Časté kojení - krátké prodlevy

21.2.23 10:29

Časté kojení - krátké prodlevy

Dobrý den maminky, chtěla bych se s Vámi podělit o nynější situaci. Mám 4měsíčního syna, poslední dny chce být pořád kojený (to mi nevadí, rada mu vyhovim) jenže u prsa se po chvíli vzteka, je neklidný, tak měníme prsa. Po chvíli se začíná porad odpojovat tak s kojenim prestavam. Syn začne fňukat a vyžadovat prso klidne i po hodine i po půl hodine. Při tom dřív nebyl problém s prodlevou 2-3hodiny. Prospívá dobře. S kojenim přestat nechci, ale začíná mě to psychicky odrovnavat, nesetkal se někdo s tím? :-)
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
21.2.23 10:36

To bude růstový spurt. Neboj, je to jen období a zase to přejde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
21.2.23 10:38

Tím že se vzteká a odpojuje vypije min a tak má dřív hlad…

mě to malej dělá taky..resp přes den chce prso třeba co 2h kdežto v noci vydrží klidně i 5-6h ale to je podle mě tím že tu pobíhá ještě batole různé piští, leze k nám, hladí ho a pusinku je takže na to nemá klid a vytáhne si prostě min…v noci když starší spi a „neotravuje“ tak si vypije víc no…stejně tak když tu starší není přes den…
U vás pokud tam není nějaký takovýhle rušivý element tak mozna bojkot…a nebo spurt…potřebuje víc jídla protože zrovna skokové roste.. :nevim: to trvá pár dní a musí se to prostě vydržet…

Příspěvek upraven 21.02.23 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.2.23 10:39

Ze stránek kojeni.cz:
Známky růstového spurtu:
Dítě vyžaduje častější krmení. Dochází ke změně obvyklé denní frekvence kojení, což může maminku zaskočit a znepokojit.
Dítě vyžaduje kojení i v noci. Dítě, které již spalo celou noc se začne na kojení znovu probouzet v noci. Nebo dítě, které se kojilo 1× v noci, se začne na kojení budit a vyžadovat 2-3 kojení. Častěji se budí na kojení. Dítě dříve spalo 1 až 2 hodiny, nebo i déle v kuse a najednou se probouzí po pouhých 30-45 minutách.
Nespokojenost u prsu. Dítě je při kojení neklidné, nebo pouští prs, protože mléko nedostává tak rychle, jak si přeje. To je častou známkou růstovém spurtu.
Ostatní změny spánkových návyků. Dítě může spát hůře než obvykle. Může být nespokojené, nevrlé, než je obvyklé a to z hladu, který je provázen svíravými hladovými stahy žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.23 10:39

@Petule030 slyšela jsem o tom, snad máte pravdu :-) už to trvá 4 dny, ale přijde mi to jako věčnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.23 10:42

@Vladusxx v noci mi spí dobře, budí se pouze 1× a to se nakojí bez problému do 15 minut. Souhlasím s Vámi, snad to bude jak říkáte, jsou chvile, kdy jsem pozitivní, trpeliva, ale v zápětí je to naopak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.2.23 10:43

@Michaela9714 U prvního dítka jsem taky byla zaskočená. U dalších vše ohledně kojení beru s klidem, trpělivě nabízím a ono to mlíčko taky líp teče, než když z toho budeš nervózní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.2.23 11:06

Mě takhle děti pili porad, první půl roku na prsu klidně co hodinu :D 3 hodinové prodlevy neznám ani v noci, roční dcera se kojí tak co 2 hodiny porad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
21.2.23 11:23

Určitě spurt, to se srovná. Koj dle potřeby, střídej prsa..víc dělat nemůžeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová