Častá nevěra ve vztazích

20.12.25 00:07

Častá nevěra ve vztazích

Mám pocit, že nevěra je dnes úplně všude. Možná i kvůli technologiím, které seznamování až příliš usnadňují.

Čím víc příběhů slyším, tím víc pochybuji, jestli vůbec existují páry, které si dokázaly zůstat věrné po celý život. Začínám se bát, že celoživotní oddanost je spíš vzácná výjimka. Důvěra je hrozně křehká a přijde mi, že v zkouškách málokdo obstojí.
Děsí mě představa, že prožiju život vedle někoho, kdo se mě jednoho dne rozhodne podvést. Přeháním, nebo je věrnost skutečně základ, bez kterého vztah nemá smysl?

Podvod je pro mě jako bodnutí kudlou do zad. Vůbec nechápu, jak to někdo může udělat člověku, se kterým plánuje budoucnost a má s ním určité závazky. Stejně tak nerozumím tomu, jak někdo dokáže nevěru odpustit.

Jaké jsou Vaše zkušenosti? Byli k vám partneři upřímní, nebo jste se museli vyrovnávat s nevěrou? A věříte vůbec ještě na to, že spolu dva lidé mohou být celý život bez podvádění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.12.25 00:56

Ahoj. Chapu Tve rozcarovani a obavy. Kdyz se rozhlednu kolem sebe, tak je to bohuzel jak pises… sama jsem si prosla neverou (byla jsem v roli podvadene) a do te doby jsem si myslela, ze bych to nikdy nedokazala prejit. No, byla jsem naivni a jak to udela spousta lidi v takove situaci, tak veri, ze kdyz ten protejsek slibuje zmenu, ze se neco opravdu zmeni. Nezmeni. A jsem stastna, ze tohle uz je davno zamnou.
Ale pozitivneji - je zaroven spousta lidi, kteri by nikdy nezradili a nepodvedli, kteri stale uznavaji tradicni hodnoty. Z predchoziho vztahu jsem si mohla vzit maximalne ponauceni, ted mam ale manzela, ktery uznava stejne hodnoty jako ja a mame vztah zalozeny (mimo jine) na duvere. Oba jsme smazali socialni site (a to jsme v nasem veku celkem ojedineli), nepotrebujeme je. Sousetredime se na nas spolecny zivot, na uprimne pratele a rodinu kolem nas. Nasi pratele maji stejne nastaveni jako mame my. Opravdu hodne zalezi na tom kym se clovek obklopuje…
Takze verim, ze to jde, aby spolu dva lide byli cely zivot bez podvadeni 🙂

• Citovat
  • Upravit
16059
20.12.25 02:34

Podle mě, celé je to hlavně o charakteru člověka…
Protože, když se chce někdo kurvit, tak se zkrátka bude, i kdyby se třeba jeho protějšek postavil přímo na hlavu. :pankac:
Zrada a ztráta důvěry, je nevratná a, i kdyby někteří lidé naivně věřili tomu, že se jejich protějšek případně změní, tak si jen budou lhát „do kapsy” a ve skrytu své duše, sami sebe přesvědčovat, že se mýlí…

Příspěvek upraven 20.12.25 v 02:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.12.25 02:46

Přeháním, nebo je věrnost skutečně základ, bez kterého vztah nemá smysl?

• monogamie je uměle vytvořený sociální stabilizační konstrukt, z biologického pohledu nedává smysl, protože omezuje diverzitu v populaci. Každý jedinec má přirozenou potřebu mít více partnerů. Neříkám, že to musí být zároveň, ale každý vztah má nějaký poločas rozpadu kdy strany zvažují zda to stále dává smysl nebo ne.

Jaké jsou Vaše zkušenosti?

• do cizí hlavy člověk nikdy nevidí a často vidí to co vidět chce ať už v pozitivním nebo negativním smyslu. Vím o vztazích které se rozpadly na základě křivých obvinění a stejně tak jsem zažil jedince co si nechtějí za žádnou cenu připustit že je protistrana podvádí i když to tak bylo.

Byli k vám partneři upřímní, nebo jste se museli vyrovnávat s nevěrou?

• větší problém jsem měl vždy s okolím které do vztahu sice nevidí, ale za to je přesvědčené že ví nejlíp co je pro koho dobré

A věříte vůbec ještě na to, že spolu dva lidé mohou být celý život bez podvádění?

• ano
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
20.12.25 07:53

Ahoj… Já na to mám názor takový…
Já podváděla, a začala jsem podvádět, protože manžel byl žárlivec vadili mu kamarádky vadili mu rodiče atd..Že začátku vztahu kam sem šla problém, takže jsem nechodila…i na to jaká jsem držka a temperamentní jsem se nepoznávala! Pak přišli děti žarlení bylo horší… Protože mě neměl už jen pro sebe! Všude kde jsem šla tak sem jí přece musela podvést…on mi tvrdil jak mě strašné miluje a že nikdy nikdo nebude, ale v životě lásku nedal najevo neumí to je to sobec! Tak jsem začala podvádět abych unikla do jinýho světa, bylo mi naprosto jedno, že ubližují někomu takovému jako je on! Nebudu tu rozepisovat co je za člověka to je na knihu. Po několika rozchodech kdy jsem ho vzala zpět, protože jsem litostivá a empaticka… Po dlouhyyych 14 letech jsem potkala svoji pravou a osudovou lásku miluju ho tak, až mě to děsí! Je přesně ten můžu, když si malá holka vysnivá jaký její partner by měl být :srdce:
Jsme spolu čtyři roky…ani jednou jsem nepomyslela na jiného muže, ani náznak myšlenky na jiného, může beru jako může ne jako objekt… A vím doufám přeji si aby to měl manžel stejně… Kdyby ne a podvedl mě pro mě je už podvod si napsat s opačným pohlavím a má to erotický podtext! Takže bych neodpustila a můžu ho milovat jak chci pro mě by to bylo znamení že já nejsem pro něj ta pravá láska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
20.12.25 07:55

Rozumím tvému pohledu, ale život není nalajnovaný.
Můžou přijít takové zkoušky, že budeš valit oči. A nemyslím to jen na nevěru. Myslím to obecně.
Víš-takové to: já bych nikdy nic, nikde totiž často končívá tím, že si s tebou život hodně pohraje.
Držím ti palce, aby tvoje cesta životem byla co nejpřímější a nemusela jsi řešit specifické okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6394
20.12.25 08:08
@Kovarovka84 píše: Více

Kdyz nekdo chce podvest, tak stejně podvede, tomu bohuzel nezabranis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
20.12.25 08:18
@Kovarovka84 píše: Více

S nevěrou jsem se nikdy nepotýkala a co se týče toho, že má člověk pocit, že je toho hodně, tak to bude asi tím že o nevěře lidé mluví, o věrnosti nikoli. Nikdo tady nezáloží diskuzi - mám šťastné manželství a jsme si věrni. Opačných diskuzi je tady mraky. Tím nepopírám, že nevěry je hodně. Ale nemyslím si, že více než dřív. Dříve to lidé možná lépe tutlali, protože nebyly mobily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.12.25 08:48

Věrný muž neexistuje, jen je chytry a umí podvádět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6394
20.12.25 09:11
@Nina914 píše: Více

S tim bych tak uplne nesouhlasil, jestli muzu;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.12.25 09:25

Na svou první nevěru stále čekám, akorát jsem už stará a ani pes po mě neštěkne 😁

• Citovat
  • Upravit
6394
20.12.25 09:30
@Mango_Lassi píše: Více

Haf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.12.25 09:31
@Andelskej_Satan píše: Více

U tebe se to nepočítá, ty tu stekas na vše, co ji má a dýchá :)

• Citovat
  • Upravit
6394
20.12.25 09:34
@Mango_Lassi píše: Více

Nj ale nikdo jinej si Te ani nevsimne, tak bud rada aspon za me:) Ty co jsi oskliva jak atomova valka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
20.12.25 09:35
@Andelskej_Satan píše: Více

A k čemu je dobré, aby si mě někdo všímal?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky