Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky to tak mám. Loni jsem byla na urologii a našli mi bakterii Ureaplasma. To se vyléčilo a poté jsem šla ještě a cystoskopii a tam zjistili, že mám hodně úzkou močovou trubici a v té se mi drží bakterie a asi to způsobuje pocit častého močení… tak mi močovou trubici roztáhly. Jestli to pomohlo, nevím, protože po tomto zákroku jsem brzy otěhotněla a to je časté čůrání časté. Takže já doporučuji zajít si na tu urologii ať ti to tam zkouknou.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale je to pro mně docela citlivé téma.Užod puberty cca 13 let mam problém s chozením na malou. (Nyní mi je 25)
Když je chladněji nebo zima tak mam dost často uplně ledové nohy a ruce a tím pádem pak přez den jsem schopná chodit klidně i každých 15 minut
Nevydržim ani přez noc, prostě musím jít aspoň 2× nebo 3× se vyčůrat. Předem říkám, že to není z toho, že bych toho přez den moc vypila, to naopak bohužel ne a za celý den vypiju s těží tak 1-1,5 litru.
Nevíte co by to mohlo být? Nemá to tak někdo stejně? Pomohlo vám na to něco?
Je na to vůbec něco, nebo je to prostě jen nějaký návyk.. Jsem fakt zoufalá
Měla jsem to podobně. Byla jsi na urologii, určitě bych v tvém případě někam zašla.
@majuska852 A to asi budu muset přez obvodního lékaře že? ![]()
Jinak jaké bylo to roztahování trubice? Vůbec si to nedovedu představit ![]()
@korn123 Nebyla jsem, ale určitě až půjdu na preventivku k obvoďákovi tak se ho na to zeptám, děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@korn123 Nebyla jsem, ale určitě až půjdu na preventivku k obvoďákovi tak se ho na to zeptám, děkuji
Určitě se optej, já nechodila tak často, ale taky jsem chodila častěji, jak třeba kámošky 🙈 na urologii a nefrologii jsem hlídaná od dětství a na nic mi nepřišli. To až teď v těhotenství mám problémy, takže mi dělali cystoskopii a zaváděli stent do ledviny + močáku.. a to je teprve chuťovka 😒
@Anonymní píše:
@majuska852 A to asi budu muset přez obvodního lékaře že?
Jinak jaké bylo to roztahování trubice? Vůbec si to nedovedu představit
Některý urolog bere bez doporučení obvodního lékaře a někde to doporučení chtěli. Já jsem si to doporučení sehnala, to nebyl žádný problém, když obvoďákovi popíšeš problém. Manžel si pak sehnal urologa, který na doporučení nelpěl.
To roztáhnutí močové trubice - byl to asi tři sekundový zákrok, navíc nikde není napsáno, že to tak máš taky. Můžeš mít úplně jinej problém, ale na to ten urolog přijde. A nebo zjistí, že tam máš všechno OK a je to jenom v hlavě (to se taky často děje).
@majuska852 píše:
Některý urolog bere bez doporučení obvodního lékaře a někde to doporučení chtěli. Já jsem si to doporučení sehnala, to nebyl žádný problém, když obvoďákovi popíšeš problém. Manžel si pak sehnal urologa, který na doporučení nelpěl.
To roztáhnutí močové trubice - byl to asi tři sekundový zákrok, navíc nikde není napsáno, že to tak máš taky. Můžeš mít úplně jinej problém, ale na to ten urolog přijde. A nebo zjistí, že tam máš všechno OK a je to jenom v hlavě (to se taky často děje).
Ano, to je pravda!! Zakladatelko, na urologii si můžeš dojít i bez žádanky, vzít tě musí ![]()
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale je to pro mně docela citlivé téma.
Užod puberty cca 13 let mam problém s chozením na malou. (Nyní mi je 25)

Když je chladněji nebo zima tak mam dost často uplně ledové nohy a ruce a tím pádem pak přez den jsem schopná chodit klidně i každých 15 minut
Nevydržim ani přez noc, prostě musím jít aspoň 2× nebo 3× se vyčůrat. Předem říkám, že to není z toho, že bych toho přez den moc vypila, to naopak bohužel ne a za celý den vypiju s těží tak 1-1,5 litru.
Nevíte co by to mohlo být? Nemá to tak někdo stejně? Pomohlo vám na to něco?
Je na to vůbec něco, nebo je to prostě jen nějaký návyk.. Jsem fakt zoufalá