Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, chci se poradit. Moje dítě bude mít za chvilku 4 měsíce a pořád by jenom jedlo. Když jsem přijela z porodnice, všude jsem četla, že mam kojit na požádání, tak jsem to dělala. Jenže teď to znamená, že kojím po hodině, hodině a půl, pomalu nemůžu nikam jet. Například plavání, kojím na poslední chvíli, ale potom než tam dojedeme, připravíme se, atd, začne v prvních 10 min. řvát a chce jíst. V noci vydrží dýl, stejně tak když jdeme ven, tak to spí v kočárku třeba 2 hod., ale v obou případech se vzbudí hlady a řve jak šílenej, že ho nemůžu ani přebalit, ale musím mu dát okamžitě najíst. Nevím, jak to mám udělat, nechci s ním být pořád zavřená doma, během plavání ho kojit nemůžu, minule jsem musela prostě po 10 min. odejít, prachy šly do pryč a celá cesta úplně zbytečná. Dost mě to mrzí, protože si myslím, že už je na to docela velkej, a mohl by vydržet dýl. Kamkoliv přijedeme, tam za chvilku brečí… A nic jinýho nez kojení ho neuklidní. Tak nevím, jestli to mám zkusit prodlužovat, ale je to za cenu řevu. Jak jste to dělaly? ![]()
A kolik váží? Mi se taky dcera budí rovnou se řvem a hned prso.
a pláče opravdu kvůli hladu, nebo ho může trápit něco jiného a prso má na uklidněnou? Já dneska koupila granulový fenyklový čaj a bude v zásobě, když budu muset se vzdálit na delší dobu, ať má manžel kdyby něco v záloze „šidítko“.
@cernycajscitronem je to uplne normalni.Take jsem kojila co hodinu, kojila jsem vsude,kde.bylo potreba, i na plavani jsem chodili, proste pred a po v satne,uplne.na pohodu.
Neznam moc. kojenych deti, ktere by vydrzely dele.. ![]()
Me to nijak neomezovalo ![]()
Ale.muze mit ted rustovy spurt a proste potrebuje vic. Pokud dobre roste, neresila bych a vydrzela.Ono se to casem zase srovna.
Ja jsem davala fenyklovy caj a nekdy i UM Bebu a v pohode. Kojila jsem plne do roka a ted ve 14m se sama odstavila. Bylo obdobi, ze mela umele jednou za tyden kdyz treba hlidal tatinek a pak zase denne. Ono je trosku vic nasyti na delsi dobu.
Také jsem kojila po hodině a půl. A kojila jsem všude. Vždy jsem se nněkam schovala a hotovo. Musíš vydržet až začnou prikrmy bude to trochu lepší.
@kve-tinka píše:
A kolik váží? Mi se taky dcera budí rovnou se řvem a hned prso.a pláče opravdu kvůli hladu, nebo ho může trápit něco jiného a prso má na uklidněnou? Já dneska koupila granulový fenyklový čaj a bude v zásobě, když budu muset se vzdálit na delší dobu, ať má manžel kdyby něco v záloze „šidítko“.
No prave ze už skoro 8 kilo, ale je i dlouhej.
Ja nevim, podle mě chce jist, protože se po mne vždycky vrhne, jak kdyby tejden nejedl
.
Taky mi to prijde normalni. Kojit se da vsude, i v prubehu plavani😉. Co jsem videla, tak vetsina miminek se kojila tesne pred vanickovanim jinak by to nedala😎 Ja kojila i co 20 minut, to byl teda mazec, ale ted v 15 m uz si nekdy druha beruška teda pocka, to mi prijde docela velka, ale 4 mesicni miminko??
@cernycajscitronem píše:
No prave ze už skoro 8 kilo, ale je i dlouhej.Ja nevim, podle mě chce jist, protože se po mne vždycky vrhne, jak kdyby tejden nejedl
.
Tak to my máme žížalu se vším všudy, má 4,6kg ve 3 měsících. A někdy mám pocit, že mě sežere
můžeš zkusit UM, dcera ho 2× dostala, musela jsem se vzdálit, dýl určo nevydržela a trápilo ji pak 2 dny bříško, takže teď už jen ten čaj…
@lucynka25
To by měl spurt od narození
. No taky jsem chtěla kojit před plavanim, ale prý se to nemá
. Ale je to fuk, protože mě proste štve, ze mi to dela všude, i třeba u doktora.
@cernycajscitronem no,muze hodit savlicku ![]()
A co doktor na to? Pribira dobre?
Co to bříško, nejis cerstve pecivo? Zuby?
@Kresatkovi
Když mne přijde, ze to takhle nikdo jinej nemá, žádná jiná matka před plaváním ani během nej nekoji, když jdu se znamyma ven nebo do kavárny, taky žádný jiný dítě nerve. Jsem z toho už unavená ![]()
@lucynka25 píše:
@cernycajscitronem no,muze hodit savlicku
A co doktor na to? Pribira dobre?
Co to bříško, nejis cerstve pecivo? Zuby?
Přibírá spis moc. Břicho hlidam, cvicime, zuby v nedohlednu.. ![]()
Zadny pribirani moc u kojence neexistuje. Mmch kojenci maj pri hladu prej regulerni krece v brise. Ja mela kazdy dite pri porodu jinak velky a vsechny tri mi kojenim ten prvni pulrok nabiraly kilo mesicne. Takze nejstarsi dite, ktery bylo nejvetsi a narodilo se temer ctyri kila, melo v pulroce deset a ctvrt kila. V roce pak dvanact a pul, druhej pulrok uz pribiral pomalejs. Ted uz je z nej chlap, co me hrave odnese v naruci ![]()
@cernycajscitronem proste musis vydrzet..mozna si odstrikej mliko a at mu to nekdo da z lahvicky..nebo strikackou po malicku..se ukaze jestli je to jen hlad to hltounstvi nebo touha po mamce ![]()
@cernycajscitronem píše:
Maminky, chci se poradit. Moje dítě bude mít za chvilku 4 měsíce a pořád by jenom jedlo. Když jsem přijela z porodnice, všude jsem četla, že mam kojit na požádání, tak jsem to dělala. Jenže teď to znamená, že kojím po hodině, hodině a půl, pomalu nemůžu nikam jet. Například plavání, kojím na poslední chvíli, ale potom než tam dojedeme, připravíme se, atd, začne v prvních 10 min. řvát a chce jíst. V noci vydrží dýl, stejně tak když jdeme ven, tak to spí v kočárku třeba 2 hod., ale v obou případech se vzbudí hlady a řve jak šílenej, že ho nemůžu ani přebalit, ale musím mu dát okamžitě najíst. Nevím, jak to mám udělat, nechci s ním být pořád zavřená doma, během plavání ho kojit nemůžu, minule jsem musela prostě po 10 min. odejít, prachy šly do pryč a celá cesta úplně zbytečná. Dost mě to mrzí, protože si myslím, že už je na to docela velkej, a mohl by vydržet dýl. Kamkoliv přijedeme, tam za chvilku brečí… A nic jinýho nez kojení ho neuklidní. Tak nevím, jestli to mám zkusit prodlužovat, ale je to za cenu řevu. Jak jste to dělaly?
Delala jsem to tak, ze jsem proste kojila kdykoli dite chtelo. A kdekoli. Vasemu jsou 4 mesice, je to pro nej jediny zdroj jidla i piti. Jak casto pres den pijete vy? Vydrzite treba tri hodiny vubec nepit? Ja tedy musim pit podobne casto jako vase dite
Davala bych mu dal jak potrebuje, urcite nebude kojeni vyzadovat takto casto do puberty ![]()