Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych slyšet názory na tuhle firmu, ale nejlépe od lidí kteří v domech od nich opravdu bydlí. Před vánoci jsme se rozhodli že od nich dům koupíme,(nejspíše Ideal, ale ještě se sjedeme podívat do toho centra vzorových domů) ale chtěla bych ještě slyšet nějaké zkušenosti s tím jak to probíhá když se všechno podepíše, hlavně ta doba výstavby, jestli to fakt stihnou a taky jestli se cena potom už nezvedá jak říkají, nerada bych pak přišla pro klíče s tím že musím ještě něco doplatit. Díky za každou odpověď.
Do toho centra si opravdu zajeďte, nám to pomohlo hodně, člověk si to tam může osahat a prohlédnout jak to bude vypadat. My od nich máme Uno, a až na to že díky pomalým úřadům jsme mohli začít stavět asi o měsíc později než jsme chtěli tak bylo všechno v pohodě.
@verkobeka Aha, a oni to pak stihli postavit do tý doby jak mají napsaný? A nedopláceli jste něco?
Jojo, to oni stihli naštěstí takže do podzimu jsme se mohli nastěhovat, já právě nechtěla řešit stěhování v zimě, takže to se povedlo, a nedopláceli jsme nic. To na začátku si řeknete jestli chcete něco navíc nebo něco lepšího, jako nějaký vybavení nebo tak, to vám spočítají hned na začátku a pak už se to nehýbe, nebo aspoň u nás to tak v tý době bylo.
Jo já jsem to někde četla že to tak dělají, tak dobrý, toho jsem se bála asi nejvíc že bychom pak dopláceli něco navíc ještě. Tak díky.
My máme ten Ideal, seděl nám z jejich nabídky nejvíc co se týče ceny/dispozice a jsme s ním pořád spokojený.
Taky od nic máme postavený barák a suprovka, bydlí se nám moc dobře, hodně rychle jsme si zvykli na větší prostor.
Prosím Vás, řešíme s ženou také a hlavně kvůli času… Stavbu spíš domu UNO… s garáží.
Máte někdo časově delší zkušenost ohledně všude řešené vlhkosti…?
Děkuji
Výstavba toho Una je dost rychlá, cca ty 4 měsíce. A s vlhkostí žádné problémy nemáme, já jsem typ co má neustále otevřený okna, takže u nás se vlhkost vůbec neřešíme, a to většinou prádlo věším normálně uvnitř.
My jsme si nechali postavit ideal s garáží, kterému se říká harmonie nebo tak nějak myslím. Postavený byl asi do 5 měsíců, a zkušenosti s ním máme zatím jenom dobré, Canaba si docela mákla si myslím, protože i vyřízení všeho toho před tím než se dalo začít kopat šlo docela rychle, s tím nám dost pomohl ten jejich prodejce.
No já můžu říct že jsem moc ráda, že korona stavbu našeho domu nijak nezpomalila, stavba začala normálně v dubnu jak jsme s Canabou byli domluvený, i když to ty chlapy na stavbě asi měli zhoršený díky rouškám, i když tedy nevím jak to měli oni, jestli je museli mít nebo ne, ale stejně. Každopádně se stavba dokončila řádně v termínu díky bohu, takže za mě super, zkušenost dobrá, a teď díky další vlně máme zase spoustu času na to domeček dovybavovat
jenom čekáme až zase otevřou hobbymarkety, zatím všechno musíme objednávat jenom přes internet.
@Fidurka píše:
No já můžu říct že jsem moc ráda, že korona stavbu našeho domu nijak nezpomalila, stavba začala normálně v dubnu jak jsme s Canabou byli domluvený, i když to ty chlapy na stavbě asi měli zhoršený díky rouškám, i když tedy nevím jak to měli oni, jestli je museli mít nebo ne, ale stejně. Každopádně se stavba dokončila řádně v termínu díky bohu, takže za mě super, zkušenost dobrá, a teď díky další vlně máme zase spoustu času na to domeček dovybavovatjenom čekáme až zase otevřou hobbymarkety, zatím všechno musíme objednávat jenom přes internet.
Tak to je dobrý že vám to takhle vyšlo, nám to vyšlo možná ještě líp, protože Canaba ten dům dostavěla když skončil ten první nouzový stav, takže jsme normálně mohli do ikei a podobně. Do druhýho nouzovýho stavu už jsme byli komplet zabydlený naštěstí
ale hele myslím že když je třeba jeden z vás, jako třeba manžel nebo někdo v rodině osvč, tak oni do hobbymarketu můžou ne? Že by vám tam případně mohli něco koupit, ale jenom si to myslím, nevím jestli je to tak opravdu, ale mám zkušenosti s tím že brácha se takhle s nějakým kamarádem domlouval, že potřebují nějaký světýlka na stromek nebo něco takového. I když dneska už se to asi všechno otevře ne?
Dobrý den, my jsme koupili byt v Nehvizdech od Canaby. Koupili jsme ho v prosinci 2019 a bude se nám stavět do prosince 2021. Za nás zatím skvělá zkušenost, vše vysvětlili, když banka měla problém vyplatit peníze, oni ochotně počkali bez jakékoliv pokuty. Každých 14 jezdíme okolo a byt se opravdu staví, ničeho bych se nebál. Když budete mít ve smlouvě koncovou částku, tak Vám nemohou nic účtovat navíc. Canaba je na trhu více jak 25 let, myslím si že od nich žádnou neplechu nemusíte čekat. Dostali jsme od nich i slevy ohledně zařízení do interiéru, myslím že 50% slevu na kuchyň od nějaké společnosti, to si už nepamatuji a další slevu nám dali na návrh interiéru od ****. Smlouvu samozřejmě můžete pro klid nechat zkontrolovat právníkem.
edit adminom - odkaz
@Milunise píše:
Tak to je dobrý že vám to takhle vyšlo, nám to vyšlo možná ještě líp, protože Canaba ten dům dostavěla když skončil ten první nouzový stav, takže jsme normálně mohli do ikei a podobně. Do druhýho nouzovýho stavu už jsme byli komplet zabydlený naštěstíale hele myslím že když je třeba jeden z vás, jako třeba manžel nebo někdo v rodině osvč, tak oni do hobbymarketu můžou ne? Že by vám tam případně mohli něco koupit, ale jenom si to myslím, nevím jestli je to tak opravdu, ale mám zkušenosti s tím že brácha se takhle s nějakým kamarádem domlouval, že potřebují nějaký světýlka na stromek nebo něco takového. I když dneska už se to asi všechno otevře ne?
No otevřený sice nejspíš jsou, ale po tom co jsem viděla všechny ty fronty, tak jsem si to s dovolením rozmyslela a asi to radši budeme dál objednávat přes internet
protože tam nehodlám stát hodinu kvůli drobnostem…to si buď radši počkám až to bude v normálu, nebo se poptám po známých. Nám chybí opravdu drobnosti díky bohu, většinu jsme si přivezli z bytu když Canaba dům dostavěla, takže nábytek a podobně máme a žije se nám dobře i když není pověšená ještě spousta obrázků ![]()
@Fidurka píše:
No otevřený sice nejspíš jsou, ale po tom co jsem viděla všechny ty fronty, tak jsem si to s dovolením rozmyslela a asi to radši budeme dál objednávat přes internetprotože tam nehodlám stát hodinu kvůli drobnostem…to si buď radši počkám až to bude v normálu, nebo se poptám po známých. Nám chybí opravdu drobnosti díky bohu, většinu jsme si přivezli z bytu když Canaba dům dostavěla, takže nábytek a podobně máme a žije se nám dobře i když není pověšená ještě spousta obrázků
Jste si to měli přát k vánocům
a měli byste to vyřešené, sice by vás blízký asi neměli rádi za to že museli stát hodinový fronty ale zas by vám mohli po vánocích vyset obrázky
i když pode mě na to zase nemusí být takový spěch, my když jsme převzali dům od Canaby tak jsme si jenom vymalovali, pruh za televizi, nebo třeba jen jednu stěnu v pokoji a nějakou chvíli to tak nechali, mě se to i líbilo, přišlo mi to takové ultra moderní ![]()