Asistent pedagoga. Co vše je potřeba a jak dlouho trvá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8881
18.7.23 15:24
@mababa232 píše:
@Oriseka taky jsem kdysi měla rychlokurz. V praxi to bylo na nic. Ale postupem času jsem se vypracovala na učitelku.

Co sis dostudovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
18.7.23 15:25
@vokishka píše:
tak třeba na plný úvazek se u nás běžně končí některé dny 15.30 nebo i 16, je to každý den jinak. ALe je to jen ranní a volné prázdniny, to jo.

Tak AP byva hodne na zkraceny uvazek. Plny uvazek uz pak moc vyhod nema. Ja bych tuto praci nesla delat na plny uvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.23 15:31

Co vlastně děláš za obor, kde máš neurčitou smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
18.7.23 15:41
@mababa232 píše:
@Oriseka taky jsem kdysi měla rychlokurz. V praxi to bylo na nic. Ale postupem času jsem se vypracovala na učitelku.

Delam AP kvuli pracovni dobe. Jinak jsem ucitelka MS. Ale ted nemuzu delat do 16-17hod. Mam dobre podminky, takze si nestezuji. Bohuzel ne kazdy s rychlokurzem je dobry. Chybi praxe. Neumi si poradit ani se zakladnimi problemy. Nerikam, ze vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.23 16:34
@NicolaJ píše:
@vokishka malé město. A do zvláštní školy nejde kde kdo. Co si budem asi to nebude růžové

No u nás ve specce AP hromadně odmítáme. Abyste se nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
18.7.23 16:39

Naše ZŠ (kde mám syna který asistenta potřebuje) si vybírá asistenty pedagoga fakt pečlivě. Neexistuje aby to dělal někdo s učňákem nebo nedej bože základní školou a kurzem. Takže musí mít vzdělání pedagogického směru a minimálně maturitu (někdy jsou to studentky pedagogické VŠ). A díky bohu za to. Když vidím, třeba ve skupině na FB asistentů pedagoga kdo všechno to jde dělat protože kurz je na chvilinku a příznivá pracovní doba. A pak takovému člověku svěř dítě které má speciální potřeby :zed: Jen můj názor jako matky dítěte se speciálními potřebami.

Tím jsem chtěla říct že to není jenom o tom udělat si kurz (online 8o ) a hned najdeš všude místo. Dobrý ředitel (nebo kdo asistenty přijímá) hledí i na další věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.23 16:46
@EvaEpic píše:
Naše ZŠ (kde mám syna který asistenta potřebuje) si vybírá asistenty pedagoga fakt pečlivě. Neexistuje aby to dělal někdo s učňákem nebo nedej bože základní školou a kurzem. Takže musí mít vzdělání pedagogického směru a minimálně maturitu (někdy jsou to studentky pedagogické VŠ). A díky bohu za to. Když vidím, třeba ve skupině na FB asistentů pedagoga kdo všechno to jde dělat protože kurz je na chvilinku a příznivá pracovní doba. A pak takovému člověku svěř dítě které má speciální potřeby :zed: Jen můj názor jako matky dítěte se speciálními potřebami.Tím jsem chtěla říct že to není jenom o tom udělat si kurz (online 8o ) a hned najdeš všude místo. Dobrý ředitel (nebo kdo asistenty přijímá) hledí i na další věci.

U nás taky pečlivý výběr. Přece jenom je to k postiženým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.23 16:50

@EvaEpic
Je to těžké. Průšvih je, když se hledá a nejsou asistenti. V únoru jsem oznámila, že končím a víc nechci o asistenci slyšet, ať si najdou někoho jiného. Dost dlouho předem jsem je informovala, že dodělám školní rok a končím. Nedařilo se najít. Pak jsem byla tlačená v červnu ze všech stran do kouta, ať si to na rok rozmyslím. Jela šuškanda, ať někdo přemluví na rok. To jsem se musela rozčílit, že nebudu své rozhodnutí brát zpět. Pak se teda nějaká našla. Po podpisu smlouvy se zjistilo, že nemá moc dobré recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.7.23 16:59

@EvaEpic zažila. jsem to sama u svého dítěte, kdy asistentka byla nějaká „rychlokvaška“ která jako prioritu měla hlavně stíhat školku se svým malým dítětem a bylo to dost náročné. Nakonec ani dítě od ní nic nechtělo, ona krom pár hodin praxe žádná zkušenost. Naštěstí se za rok vyměnila.

• Citovat
  • Upravit
526
18.7.23 17:12

@Kelsey bydlíme v „univerzitním městě“ které je velké takže je naštěstí z čeho vybírat. Ale věřím že na menších městech, vesnicích je to často těžký vůbec někoho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
18.7.23 17:15
@kocourGarfield píše:
@EvaEpic zažila. jsem to sama u svého dítěte, kdy asistentka byla nějaká „rychlokvaška“ která jako prioritu měla hlavně stíhat školku se svým malým dítětem a bylo to dost náročné. Nakonec ani dítě od ní nic nechtělo, ona krom pár hodin praxe žádná zkušenost. Naštěstí se za rok vyměnila.

Syn ma asistenku takovou milou maminku tesne po rodicaku, ale ty zkusenosti proste chybi. Nevi si rady v zakladnich situacich. Treba nekdo s kurzem, ale at ma zkusenosti s detmi-tabory, krouzky atd. At se o problematiku zajima. Ale myslim, ze jsme jeste dopadli dobre, kdyz to clovek slysi a cte. Takto ta inkluze nemela byt. A ty platy jsou proste male. Nezaplati se tak kvalitni lide. Rozhodne ne ve velkem meste. Prodavacka si vydela mnohem vic (i na ten pocet hodin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.23 17:16

Jsem si taky myslela, že je lepší výběr. Letos asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
18.7.23 17:17
@Kelsey píše:
Jsem si taky myslela, že je lepší výběr. Letos asi není.

Tady v Praze jsou radi, kdyz vubec nekoho sezenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
18.7.23 17:17
@Oriseka píše:
Syn ma asistenku takovou milou maminku tesne po rodicaku, ale ty zkusenosti proste chybi. Nevi si rady v zakladnich situacich. Treba nekdo s kurzem, ale at ma zkusenosti s detmi-tabory, krouzky atd. At se o problematiku zajima. Ale myslim, ze jsme jeste dopadli dobre, kdyz to clovek slysi a cte. Takto ta inkluze nemela byt. A ty platy jsou proste male. Nezaplati se tak kvalitni lide. Rozhodne ne ve velkem meste. Prodavacka si vydela mnohem vic (i na ten pocet hodin).

To je pravda. Kdyby se zlepšilo finanční ohodnocení tak by se zároveň mohlo zvýšit požadované vzdělání. Víc praxe. Kurz který trvá třeba rok. Ale to se těžko dělá když pak takový zájemce dostane tak málo peněz no :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
18.7.23 17:25
@EvaEpic píše:
To je pravda. Kdyby se zlepšilo finanční ohodnocení tak by se zároveň mohlo zvýšit požadované vzdělání. Víc praxe. Kurz který trvá třeba rok. Ale to se těžko dělá když pak takový zájemce dostane tak málo peněz no :cert:

Fakt je to strasne malo. Minuly rok jsem mela horsi platove zarazeni a muj manzel moji praci nazyval charitou. Ja to zas brala jako privydelek k rodicaku a lepsi nez sedet doma. Jinak to proste neni k uziveni, no. Vzhledem k tomu, kolik co stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze