Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem maminkám i snažilkám. Vím,že podobných diskusí je tady spousta,ale prosím o nové a jakékoliv informace a zkušennosti s CAR v Brně. Kde jste byly a nebyly spokojené s přístupem. Kolik jste v jakém centru platili za IUI a IVF. Musíme co nejdříve nějaký vybrat a vůbec si nevím rady. Děkuji za každou radu a názor
![]()
Já sice nebyla v CAR v Brně, ale kamarádka si nemůže vynachválit Reprofit a já na něj zatím slyšela jen chválu, prý mají úžasný přístup a dělají opravdu maximum. Hodně štěstí, přeju, aby se zadařilo a nejlépe bez CAR ![]()
lulushka píše:
Já sice nebyla v CAR v Brně, ale kamarádka si nemůže vynachválit Reprofit a já na něj zatím slyšela jen chválu, prý mají úžasný přístup a dělají opravdu maximum. Hodně štěstí, přeju, aby se zadařilo a nejlépe bez CAR
Moc děkuji..snažíme se už moc dlouho..ted i za pomocí hormonu od gynekologa a pořád nic..tak snad nám pomůžou
Psala jsi že jsi nebyla v Brně..a jinde jsi byla?
ahoj za mě Reprofit, viz podpis, naprostá spokojenost, doporučila bych každému ![]()
ps více jsem se rozepisovala ve starších diskusích, tak když tak nakoukni ![]()
Boriska píše:
ahoj za mě Reprofit, viz podpis, naprostá spokojenost, doporučila bych každému
ps více jsem se rozepisovala ve starších diskusích, tak když tak nakoukni
a mohla by jsi mi prosím jen napsat kolik vás to v Reprofitu stálo? Kolik jste dopláceli za léky a podobně?
Příspěvek upraven 18.04.11 v 22:53
no za léky si přesně nepamatuju -záleží na tom, jaký máš protokol a jestli si vezmeš léky s doplatkem či bez (s doplatkem jsou lehčí na aplikaci)
ale dali jsme za ty naše 2 dítka +- 50.000.-, cestovné apod. nepočítám
jo a měli jsme ICSI, prodlouženou kultivaci a poprvé jsem měla krátký protokol, podruhé dlouhý - byly to 2 pokusy + 1× KET
my jsme byli v Repromedě. Měli jsme krátký protokol, lepší léky a ICSI, prcek „vyšel“ na 25 tis. Zadařilo se, i když s těžkým hyperstimulačním, na poprvé
. A to nám k zavedení zůstaly jenom dvě vajíčka.
MMartina1 píše:
my jsme byli v Repromedě. Měli jsme krátký protokol, lepší léky a ICSI, prcek „vyšel“ na 25 tis. Zadařilo se, i když s těžkým hyperstimulačním, na poprvé. A to nám k zavedení zůstaly jenom dvě vajíčka.
popravdě nevím co je krátký a dlouhý protokol
tyhle věci jsou pro mě ještě velká neznámá… ale děkuji za informaci ![]()
Sara.Ka píše:lulushka píše:Moc děkuji..snažíme se už moc dlouho..ted i za pomocí hormonu od gynekologa a pořád nic..tak snad nám pomůžou
Já sice nebyla v CAR v Brně, ale kamarádka si nemůže vynachválit Reprofit a já na něj zatím slyšela jen chválu, prý mají úžasný přístup a dělají opravdu maximum. Hodně štěstí, přeju, aby se zadařilo a nejlépe bez CARPsala jsi že jsi nebyla v Brně..a jinde jsi byla?
Sice je to od nás do Brna blíž, ale my jsme byli v CARU ve Zlíně ![]()
Sara.Ka píše:MMartina1 píše:popravdě nevím co je krátký a dlouhý protokol
my jsme byli v Repromedě. Měli jsme krátký protokol, lepší léky a ICSI, prcek „vyšel“ na 25 tis. Zadařilo se, i když s těžkým hyperstimulačním, na poprvé. A to nám k zavedení zůstaly jenom dvě vajíčka.
![]()
tyhle věci jsou pro mě ještě velká neznámá… ale děkuji za informaci
vlastně já nevím, co je to dlouhý, ani jsem se na to nějak neinformovala, ale my jsme chtěli miminko rychle a tak všechno bylo „spíchnuté“ za čtrnáct dní s tím krátkým protokolem. Asi tam bude rozdíl v lécích a délce stimulace, si myslím já. Ale zkušenější holky asi objasní líp.
Ahojky…prosím ještě o vaše zkušennosti…kolikjste v jakem CAR v Brně doplácely za jen za IUI… ![]()
Ahojky, já všemi deseti Helios. Byli jsme tam dvakrát a dvakrát se zadařilo naproprvé
Léky jsme měli bez doplatku, za ICSI 9000+ PK 5500. vychází to, myslím, všude plus mínus stejně (teda až na Repromedu, ta je dražší). Kamarádka nedávno přišla nadšená z konzultace s dr. Texlem, prý jí dokonce genetické vyšetření na embryích už může zaplatit pojišťovna a taky spermiogarmy dělají v rámci nějaké akce zadarmo. Ceník je tady http://www.sanatoriumhelios.cz/…istovnou-ivf Držím všem palečky!!! ![]()
Ahoj, tak mně taky čeká výběr CARu v Brně, skončila jsem te´d 3měsíční hormonální podporu (levý vaječník pracuje o.k., povedlo se rozhýbat díky hormonům i ten pravý, ale asi jsou ucpané
) - máte někdo dobrou zkušenost s Unicou? Unica nabízí 4 pokusy v rámci pojiš´tovnou přispívaných zákroků, tak si říkám, že jedna šance navíc se může hodit.
To nenabízí jen Unica, tak to platí pojišťovna…je jen otázka, jak se to vysvětlí
Pojišťovna hradí 3 cykly s transferem, když se nedělá transfer, tak 4. Už jsem slyšela i názor, že v Heliosu schválně nedělají transfer, aby tam člověk musel znova…ale opak je pravdou. Mám takovou zkušenost, že naopak raději nedělají transfer, když je negativní výsledek předem jistý - embrya se např. od 3. dne nevyvíjí - a ušetří tím pacientce jeden pokus na pojišťovnu.Pokud jsem slyšela od mnohých známých, kteří prošli Unicou,tam se transferuje už 3. den všechno co je ![]()
tak to je blbost,transferují třebas až 5.den,navíc 4.cyklus hradí oni-pokud 3 u nich nevyšly
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.