Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím měl jste někdo podobný problém? Syn má od té doby co je ve školce od podzimu do jara každý měsíc rýma, kašel bez teplot. Ted mu udělala Mudr. stěry a prý masový výskyt streptokoka v krku i v nose a dala nám Ospen. Malému prakticky ted už nic není, v krku ho vůbec nebolelo, teploty také ne, lehce ještě pokašlává. Myslíte, že ty časté virozy mohl mít z toho?
Díky za každy podnět.
@barce jo…já jo v sobě měla a mám asi 5 mesicu ok…až do doby tehu..šlo mi to na plíce do dutin a teď čekám už jen na antibiotika…jinak rýma se mi furt vracela pak taky jsem neměla teploty a nemám
@barce jo, klidne muze. Syn pred rokem (to mel 4 roky) stale rymy, kasel - sla jsem rovnou na ORL a v krku steptokok spalove anginy. Dostal antibiotika Ospen na 10 dni, pote kontrolni vyter - stale ten streptokok- Ospen na dalsich 10 dni. Pote uz cisty krk. Letos to po mesici ve skolce zacina vypadat stejne - vracejici se kasel, zadni ryma. Ted se z jedne virozy doatava. Pokud ho prepadne dalsi do tydne, jdu opet radsi na vyter. Nelibi se mi ATB, ale neustale mu davat kapky atd taky neni zadna vyhra. Jinak taky davam prirodni veci - cibulovy caj, cibovy a tymianovy sirup atd.
@evulkanov tak to je jako bys psala o nas… maly v lednu bude mit 4, resime jiz 2.rok stale rymy a kasle. ale teploty nema prakticky vubec. no a ve skolce se ted objevila spala… takze to muze mit jako ze skolky ten spalovy bacil aniz by on mel vylozene spalu?? vubec nechci premyslet, ze po 10dnech na Ospenu to bude mit stále
… prosim te a jaky rezim jste dodrzovali s tim Ospenem?
Příspěvek upraven 16.11.17 v 17:23
@barce syn vypadal zdrave. Zadne teploty, unava nic. Jen sem tam kasel, ale objevoval se porad a ryma, co nesla vysmrkat. Nase (ted uz byvala) pediatricka to nijak neresila. Ze to je viroza, ze kasel muze trvat i nekolik tydnu.. Ale ja toho pak uz mela dost a sla rovnou na to ORL. Tam doktorka videla, ze je zahleneny a ze radsi vezme vyter z krku a bylo to. Takze nevim, co by bylo dale, kdybych to neresila… jinak rezim jak pri brani ATB - nechodit na slunce. Ven chodil jen na chvilku na zahradu, nebot 3 tydny doma bylo i tak na nervy. A ted mam opet podezreni, ze ma neco zas v krku:-(
@evulkanov maly to ma rijen-duben kazdy mesic. ryma a kasel. nic hroznyho, ale otrava i tak. tak snad mu to pomuze. i kdyz jsem trochu skepticka na jak dlouho jestli je treba ve skolce bacilonosic. deti pry toho streptokoka maji v sobe casto. jemu prave ted uz nic neni, max rano zakasle, takze s nim chci jit obcas ven, neee do kolektivu, tak resim jestli ano. Antib.jsme meli jen jednou a to mu bylo spatne, takze to jsem neresila nejake chozeni ven.
@barce no prave, dite jde do skolky zdrave a stejne za par dni opet viroza. V nasi skolce jsou bohuzel i nemocne deti i pres vyzvu ucitelek, at rodice davaji do skolky zdrave deti. Tak uvidis, zda bude pak ok. U nas - pokud syn bude opet kaslat do 14 dni, tak jdu na vyter.