Časté říhání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
26.1.10 18:33

Časté říhání

Ahojte,náš malej(4 roky) posledních pár dnů dost často říhá…nikdy předtím to nebylo tak patrné,jak teď.Teď říhá každou chvíli,není to ani v závioslosti na jídle..říhne si i ráno na lačno..je to takové to hlasité „krknutí“,ale na sucho,žaludeční šťávy se mu do pusy nevracejí.Nevíte někdo,čím by to mohlo být?Jinak si na nic nestěžuje.Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
26.1.10 19:28

Nechci vypadat, že to neberu vážně, ale nenaučil se ve školce krkat jen tak pro srandu?? Polknout vzduch a pak to vykrknout??? jestli nééé tak doufám, že nemá nějaké větší obtíže - nic mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.1.10 20:13

Já bych se přikláněla k Lizbeth :palec: Adámek to dělá poslední dobou taky,a poměrně často.Takové „manýry“ nosí ze školky..Jinak si myslím,že říhání samo o sobě,bez dalších obtíží jako zvracení,pálení žáhy - nevím,jestli je u dětí možné nebo větry nebezpečné snad není :nevim: Mě ani nenapadlo,že by Adámkovi mohlo něco být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.1.10 20:14

Určitě to schválně nedělá…to bych poznala.Teď mě napadá,jestli by to nemohlo mít souvislost s užíváním Pangaminu,což jsou sušené pivovarské kvasnice,užívá to na povzbuzení chuti k jídlu..je to nejedlík od mala…Pangamin užívá asi 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 22:30

…jo tak to by mohlo být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.12 19:13

časté odříhávání

Ahoj,

mám problém. Mám skoro pětiměsíční dceru. Po jídle si krásně odříhne, jednou i dvakrát. Když ji podržím déle, tak i třikrát či čtyřikrát. Položím. A za deset minut řev a znovu do svislé polohy a odříhávat…pořád dokola..někdy to takhle jde až do dalšího krmení. Je to docela vyčerpávající. Celý den jenom odříháváme. Nevydrží ani v kočáru, protože po chvilce jízdy chce zase říhat. Užívá kapičky espumisan - kvůli prdíkům. Nemáte někdo zkušenost, jak to vyřešit a alespoň to trochu minimalizovat? Celodenní kňourání a pláč, říhání a ublinkávání mě už přivádí k šílenství. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.12 19:48

koukám, že obnovné diskuze tu jsou velmi oblíbené… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.3.12 20:29

Tohle taky znám. Bohužel u nás byla jediná rada, vydržet. Teď, když už se přetáčí, si občas vypomůže sám, takže už mi to nepřijde tak šílené. Pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.12 20:37

díky :-D asi nám nic jiného nezbyde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.4.12 20:51

Ahojky , mám ten samý problém, jen nám je 6,5 měsíce a za celou dobu jsem nepřišla na to, jak to pořešit.Vyzkoušeli jsme snad vše.Po příkrmech to není tak hrozné, jako po kojení.V noci je to pak šílené, to kojíme á 3 hodiny a v mezičase do dalšího kojení krkáme.Ptala jsem se i doktora, řekl, ať si s tím nelámu hlavu, že je hlavní, že říháme a pak nebolí bříško(to se mu to řekne!:-), modlím se za to, aby momohlo, až bude malý sedět:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 09:12

Ahoj, tak to máte doma taky fajne :-D já se s tím pomalu začínám smiřovat. Místo kočáru, když je pěkně, beru nosítko, je pořád ve svislé poloze, tak si může říhat jak chce a kdy chce :-D u nás je jediné štěstí, že malá během noci už nejí…vzbudí se kolem páté a pak už se to dá nějak vydržet…přeju hodně štěstí (sobě taky :mrgreen: ), aby se to sezením a lezením zlepšilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
20.3.15 10:34

časté říhání

Maminky prosím o radu. Mám 3 letého syna a poslední dobou (víc jak týden) docela často říhá. Je to hlasité krknutí. Neměl s tím nikdy problém až teď. Někdy si stěžuje na bolest bříška, ale není to nic velkého. Jí všechno a bez problému. Někdy si říhne po jídle a někdy i mezi i několikrát. Nezdá se mi, že by jídlo moc hltal, jí docela v klidu, tak nevím co to může být a zda to začít řešit s doktorem. Napadlo mě dát mu kapky Espumizan, ale nevím, jestli pomůžou, nebo co jiného by mohlo pomoct a co by to mohlo být? Nemáte někdo zkušenost? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
20.3.15 12:11

@Isia Espumisanem nic nepokazíš, ale pokud to bude přetrvávat tak určitě k doktorovi. Otázka je, co ti řeknou :nevim: Syn má všelijaké zažívací potíže odmalička a všemožná vyšetření nezjistila nic :zed: V nemocnici nám doporučili právě espumisan a probiotika. Nyní taky hodně říhá. Moc to nepomáhá, tak čekáme zda to jednou přejde či naopak zhorší natolik aby byli stavu poznat co mu je :roll: Jinak jemu to taky nijak nevadí, nic ho nebolí, jinak bych si samozřejmě vyběhala vyšetření i jinde než jsme byli. Teď jsme teda měnili alergologa, tak se třeba dozvíme něco tam, jdeme v květnu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
20.3.15 12:12

Jo a mám vypozorované, že se to zhoršuje při nemoci a únavě, současně s atopákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.16 20:08

Obnovuji diskuzi, posledních 14 dní strašně říhám, na zvracení mě to nenutí. Není to jen po jídle a pití. Říhám opravdu celý den. Žádné jiné potíže jako bolest břicha pálení žáhy apod nepociťuji. Nemáte někdo podobnou zkušenost a co vám pomohlo? Dr bych navštívila až jako poslední možnost

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA