Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,mám měsíční holčičku a někdy se nám stává,že když brečí,tak třeba po 15.minutách zrudne a pak se v tom křiku jakoby nemůže nadechnout a dostane záchvat.Když s ní zatřepu a ona se s námahou nadechne,tak chvíli pláče slabě,ale po 5min se to celý opakuje.Co s tím mám dělat?Jednou mě ten její záchvat vzbudil a já v tom šoku nevěděla co s ní mám udělat,aby se nadechla,byla to hrůza..
Já bych takhle malý miminko prostě nenechávala plakat, pokud je to aspoň trošku možné…
A nemůže-li se nadechnout, fouknout do pusy, říkala naše dr. - mimi se lekne a nadechne.
Ester
No tak já bych poradila o samé co Ester, prostě místo třepání (to fakt malým dětem nedělá dobře) fouknout do obličeje. To zabere vždycky. Jinak je to asi dost běžné že některé děti brečí tak že se až zalykají a nechtějí se nadechnout. neboj to se srovná. ![]()
také si myslím že nechat 15min mesíční miminko vyřvávat je nesmysl
Tak Samik mi to dělaval,lenže je o hodne starší.Nenechala by som ho tak dlho plakať.Ja som to raz urobila a vyskočil mu von pupik
.Kym sa mu nevytvorilo brušne svalstvo,tak som mu ho musela prilepovať.
Moja dr mi zas povedala,že netriasť a nefukať.Pustiť mu na hlavu vodu (samozrejme nie moc silny prud) a povedať mu že ak to ešte urobi tak tam pojde zas.Urobila som to asi 2× a už to nespravil.On mal tieto zachvaty zo vzteku, keď nebolo po jeho.Ale ako pišem,Samik je starší s miminkom by som to určite nerobila.Jo a ma to po mne
.Na mňa taky nič ine vraj nezabralo,len ta voda ![]()
Je to drastické,ale lepšie ako keby sa mal udusiť…
Já jí nenechávám 15.min brečet.Snažím se jí vždy nějak utišit,ale ona ať dělám co dělám pořád bečí,i když je nakrmená a přebalená.
A nebude to břiško???
Teraz som mudra,ale jak plakal Samko tak som z toho bola pekne v pr…On na to hodně trpel ![]()
Co zkusit Karpa? Nejšťastnější miminko v okolí - nám to hodně pomohlo, při pevném zavinutí byla malá mnohem klidnější.
Ona hodně trpí na prdíky,ale pak když u toho pláče,tak se nakonec vykaká a chvíli po přebalení je klid,ale jak si jakoby uvědomí,že už je ticho dlouho,tak začne jemně plakat a pak je z toho ten záchvat,no a z vyčerpání usne.
Petro, dudlík dáváš? Malá ti bude určitě brečet i s ním, ale působí i jako prevence proti zalknutí, protože jí bude nutit pořád hýbat puskou.
Jinak já si nemyslím, že jí necháš brečet schválně a chceš jí nechat vyřvat, prostě někdy jsou ty miminka k neutišení.
Ještě se zamysli, jestli třeba nemůže mít hlad… takhle jsem to měla s mladší dcerou, kterou jsem nakojila a pořád mi plakala, po měsíci jsem si půjčila váhu a zjistila jsem, že jí sice kojím, ale nenakojím téměř nic, jen co jsem jí dala Sunar, byla v klidu
.
Držím palce
Ahoj,
rády ti tady poradíme,nakonec sama budeš muset v praxi vyzkoušet a zjistit,co je příčinou a co zabírá…
Pokud jsi si jistá,že nemá hlad,nebolí ji bříško a pláče prostě proto,že nemůže usnout,tak ji zkus zavinout - pevně,ručičky k tělu…na Štěpánka to zabíralo - jakmile se seply sucháče,tak usnul…
Na prdíky nám hodně pomohl kamrád koupací kyblík - napouštěla jsem ho v jakoukoliv denní noční hodinu - když už bylo nejhůř…
A hodně ji chovej, vůbec nedej na rady typu - nenos ji pořád naučíš ji to a co budeš dělat až bude velká,těžká…je to miminko malé,které tě prostě potřebuje,když se chce chovat a nosit,tak ji chovej a nos…
Já mám dvě děti naprosto jiné - Kuba je od narození samostatná jednotka, Štěpánka mám na sobě pověšeného od narození (už v porodnici spal se mnou v posteli…i sestry mi to potom dovolily,když poznaly,že jinak to prostě nepůjde…)
Každé období skončí - já jsem do soboty trávila dny se Štěpánkem na rukách od rána do večera - krom 2 h denně co spal. V sobotu mávnutím proutku přestal plakat,hraje si s hrazdičkou,kouká na mě z lehátka a nosit ho nemusím…
Přeji hodně sil!!! Je to boj,ale stojí za to!!