CAR Brno - který vybrat?

1039
22.4.13 13:14

CAR Brno - který vybrat?

Ahoj holky, můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti z CAR v Brně? Kde jste byly a jaké to tam bylo? Moje gynekoložka mě poslala do Repromedy, ale dívala jsem se, že je CARů v Brně víc - např. Obilňák. Tak abych věděla, kam chodit a kam naopak nee. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16732
22.4.13 13:17

@zuzanx já byla v Reprofitu a spokojenost. Repromedu bych nevolila z toho důvodu, že se mi moc nelíbí názory paní dr tady na emiminu a Obilňák je tuším státní, tudíš levnější než soukromé CAR. Ale dost na to holky nadávají…na druhou stranu se asi na každém CAR najde něco negativního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
22.4.13 13:21

@zuzanx My jsme chodili do Unici, z tama jsme odesli a presli jsme do Reprofitu, tam jsme spokojeni. Jinak s Repromedou osobni zkusenost nemam, ale slysela jsem spis negativni ohlasy. Bohuzel je to hodne i o osobnim dojmu a subjektivnim hodnoceni. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Me nektere holky od prvniho CAR odrazovaly, ale odesli jsme az jsme na to prisli sami. Clovek proste na zacatku nema ty zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
22.4.13 13:46

Ahojky, já mám zkušenosti s Repromedou a nic moc. Doslova jsme odsud utekli-pokaždý jiný lékař a na stav mého manžela pokaždé jiný názor a jiné doporučení. Pak jsme na doporučení podstoupili IVF na Obilnáku. Sice mají nejdelší zkušenosti v Brně a možná i v rep.,ale jinak nci moc technika. manžel podstupoval operaci Tese, nemají k tomu ani optiku, takže to byla spíš sázka do loterie. Po odběru vajíček zase já pro změnu nemohla týden skoro chodit jak to bylo bolestivé a po půl roce mi museli dělat kontrolní laparoskopii a histeroskopii pro neustálé bolesti. Takže tady se IVF nevyvedlo. Co ostatní CAry neví, protože vzhledem k rizikům nás už nikde nechtěli. Ale nakonec jsme to ještě zkusili po velkém zvažování v Praze na IsCaru, kde si na to ještě troufli. A zázrak! :dance: Navíc naprosto uchvatný přístup. Uplně je tam všechny miluju.. Za pár týdnů bych měla rofdit, ale bude to asi předčas. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 13:46

S konkrétním CAR ti neporadím, jediné, co ti můžu poradit je vybírat podle toho, kde jsou spokojené holky i po několika neúspěších a mají zkušenost s tím, jak se k těmto opakovaným neúspěchům staví doktoři, jak je podpoří v další snaze, co jsou pro ně ochotní dále vymyslet apod. (otěhotnění na první pokus při nevelkých zdr. problémech a následná spokojenost bohužel moc nejsou měřítkem…)
Z takových objektivních kritérií je pro mě důležitá odbornost lékařů, aby to nebyli neatestovaní dr. s minimálními zkušenostmi (Obilňák), úspěšnost CARu (jakkoliv si nemůžeš ta čísla ověřit), kontrola pacientky během stimulace - nejen UTZ a spočítat folikuly, ale taky ke každému UTZ odběr krve, ze kterého stanovují určité hodnoty hormonů, které mají vliv na kvalitu vajíčka a tedy následně embrya a pokud jsou hodnoty nepříznivé, připíchávají další injekce, aby stimulací získali co nejvíce kvalitních oocytů (toto dělá podle mých informací jen Helios a Repromeda), dále jaký je minimální počet embryí, které ti zamrazí (někde mrazí jen po dvou nebo třech a když transferuješ jen jedno, zbytek jde do koše), důležité je, jestli nebudeš potřebovat preimplantační genetickou diagnostiku (tu třeba pro pacientky určitých pojišťoven dělá Helios zdarma, jinde se platí desetitisíce), no a pak cena, pokud je pro vás určující, ale moje zkušenost je, že určité „položky“ se v cenách sice liší a někdy i výrazně, ale jiné jsou zase levnější, takže ve výsledku to vyjde plus mínus pár tisíc nastejno. Vybírat podle toho, že jsou někde příjemné a milé sestřičky nebo usměvaví doktoři je blbost, to jsou na začátku všude… Přeju ti šťastnou ruku a brzký výsledek v náručí!

• Citovat
  • Upravit
1039
22.4.13 14:16

Díky za reakce! O Reprofitu jsem uvažovala, ale bylo mi řečeno, že tam nemají smlouvu s vojenskou pojišťovnou, takže tam nemůžu… :,( Koukám na různé diskuze jinde a ty ceny za IVF jsou šílené… Opravdu to vychází na zhruba 50tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.4.13 15:06

My jsme byli v Repromedě a nemůžeme si na nic stěžovat.. Jednání skvělé, žádné zbytečné protahování, IVF se zadařilo na první pokus 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
22.4.13 15:08

@zuzanx já jsem za ivf ve FN Ol platila 12 500,– včetně icsi, ah a prodloužené kultivace. V Reprofitu podstupuji minimálky, ale cenově to vyjde nastejno s klasickým ivf-měla jsem 4 a pokaždé kolem 20 tisíc, spíše pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 15:24

Nelze říct konkrétně - vždy záleží na zvolených lécích a nadstandardech, počtu vajíček a embryí apod. Např. nejjednodušší a přitom stejně účinná stimulace Menopurem tě vyjde (při úhradě pojišťovnou) na cca 800 Kč, prodloužená kultivace 6000 Kč, ICSI na jedno vajíčko 1000 (nad 8 vajíček se částka nezvyšuje, tj. 8000 i pro 20 vajíček), kryokonzervace - většinou první dvě embrya bývají za cca 5000 a každé další 1000. Takže pokud budeš mít 10 vajíček, zvolíš ICSI, všechna se oplodní, budeš chtít PK, tak do 15000 by ses měla vejít. Pak dále zaplatíš za kryokonzervaci zbylých embryí, pokud k ní budou vhodná, takže do cca 25 tisíc by ses měla vejít i kdyby přežila všechna embrya ve špičkové kvalitě.
Každý CAR má na netu své ceníky, takže sečti jednotlivé položky, které chceš, tam kde je poznámka P, tak tuto částku neplatíš, ale je hrazena pojišťovnou a mělo by ti to dát přibližnou cenu. Dobrý CAR se také pozná podle toho, že ti už při seznamovací schůzce řeknou, kolik cca bys měla platit, ale výsledná cena opravdu záleží na průběhu IVF.
Těmi nadstandardy myslím, že soukromé CAR si nechávají proplatit i to, co by ve státním CAR bylo zdarma, resp. za třicetikorunový poplatek, např. IUI, které má být 6× ročně zdarma a ve státních CARech je, ale soukromé si k němu účtují až 1500 Kč, protože chtějí proplatit ten katetr na vstříknutí spermií. Možná je lepší než ve státních CAR, ale volbu, že bys chtěla ten obyčejný, nemáš…
Jinak Reprofitu nelituj, patřím mezi ty, které tam dobré zkušenosti nemají…

• Citovat
  • Upravit
1039
22.4.13 15:50

@Maky.p
A kolik jste platili, jestli se můžu zeptat? Asi do té repromedy půjdeme, ale pořád se děsím těch poplatků… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.4.13 15:52

@Sisi137
A na tom Obilňáku jsi byla spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.4.13 16:01

@zuzanx - měli jsme minimálku IVF, platili jsme 10.000,– (OPU, ISCI, ET,..) + cca 2.000,– za léky až do konce 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.4.13 16:04

@Maky.p
a co znamená ta minimálka? Teprve dnes jsem se dozvěděla, že to u mě asi přirozeně nepůjde (nefungují mi vaječníky), takže ty termíny ještě moc neznám… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
22.4.13 17:03

SOuhlasím s anonymkou, ceny jsou individuální. Pokud ale neřešíte nějaký opravdu vážný problém je to rozdíl pár tisíců. V opačném případě se ceny pak mohou vyšplhat o výkony, které pojišťovna nehradí a pak se taky můžete dostat na jinou úroveň peněz. Zářným příkladem jsme my. Naše doslova drahé dítko se vyšplhalo na krásných 180 000,–(Když připočtu ta nezdařená ivf předtím, tak jsme na 260tis za dva roky). Ale my jsme opravdu vajímečný případ, jak jsme zjistili asi 0,5% ze všech IVf řeší to, co my. Zastávám názor, že člověk, který po dítěti opravdu touží, to vždycky nějak udělá. Ten kdo tvrdí, že na to nemá-to mi příjde trošku výmluvné. A pokud by se jenalo o částku do 40tis, na to se dá našetřit i kdyby měl šetřit rok, dva… nebo si půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.4.13 17:05

@zuzanx - taky mi nefungovaly vaječníky, mám PCOs (polycystické vaječníky) a minimálka je, že se stimuluje jen Clostilbegytem, nebo nejmenšími dávkami injekcí, cca 5 dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.