpodobnost, že budou moci zůstat.
Příspěvek upraven 18.07.23 v 12:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicolaJ píše:
Ahojky, zvažuji kurz asistent pedagoga. V květnu bych chtěla už jít do práce. Ale přemýšlím o možnostech kam jít. Je možnost u nás speciální škola asistent pedagoga. Přece jen do,,zvláštní školy,, se moc lidí nehrne. Můj dotaz. Vyplatí se to? Finančně ale i jak je to náročné? Kurz bych dělala on-line jelikož jsme na rodičáku. Je potřeba něco dopředu jako třeba literatura? A jak to probíhá? Děkuji za rady
Tomu moc nerozumim, ta specialka bude mit cely rok to misto volne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku jasně samozřejmě chápu že mě nevezmou ke konci školního roku. Měla jsme na mysli že dítko půjde do školky. Práci mám se smlouvou na neurčito ALE. Chtěla jsme změnu. A nad tímhle jsme přemýšlela jako možnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka malé město. A do zvláštní školy nejde kde kdo. Co si budem asi to nebude růžové
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjisti si volna místa a poté se rozhoduj. Finančně se to nevyplatí, navíc to chtějí i zpřísnit a omezují přidělování asistentů k dětem. Firmy se na kurzech jen nabalíkují a ostatní jim je šumák. Brali i lidi se základním vzděláním, ti už místo v dnešní době tetko seženou. Ale coo… zaplatili si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicolaJ píše:
@Midaku jasně samozřejmě chápu že mě nevezmou ke konci školního roku. Měla jsme na mysli že dítko půjde do školky. Práci mám se smlouvou na neurčito ALE. Chtěla jsme změnu. A nad tímhle jsme přemýšlela jako možnost
Se smlouvou na neurčito? To budeš mít určitě víc peněz tam, než jako asistentka. Nebo řešíš pracovní dobu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako kurz si udělat, že je to pouze odrazový můstek. Ale raději si najít jinou cestu a studovat.
Nevyplatí se to, když člověk dělá pouze poloviční úvazkek AP. Pokud si doděláš jiné kvalifikace. Tak se otevírají možnosti. Dají se úvazky klidně kombinovat. A pak se může diskutovat, jestli se to někomu vyplatí nebo nevyplatí
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey aaha to zní taky dobře. Družiny a třeba tábory že? A jaké ještě kvalifikace? Jak dlouho se dělají? A to pak i zaměstnavatel může nabídnout nebo financovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělat si Předškolní a mimoškolní pedagogiku. Ale i tak jsou kraje, kde místo jako učitelka v MŠ neseženeš. A většina škol je soukromých a platíš si školné (cca 22000 ročně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicolaJ zaměstnavatel těžko. Změna nebo zvýšení kvalifikace je tvoje věc. Momentálně probíhají změny, spíš se AP bojí o místa a uplatnění, a do kurzu se nehrnou nové. Záleží na situaci u vás. V našem kraji je AP přebytek, ředitelé si mohou vybírat. Speciální škola má svá specifika.
Já jsem po RD taky měnila úplně obor, dělám AP druhým rokem. Nevýhodou je nízké finanční ohodnocení a nejistota. Nižší úvazek může být pro někoho výhoda, pro někoho problém. Samozřejmostí je neustálé vzdělávání a vyhledávání informací podle aktuálních potřeb, podle toho jaká je třída, jaké děti.. Práce bývá dost psychicky náročná.
S kurzem AP jako vychovatelka do družiny nemůžeš. Pokud to není jeden z těch, které to mají jako součást ( asistent pedagoga, pedagog volného času, vychovatel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paklize nemusis resit penize a jde ti hlavne o to delat ve skolstvi, tak je to nejspis ta nejrychlejsi cesta. Plat je vetsinou mizerny. Pracovni doba dobra. Narocnost prace zalezi na mnoha okolnostech. Je to prace s lidmi a vse, co k tomu patri. Jestlize mas jinde praci na neurcito, tak tam spis zustan. Do teto pozice jsou potreba hlavne zkuseni lide s praxi a ne lide s rychlokurzem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka píše:
Paklize nemusis resit penize a jde ti hlavne o to delat ve skolstvi, tak je to nejspis ta nejrychlejsi cesta. Plat je vetsinou mizerny. Pracovni doba dobra. Narocnost prace zalezi na mnoha okolnostech. Je to prace s lidmi a vse, co k tomu patri. Jestlize mas jinde praci na neurcito, tak tam spis zustan. Do teto pozice jsou potreba hlavne zkuseni lide s praxi a ne lide s rychlokurzem.
tak třeba na plný úvazek se u nás běžně končí některé dny 15.30 nebo i 16, je to každý den jinak. ALe je to jen ranní a volné prázdniny, to jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka taky jsem kdysi měla rychlokurz. V praxi to bylo na nic. Ale postupem času jsem se vypracovala na učitelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit