Cary, novější info

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
315
3.8.20 19:42

Cary, novější info

Ahoj holky, vím, že tu je těch témat už více - bohužel většinou starší zkušenosti. Přecházíme na druhý pokus IVF z Teplického Pronatalu a máme na výběr 3 centra.
Máme Apolináře (doktora nevím), dále Gennet (mudr. Langerová) a poslední Prague fertility centre (mudr Stránská). Jde mi o více vyšetření. Máme jen hormonální profil, manžela spermiogram a hp (nic o něm nevíme, ale soudíme snad dobrý výsledek, když nám nikdo nic neřekl k tomu). Do IVF jsme šli kvůli manželovo hodně mizernému spermio, já nic jiného ze své strany nevím. Takže bych ráda nějaká další vyšetření.. Mohu tedy poprosit o jednotlivé recenze dle vlastních zkušeností a klidně i orientační ceny jednotlivých center, recenze na zmíněné doktorky. Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
3.8.20 21:02

Z hlediska dalších vyšetření asi Gennet, ale těžko říct, jak to zrovna u vás bude a jaké máte nároky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 21:13

@Litta já už se přikláněla k tomu pfc. Tam mi vyšetření neudělají? :) nároky nemám. Samozřejmě bych ráda úspěch. Nechci jít na opu, aby mi pak při propouštění řekli, že mám málo vajíček, protože byla nezralá - jak se mi stalo v pronatalu a hodně jsem četla, že se to stalo holkám v gennetu. Tak to moc nechci slyšet…v pronatalu nás při prvním spermio chtěli poslat na genetiku, pak se to o malinko zlepšilo ale pořád žádná sláva a genetika už nebyla najednou potřeba (názor jiné doktorky než té, co nás na ni chtěla poslat) tak nevím, možná imunologii udělat navíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.8.20 21:21

@Pap949 Na imunologii je nej Malíčková, k té se dostaneš aktuálně myslím v Gennetu i u Apolináře. Ale asi si na obou místech trochu budeš muset říct, ono se většinou prostě nejdřív zkusí, co se dá, a vyšetření se dodělávají v průběhu, pokud to nevychází… Nedělá se plošně všem hned na začátku imuno, mnohdy je to zbytečné a ani by na to nejspíš nebyla kapacita… PFC bych asi spíš doporučila v případě, že by u vás byl problém s vajíčky a buď by to vyžadovalo extra pečlivý přístup, nebo dárce… A jak jste na tom věkově, tlačí vás čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.8.20 21:24

@Pap949 Na zlepšení spermio by ale byla vhodná vyloženě andrologie. V CARech se to často vzdá a nabídne se dárce, což může být frustrující a někdy přeléčení, drobný zákrok nebo využití MESA/TESE zafunguje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 21:32

@Litta tak jsem z toho jelen 😅 čas nás netlačí, mě bude 26 a manželovi 31. Ale zase nechci chodit po doktorech 6 let a mít děti až ve 35 :( hlavně máme za sebou první ivf - jen 2 embrya. Et nevyšlo vůbec, to jsem to dostala po 9dnech a ket vydržel do 14dne, ale nízké hcg, takže v neděli už negativní test, teď čekám na ms. Nechci zase „promarnit“ další pokus…přece jen jsou jen 4 hrazené pokusy. Ivf jako samoplatce už nebudu podstupovat😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.8.20 21:53

@Pap949 Když to je těžké radit, u každého je problém trochu jinde. A z prvního IVF je těžké dělat závěry, to je obvykle takové orientační a podle výsledku se pak upravuje ten následující pokus. Tím, že změníš centrum, tak budete zase prakticky ve výchozím bodě no… :nevim: A kolik bylo vajíček, když jen 2 embrya? Byl problém i s oplozením, nebo spíše ve vývoji? Pokud máte špatné spermio (ale nepíšeš jak moc), tak třeba u tebe ani nejsou potřeba další vyšetření a stačí zlepšit to. Fakt těžko říct takhle z pár řádků. Jděte na konzultace do více center a uvidíte, kde vám to sedne. Věk máte super, tak snad bude stačit „nějaká blbost“ a povede se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 21:59

@Litta bylo 16 folikul, 5 vajíček. 4 odplodnili, 3 zbyly do 3 dne a dvě do prodloužené kultivace. Tak zase v tom jiném centru uvidí předchozí zprávy, tak se od toho mohou odpichnout. Spermio je hodně moc špatné. První 9ks z toho 5 dobrých v celém ejakulátu (pouze 1,2ml)… Po vitamínem a 3 měsících 1,5ml a 920 tisíc, ale jen 9% pohyblivých a 1% normálních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 22:03

@Litta proto nechci zůstat v Teplicích, protože řeklo, že 5 vajíček je dobrý a že by druhý pokus udělali opět bez dalších vyšetření. Nejsou zatím potřeba. Ale že manžel musel v den opu 2× na spermio, protože poprvé to byl děs, to jim nevadí :think: já jsem do 6 dne stimulace nereagovala a až ten den jsem se dozvěděla, že mám prý vyšší amh (5,11). Jelikož jsem brala 150 jednotek gonalu a od 5dne cetrotide, nemohli mi prý zvýšit dávky, aby nebylo ohss…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.8.20 22:18

@Pap949 Tak to chápu, no… Každopádně na takový spermiogram dát bez další snahy jen vitamíny mi taky přijde zbytečně nedostatečné, i když zásadní zlepšení bylo, to je fajn! Vážně bych zkusila tu andrologii, aby se vyloučil zánět, varikokéla apod. Nevím, kde všude si posílají i v rámci CARu, zeptala bych se na to při té konzultaci, co by dál navrhovali. Případně se dá objednat i samostatně někam. A s tou stimulací byli vážně až přehnaně opatrní, 5 je docela málo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 22:24

@Litta manžel byl zatím u urologa, kromě menších varlat, ale prý nic strašného :mrgreen: mu nic jiného nenašel :nevim: no, teď jsem koukala, že mě stimulovali jen 11 dní, takže v tom je asi zakopaný pes.. Ale jako to by se asi nemělo stávat :think: jinak vitamíny jsme si koupili sami za sebe, nikdo nám nic neporadil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.8.20 22:39

@Pap949 Aha, tak urologie proběhla. Tak uvidíte, co s vámi vymyslí, držím palce a dej pak vědět, kam jste nakonec šli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
3.8.20 22:45

@Litta děkuju.. Uvidíme, ale to rozhodování je na palici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
4.8.20 07:15

My chodíme s manželem do PFC a jsme tam oba dva moc spokojení :) mám za sebou druhé IUI a čekám, jak dopadlo..jinak na první konzultaci jsme dostala hned žádanku na imunologii, kde se také zjistil problém, takže jsem ráda, že jsme tam šla hned :) jinak k MUDr. Stránské nechodím, ale měla jsem ji jednou na ultrazvuk a působila na mě dost sympaticky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.8.20 07:51

@Gerbera26 děkuji za zprávu.. To ráda slyším.. Takže mám asi jasno… A dělali Vám hned na první konzultaci třeba spermiogram? Vychází nám na jeden den návštěva dvou center..a u Apolináře by manželovi hned vzali spermio, tak aby to nechtěli i tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.