Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den,
Mám roční dvojčata. Holky doma začínají chodit kolem nábytku, do prostoru se zatím nepouští.. venku se taky staví a obchází co najdou
Co jim pořidit na nohy abych je mohla pustit na trávu? Jen v ponozkach se bojim ( ostré věci, mravenci, včely apod.)
Pořídit capáčky typu nolen nebo boty s pevnym kotníkem?
Děkuji moc
Capáčky rozhodně.
Já budu teď objednávat na www.barefootka.cz, chci podlepené plotnou a s ochranou špiček. Můžou být i ze softshelu. Vloni jsem nechávala šít látkové capáčky, byly super. Tak letos chci zas. Syn začal chodit vloni v dubnu.
Na skutečné botičky je času dost, až bude dítko chodit 2-3 měsíce minimálně. Na obcházení stačí bohatě capáčky. A boty s pevným kotníkem NIKDY! (jedině by to doporučil dobrý fyzioterapeut kvůli nějaké vadě).
Rozhodně capáčky. Sama s tím mám výbornou zkušenost. Navíc je děti docela dobře snášejí, jsou pohodlné jako ponožky a není takový problém sehnat nějaké padnoucí.
My jsme na tohle období (ještě nechodil ale stavěl se a obcházel nabytek) dávali ven Attipas boticky. Mohl s nimi na hřiště, do písku, všude
Pevné boty až budou umět chodit. Stejně se většinou děti potrebujou rozchodit doma a pak teprve si jsou jisté venku.
Já dávám attipasky. 15 měsíční leze, obchází. Převážně ale leze, a řekla bych že to nebyla úplně šťastná volba, protože ta špička mu překáží.
Vracím se tedy zatím k Koženým capackam od lodger
Ohledně těch Attipas..tak dost lidem to nevyhovuje, protože na klaunská špička je nepraktická. Dost dětem to vadí, hlavně při lezení.
Attipasky nee. Capačky, ja bych dala látkové, usije kdokoli na fleru, klidně dam tip.
Ale kluk loni začal chodit až na podzim a celé jaro i léto strávil na zahradách a hřištích v ponozkach.
@andelka83 píše:
Capáčky rozhodně.
Já budu teď objednávat na www.barefootka.cz, chci podlepené plotnou a s ochranou špiček. Můžou být i ze softshelu. Vloni jsem nechávala šít látkové capáčky, byly super. Tak letos chci zas. Syn začal chodit vloni v dubnu.
Na skutečné botičky je času dost, až bude dítko chodit 2-3 měsíce minimálně. Na obcházení stačí bohatě capáčky. A boty s pevným kotníkem NIKDY! (jedině by to doporučil dobrý fyzioterapeut kvůli nějaké vadě).
Můžu se zeptat, proč ne boty s pevným kotníkem? Řada odborníků doporučuje pevný kotník + co nejpružnější botu… Díky
@Lojzísek Protože to zbytečně omezuje nohu, kotník. Zvlášť pro nejmenší děti nemají být boty vysoké, aby mohla noha a svaly pracovat. Nevím jak kterým odborníkům, ale mně to přijde naprosto logické.
Ano, bota je nejlepší co nejlehčí, nejměkčí, dostatečně široká v prstech a vhodná podle tvaru chodidla. Podrážka ohebná.
Ahoj, dobrý den, není to úplně k příspěvku výše. Jen bychom rády s kamarádkou nabídly všem maminkám kvalitní obuv v kamenné pobočce, a proto nás zajímá, co je pro vás důležité při nákupu dětské obuvi. Děkujeme za vyplnění krátkého dotazníku.
Gábina a Iva
https://1url.cz/xK2nC