Časté vysazování na nočník

kockodanka
27.1.12 22:13

Caste vysazovani na nocnik...

Ahoj zeny naklonene casnemu odplenkovani. Syna vysazuju na nocnik asi dva tydny, poslednich par dni behem celeho dne. Celkem se mu to libi. Po posazeni pokazde ihned vyprazdni mechyr. Problem je v tom, ze se malokdy vycura poradne. On proste neustale cvrka od malicka, malokdy mu vydrzi sucha plinka treba hodinu dve.

Tak ja ted nevim, jak s tim nocnikem. Kdybych ho vysazovala co pul hodky, tak plinky budou suchy, ale oba se z toho zblaznime a on to zacne nesnaset. Cekat s nocnikem treba do dvou let nechci, abych ho pak znovu ucila, co to curani je, treba nocnik bude uplne odmitat.. Nechci promarnit sanci. Navic treba uz obcas zahlasi i bobek v plince pote, co udela.. No a z latkovek je skoro vyrostlej, to je dalsi motivace. Prejde tohle cvrkani s tim nocnikem treba automaticky? Nebo mu mam brat pliny? To mi prijde moc velkej drastak hlavne na me.

Budu rada, kdyz napisou maminky se zkusenostmi, nebo treba i postrehy z bezplenkovky. Diky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
27.1.12 22:25

Vyzkoušela jsem vysazování po půl hodině, fakt na budku :lol: Dávala jsem po 3/4h, to celkem šlo, bylo teplo, tak jsem jen sundala plínu, když bylo načuráno, neva, když ne, tak dobrý, čím víc byl v suchu, tím častěji byla plína suchá. Po čase jsem si všimla různých signálů, kterými dával najevo, že se mu chce, takže jsem pak někdy dávala častěji, jindy zase méně často, bylo to víc podle potřeby a míň podle hodin. Plínu bych nebrala, to je zbytečné, časem to přijde. Teď to ber tak, že je díky vysazování míň v mokrý plíně, on k tomu dozraje sám, syn si pak začal cca v 16m nosit nočník sám, v 18m jsme byli na dvou vyčuráních do plíny, pak totální propad zpět k plínám, na nočník nechtěl, přebalovat nechtěl, ještě se to párkrát takto měnilo, ve 2letech byl přes den bez plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.1.12 22:25

S mladší bezplenkuji, syna jsem začala „vysazovat“ brzo - okolo 9. měsíce po spaní, okolo roka už jsem začala pozorovat, že ví, k čemu je nočník a umí to pustit, pokud má co. tak jsem na nočník odkládala častji. Většinou při přebalování (přebalovala jsem tak po 45 minutách). Odpo to většinou stačilo, plenky byly suché, dopočural i po 20ti minutách, tak často se mi tenkrát dávat nechtělo.
Dělala bych to tak, jak vám oběma vyhovuje. pro mě bylo nejdůležitější to, aby syn nevyl fixovaný na vyměšování do plenky a věděl, že to jde i do nočníku. Bonus byl, že byl déle v suchu.
Jinak myslím, že i tvoje dítě vyprázdní úplně. To čurání takto často je normální, prostě jen nemá ještě dostatečně velkou kapacitu měchýře, čurání neumí zadržet. TO přijde až okolo toho 2. roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
27.1.12 22:44

Tak ja teda uvidim.. Zatim prave bojuju s tim, jestli to stoji za to. Ze bychom jeste rok meli pliny a nocnikovali. Me trochu prijde, ze pak clovek nedela nic jinyho nez jedno nebo druhy. Ale hlavne se bojim, abych mu to uplne neznechutila. Jeden den jsem fakt davala po pulhodce a on se pak zacal tvarit, ze toto jako ne. Toz mozna tech 45min dame…

Stejne by me zajimalo, jak je to s tou bezplenkovkou. Kamoska praktikovala, nez zacalo ditko lezt. Pak pretal hlasit a dostal pliny. Nedovedu si predstavit, ze fakt davam po patnacti minutach na dalsi cvrk :mrgreen: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Any11
27.1.12 22:52
kockodanka píše:Stejne by me zajimalo, jak je to s tou bezplenkovkou. Kamoska praktikovala, nez zacalo ditko lezt. Pak pretal hlasit a dostal pliny. Nedovedu si predstavit, ze fakt davam po patnacti minutach na dalsi cvrk :mrgreen: :nevim:

To mas asi jak ktere dite… moje dite nekdy treba cele dopoledne necura a pak pusti davku, ze je mokra skrz naskrz… venku taky treba necura a az pak doma… blby je, ze to nepousti najednou (takze jednu davku zachytim na nocnik a dalsi uz treba ne, protoze si myslim, ze je hotovo)

• Citovat
  • Upravit
710
27.1.12 23:12

Nejlepsi na uceni jsou jak rikas latkovky. Nas maly kolem roku taky cural nekdy i trikrat do hodiny, ale ja mu davala jednu latkovou do svrchnacku, takze kdyz si curnul, bylo mu nemilo.. Kdyz jsem pak pochytila jeho predcuraci rytual (tahal si tricko, zdrhal prede mnou..) vzdycky jsem mu rekla A-A a leteli jsme na nocnik. Postupne se intervali prodluzovali. Dnes ma 14m, pres den je bez pleny, zatim se ho musim ptat, jestli chce curat asi kazdou hodinu, sam si rekne jen vyjimecne. Na cesty ale stale pouzivame plenky. mam ho nauceneho tak, ze kdyz ma papirovou (treba k doktorovi) muze do ni curat, ale do latkove (babicky, tety) ne. Tu ma jen aby nedelal u cizich na koberec. Rika se, ze dite neni schopne do 18m udrzet vedome moc, ale muj maly to uz pochopil. Samozrejme jeste mivame nehody, ale to uz jen tak 2× do tydne.
Oproti tomu svagrova nocnikovala az od dvou let a syn se podela ta 3× 5× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.1.12 09:23

My jsme používali látkovky celou dobu a bylo mu úplně fuk, mokro, ho.no, klidně si v tom lebedil :lol: Ale při tom častém vysazování to bylo fakt ekonomičtější, když jsem spotřebovala třeba 10-15plín denně. Přitom na to jedno vyčurání stačila jedna čtvercovka, nebylo potřeba nějaké vymakané nejsavější plíny.
A na papírovce nejde často poznat, zda je do ní čurnuto nebo ne a mě se příčil pocit, že bych mu zpátky na prdel vracela počuranou plínu :nevim:
Jinak u nás znak chtění čurat byl neklid, převalování se na gauči, pobíhání…

Pak už uvidíš, já fakt myslela, že to v těch 18m už dáme a pak přišla totální regrese, tak to přeci nebudu lámat přes koleno, za to mi to nestálo, možná že kdybych byla důsledná, tak by byl už tehdy bez plíny, ale když řval, nechtěl mít s nočníkem nic společnýho, tak ho tam přeci nebudu držet násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
28.1.12 11:58

Jo jo, s tim souhlasim, nelamat pres koleno. Kdyz mel spatny den, na nocniku rval a pocuraval se, tak jsem mu treba na dva dny zase dala plenku a pak jsme to zkusili znovu.
A ctvercovky jsme taky pouzivali, pro me jsou nej.
No a nas maly byl takovy estet, ze uz od narozeni stacilo curnou jednou do cehokoli a byl rev.. tak proto se asi i dobre ucil, ze mu to proste vadilo.. :nevim: kdo vi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
28.1.12 15:49

No nasemu prdolovi mokro taky desne vadilo, tak jsem pak na radu zdejsich zkusenych davala fleecovy separacky, pac jinak s jeho cvrkanim a tudiz vecnym revem to bylo o nervy. No a ted jsem mu je sebrala s tim, ze to pomuze s nocnikem, a jemu uz to mokro nevadi :zed: bobek v plince tez zahlasi zvesela, ne ze by ho to obtezovalo. Nejvic mu vadilo driv mokro ve ctvercovce, tak je zkusim znova pouzivat, aspon odpadne problem s malyma plinama. Do kterych svrchnaku to davate slozeny do obdelniku? Ja si moc nedovedu predstavit, ze to sedi na miste. A navic teda ty nase bobky nebyvaji bobkovate, spis to tak tece, tak to bude tez problem.. Leda dokoupit svrchnaky.

• Citovat
  • Upravit
31594
28.1.12 17:50

Já v této době dávala flísáky od anavy, kakání taky nebylo moc pevné, u flísáků mi vyhovoval tvar, zároveň snadná údržba, od hovínka osprchnu, většinou tam už po tom osprchování nebylo nic vidět, na pulkách mi po nějakém barvitějším obědě zůstávali fleky, které nepustili ani žlučákem. A pro mě hlavní výhoda - mohla jsem to hodit do sušičky společně s plínama, pulky jsem tam omylem též někdy hodila a většinou to odnesli, popraskal ten zátěr.
A flísáky mi řpijdou i prodyšnější jak pulky. O údržbě pokaděných vlňáků se asi zmiňovat nemusím… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
28.1.12 21:48

Mno, ja mam ted jen dvoje vlnaky a je fakt, ze moc nevydrzi. Nejhorsi jsou ty kremove zabarveny, ktery jsou fakt nechutne zaflekately :mrgreen: Ja zkusim sehnat ty fleecovy, az budu v CR, tak objednam, tady v Anglii sezenu max PULky.

Tak dik za rady, kdyz ja tak doufala v jednoduchy a rychly reseni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81479
28.1.12 21:52

čtverec na rovno mi seděl nejlíp ve Swaddlwbees vlňácích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
28.1.12 21:57

Taky se připojím, zkoušeli jsme nočník od roka, ale nemělo význam.. Vůbec a to je synátor na látkovkách od 13 měsíce.. Může být durch a je mu to jedno… A přišlo to te´d z ničeho nic…Začala jsem posazovat a druhý den už chodil na nočník sám a te´d čůrá sám ve stoje nad nočníkem, jen lítá po bytě nahatý… Ale daří se bez nehod… Asi je to na každém dítěti . je to fakt individuální.. I s těma látkovkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.1.12 18:38

Já dávala od 6 měsíců posadit na nočník, jen aby věděl na co je, normálně s plínkou. Kolem 9 měsíce , ale bylo teplo jsem pleny přes den zrušila, dávala jsem na spaní a dávala jsem na nočník cca co 20 minut. To mi poradila dětská dr. Pak jsem čas oodalovala a jak se vyčůral byl potlesk, komedie, divadlo, ale zabralo to. na ven jsme chodoli bez a v zásobě tojepřevblečení kdyby náhodou. Někdy si načural i do bot, ale naučil se :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
31.1.12 21:59

Sicilko, a jak to presne fungovalo s tim oddalovanim? To zni zajimave… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat