Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky prosím poradite mi prosím do jakého CARu v Praze? A jak dlouho jste čekaly než Vás vzaly? ![]()
@klarka91 já chodím do Pronatalu, když jsem zavolala na objednání tak hned za dva týdny byl volný termín. Nám se tam zadařilo hned první IVF ![]()
Ahoj, nemůžu si vynachválit podolskou porodnici. Hlavně pana Dr. Darebného. Do10 dní Tě teď v létě vezmou. Máme od nich 2 krásné děti
. A zkus se objednat přímo k Dr. Darebnému, nebudeš litovat
.
@klarka91 ahoj, já se přimlouvám za Pronatal. Péče na jedničku. Doktoři i sestřičky milí a příjemní. Mě tam vzali téměř ihned, protože můj gynekolog, ke kterému chodím už leta, tam taky pracuje. Takže první konzultace jsem měla s ním a do CARu jsem přišla až pro stimulační protokol a léky
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu si vynachválit podolskou porodnici. Hlavně pana Dr. Darebného. Do10 dní Tě teď v létě vezmou. Máme od nich 2 krásné děti. A zkus se objednat přímo k Dr. Darebnému, nebudeš litovat
. [/1 a jak dlouho trvá než otehotnis
@klarka91 mě se prví IVF nepovedlo, ale měli jsme 9 mrazáčků a těch se teď, hnedp o prvním KETu jedno chytlo ![]()
Celková suma necelých 30000 i s léky
Nás to vyšlo trochu víc, protože manžel měl větší problém a u nás se volilo víc nadstandardů tak nás to vyšlo 29900Kč, ale běžně pokud nemáš zamražování spermatu, u nás bylo nevyhnutné před samotným oplodněním, pak ICSI a volila jsem dražší léky u kterých pojišťovna hradí jen část.
Jinak některé holky tam neplatí skoro nic, nebo max. 5 až 6tisíc
@Alowen ty jooooooo je to celkem dost. A to platiš nějak postupně?
@maca36 tak aspoň, že pomuzou. Po jak dlouhém snažení jste se tak rozhodli ![]()
@klarka91 ono záleží, co všechno budete potřebovat… Já jsem platila za ICSI, které se při dobrém spermio platit nemusí (my ho měli pro jistotu, kbydy náhodou se spermie s mýma vajíčkama nechtěli kamarádit, ale nutný to nebylo) a pak mi toho docela dost mrazili. A pak se platí za KET, protože to pojišťovna nehradí, ale zároveň se Ti to nepočítá do pokusů.
Platila jsem to vždy, když se mi to tam nasčítalo - po odběru vajíček jsem platila ICSI, před prvním transferem ty mrazáčky a prodlouženou kultivaci a KET před druhým transferem. Rozhodně nelituju ani jedný koruny ![]()
@Alowen toho asi nejde litovat… Takže není ti tak, že príjdeš řeknou ti zaplaťtě 30000 tisíc a pomůžeme.
@klarka91 postupně se to platí, podle toho co se kdy dělá.
ale je dobré jít nejdříve na konzultaci. I tak třeba u tebe může stačit IUI, nevím jestli už víš přesně jaký je problém.
U nás to trvalo trochu delší dobu. V lednu první návštěva, v únoru u další menstruace krevní odběry na hormonální testy, současně manžel odběr spermatu.
To se zjistilo že je hodně zlé. U mě problém nebyl žádný.
Pak se muselo na genetiku, protože manžel má v rodine CF, tam se čekalo na výsledky 6 týdnů. Mezi tím jsem dostala zánět, tak jsem se musela léčit antibiotikama, pak dovolená a to se nám trochu prodloužilo.
V květnu jsem začala stimulovat, to trvalo 12 dnů a pak už to šlo…
U jedné holčiny co jsem potkala tu v diskuzi to trvalo jen měsíc od první návštěvy, než začala stimulovvat..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.