CAR Zlín, vaše zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
554
25.1.07 19:31

CAR Zlín

ahojky, chci poprosit o radu a zkušenost - za 3 týdny jsme objednáni s manželem do CARu ve Zlíně na konzultaci a SPG - máte někdo zkušenosti s tímto CARem (prosím jak o ty pozitivní, tak negativní :wink: )? pokud ano, tak moooc prosím o alespoň stručné informace - jak probíhá konzultace, jak SPG (hlavně mě zajímá, jeslti do „oné místnůstky“ můžu jít s manželem). Jsme objednání k Dr Chovancovi…
strašně moc děkuji.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1177
25.1.07 19:41

Re: CAR Zlín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
27.1.07 18:16

Ahoj Lenino , vidím, že odkaz na naši diskuzi ti už poslala Hasmandka. Sice toho zatím moc nevím, protože máme za sebou pouze tu „první“ návštěvu, ale vím jak se asi cítíš (já byla celá vynervovaná), tak bych ti ráda aspoň trošičku pomohla.
Vchod je přímo do výtahu, kterým vyjedeš do 3. patra, pak zazvoníš a oni tě vpustí do čekárny. Na recepci je vždy aspoň jedna sestřička. Oba dostanete formulář, který vyplníte a spolu s občankou a průkazem pojišťovny dáte sestřičce - pokud máš i doporučení a nějakou lékařskou zprávu (já ji neměla - není potřeba), tak je sestřička přidá do tvé karty, kterou tobě i manželovi založí. Potom už jenom čekáš - připrav se na to, že se to možná tak o hodinku protáhne, ale nevím, jestli je to tam takhle vždycky. :)
Následně vás sestřička oba zavolá a jdete už přímo za lékařem do konzultační místnosti, která je, jak jsem posléze zjistila, skrz kabinku spojená s vyšetřovací místností. Doktor s vámi vše podrobně probere, vše na co se zeptáš ti vysvětlí. U nás poté následoval vnitřní UTZ (u mě samozřejmě :D ), pak jsme se dohodli na postupu léčby a ještě mi brali krev a dostala jsem léky. Manžel zatím na SPG nebyl, protože by se nám to nějak „bilo“ s plodnými dny, takže v tomhle ti nemůžu poradit, ale jestli tam půjdete až za 3 týdny, tak vás možná i s tím SPG předběhneme a já ti dám vědět. :)
Víc už ti opravdu říct nemůžu, ale mě i manželovi připadal přístup doktora i sester profesionální a milý a i prostředí bylo pěkné - v čekárně si můžeš sama udělat čaj, nebo kávu. Snad jen ještě odkaz na stránky centra, ať si to můžeš prohlédnout na vlastní oči http://www.crmzlin.cz/index.php?…
Měj se a nestresuj se, já vím, že se mi to teď radí, ale sama uvidíš, že je to v pohodě. Pá a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.07 12:39

Lei, vynervovaná ani ve stresu určitě nejsem - prostě jen sháním dostatek informací…
Hlavně jsem chtěla vědět, jaké má kdo zkušenosti právě se Zlínským CARem, protože není tak známý jako ostatní… co mě trochu nemile překvapilo je to, že za IUI chtějí platit 1500, což se mi moc nelíbí…

každopádně jsem se ještě chtěla zeptat, jak dlouho to trvalo, než jste od 1.konzultace podstoupili zákrok (IUI, IVF…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
30.1.07 13:14

Ahoj Lenino,
my s manžou patříme mezi už jak já říkám skoro inventář CARu Zlín. Teda momentálně jsem tam delší dobu nebyla, naposledy v říjnu 2006.

Byla jsem jejich pacientkou téměř 3 roky. Musím říct, že přes všechny neúspěchy, jsem tam byla spokojená. Personál byl vždy ochotný a vstřícný. Je pravda, že v čekárně si vždy počkáš, májí toho opravdu hodně. I když mě už i známí říkali, abych vyzkoušela jiné centru, zůstala jsem jim věrná. Taky kvůli cestování, je to od nás nejblíž a myslím, že to jestli IVF vyjde taky hodně záleží na štěstí, které ti stejně nemůžou nikde zaručit.

Podstoupila jsem celkem 4× IVF a 1× KET. Takže peněz jsme tam nechali hodně. Myslím, že cena za IUI není vysoká, buď ráda, že máš tu požnost IUI podstoupit, můj manža má tak špatný spermiogram, že jsme hned museli na IVF+ICSI a ty cely jsou nesrovnatelně vyšší.

Přihlásili jsme se do CAR v prosinci 2004 a už v únoru 2005 jsem podstupovala 1.IVF.

Momentálně jsem tam nebyla proto, že se nám konečně zadařilo, takže čekáme v květnu chlapečka, právě z CARu Zlín :)

Pokud budeš mít nějaké kontkrétní otázky, klidně napiš. Přeji ti hodně štěstí, aby vám to co nejdříve vyšlo!

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital