18 měsíců - dáváte dítě na nočník?

1005
16.1.12 15:42

18 měsíců dáváte dítě na nočník?

Chtěla bych se zeptat zda v tomhle věku posazujete dítě na nočník.Když bylo dceři něco přes rok dávala jsem ji na nočník a většinou s úspěchem.Z nějakého důvodu jsem pak přestala a na nočník ji nedávala.Teď je ale ve věku kdy už by se děti na nočník posazovat mohli a já tak přemýšlím jestli začít třeba hned zítra a nebo to nechat až na léto,protože bude moct chodit jen v tričku a bez plinky a po chvilkách bych ji na nočník posadila.Kdyby se vyčůrala na zem tak by mi to nevadilo ale kdybych ji teď přes zimu nechala bez plinky tak bych ji nesjpíš celkem často převlíkala.Teď bude mít 18.měsíců ale když to nechám na léto tak bude mít dva roky.Není to pozdě na učení?Ráda si přečtu Vaše zkušenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
16.1.12 15:45

Mým dvojčatům bude taky brzo 18. měsíců a na nočník je posazovat nebudu. Nechám to na léto. Třeba to zvládnou, když ne tak se taky nic nestane. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
16.1.12 15:47

Ahojm Agi, ja resim to samy, mala pred dovrsenim 1 roka do nocniku sem tam neco udelala, pak jsem zacla min vysazovat, pak dostala nejakou averzi na nocnik a ted tam sotva posedi, chape co se tam dela, ale neudela to, a myslim si, ze uz je nejvyssi cas s tim neco udelat, jenze kdyz ji ted necham behat polonahou tak mi nastydne, nebo kdyz ji budu oblikat bez plinky a cekat do leta se mi nechce, ptz uz bude dost velka aby to umela, muj nazor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.1.12 15:52

Já se trochu snažím, ale většinou narazím:-) Malej začal volat a-a, ale než ho odchytnu a svleču, je obvykle pozdě. Zkoušíme to po večerech, nechám ho chviličku lítat nahého před koupáním a sleduju, co on na hrnec… bilance: 3× louže na koberci, 1× v křesle :mrgreen: Asi nevím přesně, jak na to, nechci ho nutit, aby pak neměl blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.1.12 15:52

ne!

• Citovat
  • Upravit
1005
16.1.12 15:55

Skoro pokaždé,když jsem malou posadila na nočník,tam něco bylo (v tom roce) ale potom jsem přestala protože ještě nechodila a navíc jsem věděla,že děcka to začínají ovládat až od těch 18m ale teď se tluču do hlavy,že jsem přestala.Protože kdo ví třeba by touhle dobou měla plinky už jen na noc. :nevim: Těžko říct.Ale už by mi celkem vyhovovalo ty plinky pomaličku přestat dávat.Musíme kupovat Pampers,protože z jiných plinek je strašně opruzená a pak se toho nemůžeme delší dobu zbavit.Navíc začíná být trošku opruzená i po Pampers nevím proč,přebaluju ji celkem často.Takže bych ráda učila na nočník i z tohohle důvodu ale když sem jí tam posadila tak tam seděla jen chvilku a pak se začala zvedat,takže si myslím,že to bude možná boj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
16.1.12 15:55

Jéé holky,děkuji že nejsem sama :kytka: Malé ted' bude 18 měsíců a také jsem jí začla dávat na nočník až ted' a s neůspěchem :| Vidí nočník a zdrhá :mrgreen: Jinak je strašně chytrá,ale nočník bojkotuje :roll: Do léta se mi moc čekat nechce,tak nevim :nevim: Budeme zkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
16.1.12 15:57

AHoj, já mám 19 měs.syna a na nočníku ještě neseděl.Nechám to stejně jako Pegy na léto. :)

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
16.1.12 15:57

Já bych to nechala na léto. Pokud to teda dcera nevyžaduje. Syn se to učil ve 20ti měsících, vycházelo to akorát na červen. Takže plínu dolů a nějaká ta nehoda se neřešila. Dcera se rozhodla, že plínu bude bojkotovat a v 18ti měsících byla bez nich. Řvala když jsem se jí je snažila dát, protože venku byly dva metry sněhu a kombinéza se opravdu moc rychle stáhnout nedá. No vybojovala si to, plínu jsem tedy nedávala, ale čůrání v mrazu a kombinéze to je fakt lahůdka :zed: .

• Citovat
  • Upravit
1315
16.1.12 16:00

Syna jsem v 8m začala posazovat na nočník. Rozum z toho samozřejmě nemá, ale chci aby si na něj zvykal dokud mi z něj neuteče :lol: Zatím moc úspěchů neslavíme, ale jsem trpělivá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.1.12 16:03

Tak trpělivá naštěstí být taky umím :lol: ale když mi začne z nočníku zdrhat mě moc nenadchne :lol: :lol: Takže to asi taky nechám na léto možná už na jaro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
16.1.12 16:05

Já jsem začala dceru dávat na nočník v roce a v roce a půl byla přes den bez plen úplně.Říká se,že je na to léto nejlepší,ale je za dlouho,tak bych to zkoušela už ted,za to nic nedáš a v létě to můžete dopilovat.Pokud ti na něj odmítá sednout,tak netlač na pilu ono se to podá.Držím palce :palec:
Mám ted 5ti měsíční holčičku,tak doufám,že to půjde tak hladce jako u té první :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
16.1.12 16:06

Jo ještě jsem si vzpoměla,že na ní platily lentilky,jak tam něco udělala,věděla,že dostane bombonek,tak odměnujte,určitě se to vyplatí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.1.12 16:08

Já dávala kluka taky v roce,někdy něco udělal,ale rozum z toho neměl.Takže jsme pak trénovali nejvíc přes léto a venku.A u nás to šlo dobře,během 14 dní to uměl krásně.Holce je teď rok,a nevydrží sedět na nočníku ani náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
16.1.12 16:09

Syn mi přestal kakat do plenek v jednom roce a chodil na nočník,čůrání do plenek jsme začali odnaučovat v roce a půl a ůspěšně to zvládl měsíc před 2.narozeninami.Ale např.švagrové syn už nečůral do plen v roce a půl,ale jsem zastáncem názoru,že dítě nenutit,však ono až bude pro něj vhodná doba,tak to zvládne,ale pomaličku už bych zkoušela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze