Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já byla minulý týden na prvním IUI, jen teda v Pardubicích. 5-9 den jsem brala clostilbegyt, já mám dlouhé cykly takže na ultrazvuk jsem měla jít 13.den cyklu ale to byla neděle takže hned v pondělí. Tam našla dvě vajíčka 18 mm, takže nám rovnou řekla že za dva dny uděláme IUI. Jen jsem si ještě v to pondělí musela doma píchnout injekci ovitrelle (bála jsem se toho šíleně ale nic to není) a ve středu v 9 manžel odevzdal sperma a v 11 jsem šla na řadu já. Je to podobné běžnému vyšetření - lehla jsem si na lehátko, katetrem mi zavedli do dělohy upravené sperma a bylo to. Pak jsem ještě 10 minut ležela a šla domů. Já teda po tom ještě zbytek dne lehce krvácela /špinila ale stačí intimka. A pak jsem dostala utrogestan. Kdyby tě zajímalo něco konkrétního tak klidně piš ![]()
Ahoj,
vůbec nemusíš mít strach, mám z IUI 3letou dcerku a teď čekám na výsledky další. Já byla bez stimulace, žádný problém nemáme. Podle utz naplánují,2dny před jsem si pichla Ovitrelle. Manžel šel první, dá sperma, oni ho přefiltruji, vyberou nejlepší a dají do speciálního roztoku. O 2h později jsem šla já, je to jak gyn kontrola, udělala mi vnitřní utz, jesi folikul nepraskl, pak jsem si drzela sondu utz na břiše a zavede do dělohy skrz čípek katetr(prirovnala bych to k brčku
) na obrazovce vidí, že už tam je, nasměruje ke správnému vaječníku, připojí stříkačku se spermatem, vstříkne, vytáhne katetr, ležíš cca 5min a jdeš domů. zakrok neboli, možná pro někoho je nepříjemný, ja ani nešpinila a nekrvacela, záleží na doktorech, jak jsou šikovní, zda tě katetrem nestrejchne? Někdo dostává utrogestan na případne udržení těhotenství, je to takova pojistka, ale nic nezaručuje. u dcery jsem ho neměla, paní primářka řekla, že pokud mám otěhotnět, tak i bez něj
teď ho taky nemam. Drzim palce ať máš brzy // ![]()
Ahoj holky
můžete mi prosím některá říct, klidně do zprávy, ať to tu svými případnými dalšími dotazy nezaspamuju, jak to probíhá spíš před rozhodnutím, na kterou proceduru jít? Přítele v září čeká druhé, kontrolní, spermio, které s největší pravděpodobností dopadne špatně a i když dál pak budu postupovat na doporučení gyndařky, ráda bych věděla, co mohu očekávat. Děkují ![]()
@leylen tak ono nemáš možnost procedur, nejsou to lázně
příteli kup selzink at zobe než půjde a záleží jaký máš problém ty/jestli nějaký máš.. Podle toho vam dr doporučí alternativu, neni to tak ze si vybiras sama ![]()
@Landyška Chtela jsem vedet prave to, co je před moznyma alternativama, ne ze ma brát vitaminy
ale dekuji ![]()
@leylen ty vitaminy mu zlepsi spermio, se kterým si psala, že je problém.. Ale to nemam od doktoru, ale z vlastni zkusenosti a od holek tady z emimina. Netuším jesi uz do nějakého CARu chodite nebo ne, ale budou vam delat testy z moci, krve, tobe ultrazvuk.. Pak se teprve resi co dal, pokud najdou/nenajdou nejaky problem.
@Landyška píše:
@leylen ty vitaminy mu zlepsi spermio, se kterým si psala, že je problém.. Ale to nemam od doktoru, ale z vlastni zkusenosti a od holek tady z emimina. Netuším jesi uz do nějakého CARu chodite nebo ne, ale budou vam delat testy z moci, krve, tobe ultrazvuk..Pak se teprve resi co dal, pokud najdou/nenajdou nejaky problem.
Ano, nějaké takové informace tady hledám ![]()
@leylen tak stačí přečíst pár diskuzí.. Ta takové téma jich je tu mraky
Mě třeba nedělali nic. Šla jsem už od svého doktora s výsledky z hormonalniho profilu, spermiogram dělali manželovi v listopadu přímo u nich takže jim to stačilo, folikulometrii mi taky dělal můj gynekolog… Takže doktorka jen koukla na výsledky, zhodnotila že spermiogram je na jedničku, já ovulaci mám ale později, tak nasadila clostilbegyt a že zkusíme rovnou IUI
ale já mám teda ještě vyšší srážlivost krve takže u mě tolik možností léčby není
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
28.7 dostavila se MS a volala jsem do eurofertilu a 31.7 dojít na krev i s přítelem. A brát clostibegit od 5 dne. a 10.8. na ultrazvuk a pak nevím co bude dál mají mi dělat inseminaci. Měl tu někdo INSEMINACI PROSÍM JAK TO PROBÍHÁ DĚKUJI. Ať vím do čeho jdu.