Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Prosím holky o odpověď… sedim a bulim jak malá že jsem to pokakala.
Nikdy jsem nečekala po píchnutí dávky a měla jsem 53 folikul. Takže tohle se fakt neboj, nic jsi nezkazila ![]()
Jé holky vy jste zlatý. já jsem v tomhle úplný začátečník, je to moje úplně první stimulace před darováním tak jsem se právě hrozně bála abych to nepokajdila. popíšu vám jak to bylo přesně ju? píchla jsem do bříška, zmáčkla píst až bylo na displeji 0 tak asi po pěti možná i po 3vteřinách leknutím vytáhla pero(jehlu) a na jehle se objevily asi dvě nebo tři kapky
tak jsem začala panikařit a bála se že jsem si třeba nepíchla plnou dávku a tím pádem mi vajíčka nějak můžou se poškodit nebo něco
Anonymní s těma 53folikulami
ty jsi si to teda píchala jak? prostě si píchla jehlu pod kůži, zmáčkla píst, a jakmile se ti tam objevila na displeji nula tak si hned vytahovala a nečekala si těch 10vteřin? taky ti tedy pár kapek vyteklo ještě ven jako mě?
A ještě jedna věc co mě docela zaráží
ve středu jsem dostala MS, včera poprvé píchla první dávku a ode dneška to prostě jakoby nemám, jen špiním a to hrozně malinko, je to normální?
@Anonymní píše:
Anonymní s těma 53folikulamity jsi si to teda píchala jak? prostě si píchla jehlu pod kůži, zmáčkla píst, a jakmile se ti tam objevila na displeji nula tak si hned vytahovala a nečekala si těch 10vteřin? taky ti tedy pár kapek vyteklo ještě ven jako mě?
Ano přesně tak - já totiž omdlívám a tak jsem musela rychle píchnout, vytáhnout a lehnout si. Občas mi tam pár kapek zůstalo, ale na výsledek to nemělo žádný vliv.
Jé tak to je super
hrozně se mi ulevilo. ale teda teď si mě vyděsila s tím počtem folikul jako
nedokážu si představit jak asi si musela mít bříško nafouklé co?
Taky jsem nikdy nečekala…vzala špek, píchla a bylo to…
taky jsem jednou musela dopichovat ale zapoměla jsem kolik
tak jsem něco málo dopíchla…
MMCH folikulů bylo 32 ![]()
Jak dopichovat? to jsem nepochopila? jako že jsi si špatně nastavila dávku? nebo sis jí nastavila dobře ale v peru nebylo dostatek tekutiny? můžeš vysvětlit?
Taky jsem 2 krat darovala. a neboj, to nevadi,.pristi uz davej pozor ![]()
A kolik jste si holky píchaly jednotek? mě když jsem si byla pro pera tak doktorka říkala že prý si budu píchat tu nejnižší dávku co jde. a jak pak probíhá kontrolní ultrazvuk? a následné náležitosti po ultrazvuku, jako zvýšení, snížení dávky, nebo třeba jste dostaly pero jiného názvu atd? vůbec nevim na co se mám připravit tak chci jen tak zběžně vědět co mě bude asi tak čekat? může se třeba stát (já jdu na ultrazvuk teď v úterý 16tého) že mi po ultrazvuku řeknou už si nic nepíchejte a zítra přijdete na odběr? to asi ne co? a kolik kg jste přibraly?
Ja uz si nepamatuji ale 3 prasky a 1 vodicka. a mela jsem dlouhy protokol vzdycky
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj potřebuju nutně poradit od některé z vás. jsem dárkyně vajíček(poprvé si stimuluju vaječníky). včera jsem se stimulací začala, píchám si 112,5jednotek gonal perem a dneska při píchnutí dávky jsem bohužel jehlu (přiběhl ke mě synek a jak jsem se lekla) vytáhla dřív než po 10ti vteřinách a když jsem jehlu vytáhla tak se tam objevily dvě kapky látky… nemůže se nic s vajíčkama stát? kamarádka říkala že prý ne, že se jí to taky kolikrát stalo a že jí vytekly kapky třeba i 3,ale že je prý důležitý že na peru byla normálně uvedená 0 což v mém případě byla, jen jsem prostě vytáhla jehlu s leknutí dřív než po 10ti vteřinách a teď se bojím abych si něco s vajíčkama neudělala a tím pádem nezmařila celý proces stimulace? stalo se to taky některé z vás? jak jste to řešily atd? jsem z toho hotová, protože se bojim že jsem si nepíchla úplnou dávku ikdyž na peru po píchnutí byla uvedená normálně 0