Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poslední dobou jsem zpozorovala,že náš Adámek často slintá!četla jsem ,že se sliny vytváří když začínají růst zoubky,ale mi máme teprve 3 měsíce a to je moc brzo ne?? ![]()
No, některá miminka mají zuby ve 3 měs..... Moji bráchové je tak měli… Ale ze své zkušenosti můžu říct, že syn taky začal ve 3 měs. hrozně slintat, tak jsem byli přesvědčený, že mu lezou zuby a každý den jsme mu prohlíželi pusinu… ![]()
No, a 1. zoubek měl v 8 měs… ![]()
Kdyby mu lezl zub, měl by nateklou dásničku…
Tak uvidíš…
Adam taky slintal strašně kolem 3.-4- měsíce, pak přestal. Přišel na to, že to může prskat ven a tím dělat i bublinky u pusy, a děsně ho to bavilo (mě míň
), ale v pátém to přestalo a už neslintal. Ani když mu pak od 7.měsíce zoubky lezly
To kamarádky kluk byl zas jak bernardýn, věčně plenku nebo brydák kolem krku, slintal snad do roka a půl ![]()
slintají kliďo i měsíc před prvním zoubkem a někteří (náš st. syn) nepřestanou dokod je nemají všechny.
Můj malý slintal od narození a slintá do teď. První zoubek měl v 6m, teď má jen dva. Doufám, že někdy slintat přestane ![]()
Počátkem října jsem zakládala podobnou diskusi http://emimino.cz/modules.php?…
Teď můžu jen doplnit, že slintání samo postupně přestalo kolem 13měsíců, zoubky se prořezávají v podstatě pořád, lezou mu dost pomalu.
Ahoj a kolik je Adamkovi? Dvojčatka mi slintala od 4 měsíce a zoubky měli až po roce
. Dominiček slintá od druhého měsíce a zoubek se mu klube už ted ve 3 měsících! Je to u každého jinak.
Nat slintá už pěkných pár týdnů a zuby nikde. Sara byla to samý, slintala slintala a první zub měla v sedmi měsících.
Eliška neslntala vůbec a první dva zuby se prořezaly ve 4 měsících:) Aňa slintá jako bernardýn od 3. měsíce - a dolní dva řezáky vyrazily teď v 7,5 měsících:)