Těhotenský test po ET

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
229
27.7.20 18:01

Těhotenský test po ET

Ahoj holky, prosím je tu některá, která je po embryo transferu a dělala si TT? Jde mi o to, že je plno holek co tu píše, jak už jim brzy vyšly dvě // a já jsem 8.den po et a nic. V Pronatalu mi říkali, že mám dělat test až za 3 týdny, což mi přijde jako hrozně dlouhá doba a samozřejmě jsem nedočkava :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4341
27.7.20 18:11

Ahoj @Eva999, vydrž alespoň do 10.-12. dne od ET (3 týdny je dlouho, to se vydržet ani nedá). Každé ženě se HCG do moči vylučuje jinak a kolísá i hladina, kterou je test schopen detekovat (stačí více naředěná moč - předpokládám, že po ET hodně piješ kvůli prevenci OHSS). Držím pěsti (šance pořád je, neboj). :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
27.7.20 18:13

Asi to muže mít každý jinak. Ještě určitě neztracej naději :hug: jde o tvůj první ET? Já se synem testovala 9. den a byl tam sotva viditelný duch, manžel nevidel nic. A teď při druhem jsem testovala od prvního dne ET, abych věděla, kdy je pozitivní z injekce Ovitrelu a odky už je to tehotenstvim. Tentokrat to vyšlo opravdu hodně brzy, ale jak říkám, pokaždé to muže být jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:17

@Veerr ano jde o můj první ET. Měla jsem prý A blastocystu, což jsem teda vůbec nečekala. Ještě mám 4 v mrazáku, za co jsem teda strašně ráda, ale i tak bych chtěla, aby to vyšlo na poprvé, ale to chceme každá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:19

@ZItu moc děkuju :srdce: a abych pravdu řekla, tak vůbec nevím co je OHSS a že mám hodně pít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
27.7.20 18:26

Já měla mini ducha už 5 den po ET a 7 den už krásnou čárku, ale každá to máme jinak..mě se do toho i rozjel OHSS..takze jsem se hlídala o to víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.7.20 18:27

@Eva999 OHSS je ovariální hyperstimulační syndrom - může se objevit během stimulace, ale častěji po OPU (punkci vajíček) a následně se může rozjet i po ET. Záleží, jak tělo reagovalo na stimulaci a kolik Ti odebrali vajíček. Prevence OHSS je navýšení tekutin a bílkovin. Ale na tohle Tě dr. měl/a upozornit už před stimulací. Psala jsi, že chodíš do Pronatalu - mohu se zeptat, do kterého? (Pokud nechceš veřejně, klidně SZ ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:31

@ZItu ach jo, to vůbec nevím, chodím do Pronatalu v Teplicích. Nemůžu si je vynachválit. Mám endometriózu a doktor říkal, že moc vajíček při endometrióze nebude, ale že uvidíme. A zázrak byl, že jsem měla 6 zralých vajíček a 6 se mi oplodnilo (prodloužená kultivace). Takže to je paráda. A jak zjistím, že můžu mít OHSS? Se ptám asi hloupe, ale o tom jsem fakt neslysela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:32

@MaRou to už jsi měla vidět už brzo na testu, to je skvělý, jenže tady toho já se právě bojím, a říkám si, že proč už to nejde vidět i u mě takhle brzo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
27.7.20 18:33

@Eva999 naprosto tě chápu, ale mas obrovskou naději v tom, ze mas 4 embrya v mrazáku :srdce: to já jsem nikdy tolik neměla a dost mě to stresovalo. Takže hlavně to chce klid (chápu, nejde to úplně ovlivnit a kord u prvního pokusu) a myslet pozitivně. A i kdyby to teď nahodou nevyšlo, vyjde to příště a nebudeš to muset ani cele podstupovat znovu, kdyby nahodou :palec: jinak si myslím, ze pokud nemáš potize s hyperstimulakem doteď, už to bude pravděpodobně v klidu. Já si s nim teď hodně uzila, takže to už bys nejspíš fakt věděla, kdyby se to dělo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:37

@Veerr to je pravda, jsem ráda, že mám ještě další v mrazáku, to mě uklidňuje trošku, ale et nic moc, docela mě to bolelo. A to už bych tedy OHSS poznala? Mě teda porad bolí břicho jako před ms, někdy to ustane a teď třeba sedím a jakoby mi břicho trochu hoří a včera večer jsem měla to stejný a do toho teplotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.7.20 18:40

@Eva999 Do Teplic jsem také jezdila. :)
Ono ani tak nejde o to, kolik jsi jich měla zralých (6 je super počet), ale kolik Ti jich odebrali. Mně jich třeba odebrali 20 a zralých bylo 9. S dozvukem OHSS se potýkám do teď (stále mám zvětšené vaječníky).
„Hyperstimulák“ - zvětšení objemu břicha, nafouknutí, bolesti břicha (pár dní jsem chodila v předklonu, vůbec jsem se nemohla narovnat), může se objevit zhoršené dýchání, bolest při vyprazdňování, zvětšené vaječníky, volná tekutina v dutině břišní (těch příznaků je poměrně hodně, některé se dají zvládnout doma, jiné již vyžadují hospitalizaci).
Ale pokud nic z toho nepociťuješ, tak buď v klidu. ;) Každopádně minimálně volnou tekutinu a velikost vaječníků by Ti měli v CARu při kontrole zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
27.7.20 18:41

@Eva999 ahojky, ja testovala 10 den a druha carka byla stejne silna jako ta prvni, takze si myslim, ze uz 7 den bych videla carku, ale kamaradka mela ten stejny den jen hooodne spatne viditelnyho ducha. :) Takze kazda jsme jina :) pockej 3 dny a zkus to znovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
27.7.20 18:41

@Eva999 mně se OHSS rozjížděl už po odběru vajíček. Poznáš to tak, ze mas fakt velký tvrdý a hodně nafouknuty břicho. S velkými bolestmi. Já byla na hraně a na ET nakonec mohlo dojít, jen se mi to pak zase rozjelo. Byla jsem hlídana. Měla jsem fakt břicho jak ve 4. mesici.
Jinak tyhle potize, které popisuješ jsou řekla bych normální (až na tu teplotu - kolik mas?) MS bolesti jsou v začátku těhotenství i ta teplota muže být, ale jen lehce zvýšena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.7.20 18:42

@ZItu tak tohle vůbec nepocituju, to musí být teda šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.