Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jsou dobré a za rozumnou cenu. Kluci je měli a vydržely jim hodně dlouho - koupila jsem maličko větší (gumička na patě udrží botičku na noze i tak) a pak se nošením ještě vytáhly. ![]()
Měli je jako bačkůrky, na ven jen vyjímečně.
Kačence jsem koupila capáčky Robeez, které jsou dražší. Jsou tedy zase mnohem hezčí a o něco lépe šité, ale zdaleka tak dlouho nevydržely. Ale možná jsem jen zvolila moc světlou barvu a kombinace kůže - látka nebyla asi moc dobrá - látka se rychle při lezení ošoupala. Nosit se sice ještě dají, ale na parádu to není ani náhodou. To ty od Nolenu vypadaly k světu celou dobu.
A s tím, že na Nolenu teď nepřijímají objednávky, to je vždy jen dočasně, když se jim sejde víc objednávek, než stíhají vyrobit.
Ahoj,
capáčky nolen jsem měla pro oba několikrát, a pak jsem objevila tyhle a byla jsem s nima spokojená ještě víc. Ta kůže se mi zdála měkčí a kvalita lepší. http://www.nanozicky.cz/snuggle-feet-3/
Máme už druhé a jsem spokojená maximálně. Na léto určitě pořídím nějaké nošené i na ven na zahradu.
Já s nimi moc spokojená nejsem
. Jako materiál vypadá pěkně, i vzhledově jsou hezké. Ale dceři se v nich tedy hrozně moc potí nohy. Fakt hodně. A to v žádných jiných botičkách ani capáčkách ne. Teď máme kožené capáčky Mini Feet a u tich spokojenost
.
Máme taky capáčky nolen, letní verzi, ty dírkované. Používáme na doma a asi bych je už nebrala. Je pravda, že noha se v nich prostě potí. Podrážka je jen jedna tenká vrstva kůže. Teď už prtě dobře chodí, tak má normální botičky. Ale když chodit teprve začínal, pořídili jsme k nolenům ještě jedny lilipui na ven, jsou hezčí (mají motiv ježečků) a mají malinko zesílenou podrážku, dvě vrstvy kůže a mezi tím něco měkkého (na ven dle mě nezbytné). Jelikož máme doma studenou tvrdou podlahu a normální bačkůrky se mi moc nezdají, nadále asi budu na doma pokračovat v capáčkách, dokonce zůstanu u nolenu, ale zaujaly mě takové ty se lněmým vrškem. Když to shrnu, na doma je nejlepší ponožka s protiskluzem, ale jelikož prďolu chci zvykat na domácí obuv, tak přemýšlím o lněných nolenech. Na ven pro dítě které se učí chodit, tak to chce zesílenou podrážku, asi se nedá vyhnout tomu, že se v tom v létě nožka bude trochu potit. Upřímně u nolenů se mi moc nelíbí desighn těch zesílených capáků, takže bych asi zase brala liliputi, ty co napodobují sandálky.
Právě jsme z Liliputi vyrostli, a tak scháním jiné. Chtěla jsem letní verzi, ale jak tak čtu zůstanu u stejné značky, jako dosud.
Ahoj, máte někdo srovnání capáčků Nolen (nejlépe se zateplenou podrážkou) a Dadoos? Pořád se nemohu rozhodnout, které z nich pořídit. Máme všude dlažbu, nebo plovoučku. Syn má spíše širší nohu s vyšším nártem.
Lepší mi přijdou Dadoos. Ale ty mi zs přijdou, že mají drobet nižší nárt.
Ahoj, měla jsem Mini Feet a byla jsem s nimi maximálně spokojená. Malá je nosila do kočárku a potom místo bačkůrek. Dokonce i na cvičení byly prima.Noha se jí v nich nepotila a neklouzaly. Nolen neznám, ale připadají mi těm našim hodně podobné. Zrovna se je pokouším prodat ![]()
Já jsem objednávala teď na Fleru u Lúcy, měřila jsem nožičku do délky, do šířky i přes nárt. Sedí výborně. Ale měli jsme dvakrát i Nolen, ty byly taky bezva. V naší velikosti mi ale přišly už hrozně drahé a navíc drahé poštovné. Na Fleru si vyberu barvu i obrázek, navíc jsem je nechala zateplit vlněným filcem zespoda.
U Dadoos je dobrá ta měkká podrážka, ale nelíbí se mi ty vyšité obrázky ![]()
@AnastazieB píše:
Já jsem objednávala teď na Fleru u Lúcy, měřila jsem nožičku do délky, do šířky i přes nárt. Sedí výborně. Ale měli jsme dvakrát i Nolen, ty byly taky bezva. V naší velikosti mi ale přišly už hrozně drahé a navíc drahé poštovné. Na Fleru si vyberu barvu i obrázek, navíc jsem je nechala zateplit vlněným filcem zespoda.U Dadoos je dobrá ta měkká podrážka, ale nelíbí se mi ty vyšité obrázky
maj i gravírované
@Lama Lama ty se mi taky nelíbí, já mám nejradši ty klasické, s koženým obrázkem…
@AnastazieB no právě, taky se mi vzhledově nelíbí a raději bych Nolen. Ale ty se zateplenou podrážkou stejně nemají pro kluky moc pěkné
Mrknu tedy i na Fler. Jak je filc silný? Jsem hodně nalomená na Dadoos právě kvůli měkkné podrážce, přece jen je pořád na tvrdým ![]()
@Lama je ve výšce nártu výrazný rozdíl? Už jsem někde četla, že někomu nevyhovovaly právě kvůli nižšímu nártu, a já bych do nich dávala ráda i teplejší ponožky.
Já nemám srovnání pro stejně staré dítě stejnou velikost. Možná je to dané i tím, že dcera měla mimino vysoký nárt, do Dadoosek se moc dobře nevlezla. Starší syn měl Noleny až okolo roka a půl, šlo to líp. Ale možná už nemá tu dětskou nohu s vysokým nártem.
Tak Lúca už objednávky nepřijímá a já je potřebuju ještě letos. U Nolenu či Dadoosu mám ještě šanci, pokud se rychle rozhodnu…