Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tam jsou příznaky podobné jako u angíny, malá nic z toho nemá :-/
Máme to teď přes léto taky tak. Malému budou tři v listopadu. A jen je někde s bratránkem, u bazénu atp., tak večer lehne s teplotou. Jednou z toho byla laryngitida, ale jinak nic. Taky tomu nerozumím. ![]()
Já bych pro klid zašla na krev klidně i dneska, když je bez teplot.
@lyrica píše:
Máme to teď přes léto taky tak. Malému budou tři v listopadu. A jen je někde s bratránkem, u bazénu atp., tak večer lehne s teplotou. Jednou z toho byla laryngitida, ale jinak nic. Taky tomu nerozumím.
Přesně tak… Hlavně malá vůbec jinak nemocná nebývá, to nejhorší, co nás kdy potkalo byla snad rýma.
@Danilka26 píše:
Tam jsou příznaky podobné jako u angíny, malá nic z toho nemá :-/
ne u všech.
spíš těch 38 mi přijde málo na periodické horečky.
@ivašot. To už jsem právě udělala cca před 14 dny, když jsme tam byli s něcím jiným, ale s tou Dr. jsme se tehdy domluvili, že průkaznou hodnotu to bude mít jen, když se aktuálně horečka vyskytuje.
@Danilka26 Mates taky ne, měl jednou angínu, jinak nic ![]()
A začalo to až letos. Jsem zvědavá, jak to bude na podzim, já jsem docela ráda, že už se malinko ochladilo.
Jinak momentálně to řeším klasiky klidovým režimem, když teplota vyjede víc, tak čípkem a za ty dva dny je zase klid. Ještě bych teda dodala, že nemám venku všechny zuby, protože i to mi Dr. uvedla jako možnost.
@Danilka26 píše:
@ivašot. To už jsem právě udělala cca před 14 dny, když jsme tam byli s něcím jiným, ale s tou Dr. jsme se tehdy domluvili, že průkaznou hodnotu to bude mít jen, když se aktuálně horečka vyskytuje.
A před těma 14 dny vám krev dělali a byla v pořádku? Tak to pak asi opravdu musíte počkat až teploty padnou na všední den. Já jsem to spíš brala, že kdyby mělo být v té krvi něco zásadního, tak to tam bude i den po horečkách.
@ivašot. Ne ne, tehdy jí krev nebrala, jen jsem to s ní šla prodiskutovat v rámci návštěvy kvůli jiným problémům. Asi bych tam dnes i zašla, kdyby byla naše Dr. k dispozici, ale je tam zástup pověstný předepisováním antibiotik na každou kravinu, vůbec nevím, do jaké míry si doktorky co značí do karty a zdlouhavě jí vysvětlovat, proč chceme vzít jenom krev a nic víc… to mně asi pošle do háje, jak si ji pamatuji.
Tak na to si počkám, malá to teď měla podruhé, dva dny a dál nic…
Syn měl taky teď horečky, sobota, neděle, dneska nic, žádné jiné příznaky. Holky, kdy jít zase ven?
My chodili hned jak horečky přešly. holka má periodický horečky, co 3 týdny, 3-5 dní. kdybych čeakal ještě několik dní po horečkách, nikam s nedostanem
Dobré ránko. Malá mívá od jara často 2-3 dny teplotu kolem 38 stupňů, když jsme někde na déle, než dvě noci, více dní po sobě máme takových aktivnějších (příklad 3× po sobě koupák, čtvrtý den výlet atp)Poprvé tuhle teplotu dostala po naší svatbě, kdy se kolem všeho tak trochu více lítalo, od té doby doposud asi 6×. Žádné vedlejší příznaky nemá, teplota přijde a odejde. S Dr. jsem domluvená, že dojdeme na krev, až bude aktuálně tu teplotu mít, jenže jako na potvoru to obvykle vyjde na víkend, viz. teď a v pondělí už je úplně OK. Setkala jste se některá s něčím podobným. Hodně to přisuzujeme tomu, že malá je taková hodně režimová, má ráda svůj řád a donedávna byla spíše domácký typ, teď už je venku a při aktivitách spokojená, jen jakoby to tělíčko a psychika ještě trochu protestovaly právě tou teplotou… navíc je to takový hubený drobek. Díky za každý názor.