Časté teploty u 2,5ročního dítěte

Danilka26
18.8.14 08:54

"Časté" teploty u dítěte 2,5 roku

Dobré ránko. Malá mívá od jara často 2-3 dny teplotu kolem 38 stupňů, když jsme někde na déle, než dvě noci, více dní po sobě máme takových aktivnějších (příklad 3× po sobě koupák, čtvrtý den výlet atp)Poprvé tuhle teplotu dostala po naší svatbě, kdy se kolem všeho tak trochu více lítalo, od té doby doposud asi 6×. Žádné vedlejší příznaky nemá, teplota přijde a odejde. S Dr. jsem domluvená, že dojdeme na krev, až bude aktuálně tu teplotu mít, jenže jako na potvoru to obvykle vyjde na víkend, viz. teď a v pondělí už je úplně OK. Setkala jste se některá s něčím podobným. Hodně to přisuzujeme tomu, že malá je taková hodně režimová, má ráda svůj řád a donedávna byla spíše domácký typ, teď už je venku a při aktivitách spokojená, jen jakoby to tělíčko a psychika ještě trochu protestovaly právě tou teplotou… navíc je to takový hubený drobek. Díky za každý názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.8.14 08:57

Periodické horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
18.8.14 08:58

Tam jsou příznaky podobné jako u angíny, malá nic z toho nemá :-/

• Citovat
  • Upravit
41882
18.8.14 08:59

Máme to teď přes léto taky tak. Malému budou tři v listopadu. A jen je někde s bratránkem, u bazénu atp., tak večer lehne s teplotou. Jednou z toho byla laryngitida, ale jinak nic. Taky tomu nerozumím. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
18.8.14 08:59

Já bych pro klid zašla na krev klidně i dneska, když je bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
18.8.14 09:00
@lyrica píše:
Máme to teď přes léto taky tak. Malému budou tři v listopadu. A jen je někde s bratránkem, u bazénu atp., tak večer lehne s teplotou. Jednou z toho byla laryngitida, ale jinak nic. Taky tomu nerozumím. :cert:

Přesně tak… Hlavně malá vůbec jinak nemocná nebývá, to nejhorší, co nás kdy potkalo byla snad rýma.

• Citovat
  • Upravit
81480
18.8.14 09:00
@Danilka26 píše:
Tam jsou příznaky podobné jako u angíny, malá nic z toho nemá :-/

ne u všech.
spíš těch 38 mi přijde málo na periodické horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
18.8.14 09:01

@ivašot. To už jsem právě udělala cca před 14 dny, když jsme tam byli s něcím jiným, ale s tou Dr. jsme se tehdy domluvili, že průkaznou hodnotu to bude mít jen, když se aktuálně horečka vyskytuje.

• Citovat
  • Upravit
41882
18.8.14 09:02

@Danilka26 Mates taky ne, měl jednou angínu, jinak nic :nevim:
A začalo to až letos. Jsem zvědavá, jak to bude na podzim, já jsem docela ráda, že už se malinko ochladilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
18.8.14 09:03

Jinak momentálně to řeším klasiky klidovým režimem, když teplota vyjede víc, tak čípkem a za ty dva dny je zase klid. Ještě bych teda dodala, že nemám venku všechny zuby, protože i to mi Dr. uvedla jako možnost.

• Citovat
  • Upravit
15421
18.8.14 09:04
@Danilka26 píše:
@ivašot. To už jsem právě udělala cca před 14 dny, když jsme tam byli s něcím jiným, ale s tou Dr. jsme se tehdy domluvili, že průkaznou hodnotu to bude mít jen, když se aktuálně horečka vyskytuje.

A před těma 14 dny vám krev dělali a byla v pořádku? Tak to pak asi opravdu musíte počkat až teploty padnou na všední den. Já jsem to spíš brala, že kdyby mělo být v té krvi něco zásadního, tak to tam bude i den po horečkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
18.8.14 09:08

@ivašot. Ne ne, tehdy jí krev nebrala, jen jsem to s ní šla prodiskutovat v rámci návštěvy kvůli jiným problémům. Asi bych tam dnes i zašla, kdyby byla naše Dr. k dispozici, ale je tam zástup pověstný předepisováním antibiotik na každou kravinu, vůbec nevím, do jaké míry si doktorky co značí do karty a zdlouhavě jí vysvětlovat, proč chceme vzít jenom krev a nic víc… to mně asi pošle do háje, jak si ji pamatuji.

• Citovat
  • Upravit
25179
18.8.14 09:12

Tak na to si počkám, malá to teď měla podruhé, dva dny a dál nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
18.8.14 09:19

Syn měl taky teď horečky, sobota, neděle, dneska nic, žádné jiné příznaky. Holky, kdy jít zase ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
18.8.14 09:23

My chodili hned jak horečky přešly. holka má periodický horečky, co 3 týdny, 3-5 dní. kdybych čeakal ještě několik dní po horečkách, nikam s nedostanem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí