Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,náš malej(4 roky) posledních pár dnů dost často říhá…nikdy předtím to nebylo tak patrné,jak teď.Teď říhá každou chvíli,není to ani v závioslosti na jídle..říhne si i ráno na lačno..je to takové to hlasité „krknutí“,ale na sucho,žaludeční šťávy se mu do pusy nevracejí.Nevíte někdo,čím by to mohlo být?Jinak si na nic nestěžuje.Díky moc.
Nechci vypadat, že to neberu vážně, ale nenaučil se ve školce krkat jen tak pro srandu?? Polknout vzduch a pak to vykrknout??? jestli nééé tak doufám, že nemá nějaké větší obtíže - nic mě nenapadá.
Já bych se přikláněla k Lizbeth
Adámek to dělá poslední dobou taky,a poměrně často.Takové „manýry“ nosí ze školky..Jinak si myslím,že říhání samo o sobě,bez dalších obtíží jako zvracení,pálení žáhy - nevím,jestli je u dětí možné nebo větry nebezpečné snad není
Mě ani nenapadlo,že by Adámkovi mohlo něco být ![]()
Určitě to schválně nedělá…to bych poznala.Teď mě napadá,jestli by to nemohlo mít souvislost s užíváním Pangaminu,což jsou sušené pivovarské kvasnice,užívá to na povzbuzení chuti k jídlu..je to nejedlík od mala…Pangamin užívá asi 3 týdny.
Ahoj,
mám problém. Mám skoro pětiměsíční dceru. Po jídle si krásně odříhne, jednou i dvakrát. Když ji podržím déle, tak i třikrát či čtyřikrát. Položím. A za deset minut řev a znovu do svislé polohy a odříhávat…pořád dokola..někdy to takhle jde až do dalšího krmení. Je to docela vyčerpávající. Celý den jenom odříháváme. Nevydrží ani v kočáru, protože po chvilce jízdy chce zase říhat. Užívá kapičky espumisan - kvůli prdíkům. Nemáte někdo zkušenost, jak to vyřešit a alespoň to trochu minimalizovat? Celodenní kňourání a pláč, říhání a ublinkávání mě už přivádí k šílenství. Děkuji
Tohle taky znám. Bohužel u nás byla jediná rada, vydržet. Teď, když už se přetáčí, si občas vypomůže sám, takže už mi to nepřijde tak šílené. Pevné nervy ![]()
Ahojky , mám ten samý problém, jen nám je 6,5 měsíce a za celou dobu jsem nepřišla na to, jak to pořešit.Vyzkoušeli jsme snad vše.Po příkrmech to není tak hrozné, jako po kojení.V noci je to pak šílené, to kojíme á 3 hodiny a v mezičase do dalšího kojení krkáme.Ptala jsem se i doktora, řekl, ať si s tím nelámu hlavu, že je hlavní, že říháme a pak nebolí bříško(to se mu to řekne!:-), modlím se za to, aby momohlo, až bude malý sedět:-)
Ahoj, tak to máte doma taky fajne
já se s tím pomalu začínám smiřovat. Místo kočáru, když je pěkně, beru nosítko, je pořád ve svislé poloze, tak si může říhat jak chce a kdy chce
u nás je jediné štěstí, že malá během noci už nejí…vzbudí se kolem páté a pak už se to dá nějak vydržet…přeju hodně štěstí (sobě taky
), aby se to sezením a lezením zlepšilo ![]()
Maminky prosím o radu. Mám 3 letého syna a poslední dobou (víc jak týden) docela často říhá. Je to hlasité krknutí. Neměl s tím nikdy problém až teď. Někdy si stěžuje na bolest bříška, ale není to nic velkého. Jí všechno a bez problému. Někdy si říhne po jídle a někdy i mezi i několikrát. Nezdá se mi, že by jídlo moc hltal, jí docela v klidu, tak nevím co to může být a zda to začít řešit s doktorem. Napadlo mě dát mu kapky Espumizan, ale nevím, jestli pomůžou, nebo co jiného by mohlo pomoct a co by to mohlo být? Nemáte někdo zkušenost? Děkuji za rady.
@Isia Espumisanem nic nepokazíš, ale pokud to bude přetrvávat tak určitě k doktorovi. Otázka je, co ti řeknou
Syn má všelijaké zažívací potíže odmalička a všemožná vyšetření nezjistila nic
V nemocnici nám doporučili právě espumisan a probiotika. Nyní taky hodně říhá. Moc to nepomáhá, tak čekáme zda to jednou přejde či naopak zhorší natolik aby byli stavu poznat co mu je
Jinak jemu to taky nijak nevadí, nic ho nebolí, jinak bych si samozřejmě vyběhala vyšetření i jinde než jsme byli. Teď jsme teda měnili alergologa, tak se třeba dozvíme něco tam, jdeme v květnu.. ![]()
Jo a mám vypozorované, že se to zhoršuje při nemoci a únavě, současně s atopákem.
Obnovuji diskuzi, posledních 14 dní strašně říhám, na zvracení mě to nenutí. Není to jen po jídle a pití. Říhám opravdu celý den. Žádné jiné potíže jako bolest břicha pálení žáhy apod nepociťuji. Nemáte někdo podobnou zkušenost a co vám pomohlo? Dr bych navštívila až jako poslední možnost