Nočník a látkovky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nočník a látkovky?
Ahojky, syn má 21 měsíců a přes den je s většími či menšími úspěchy bez plínky (papírová). Na noc plínku má, samozřejmě taky když jsme venku - co kdyby náhodou, zima je zima… Večer mi usíná většinou u mlíka ( a má už plínku), ale pokud neusne, tak chce jít ještě na nočník ( v lepším případě) nebo se počůrá ať do plínky nebo tepláků. Když počůrá plínku, tak samozřejmě měním, ale pak se dostávám i na tři plínky jen za večer.
Konečně se dostávám k otázce
Uvažuju o látkovkách jen na večer než usne příp. přes noc, ale vůbec se v tom neorientuju. Co všechno bych potřebovala? V osm má mlíko a do devíti než jde spát klidně 3× čůrá, tak jsem si říkala, že raději budu prát počůranou látku. Co si o tom myslíte? Počítám, že než bude teplo, tak plínku i venku bude muset mít. Za jak dlouho vaši prcci vydrželi úplně bez plen přes den?Díky za rady a tipy Zuzz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám holčičku bez plen od půlky prosince a přes den i na ven byla bez pleny během 4 dnů - nikdy se venku nepočůrala, v případě potřeby si řekla jako doma.. prostě to zkus!
Na odpolední spaní nemám pleny cca po 14 dnech od naučení na nočník a na noc jí dávám takový ty tréningový - ona než usne, tak si říká i 10× na nočník a vždycky si aspon trochu krupne, tak je to pohodlnější na sundávání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem syna v látkovkách. V obsobá í odplenkování mi to právě přišlo bezva, že když nahlási, a byl počuraný, tak jsem plenku vyměnila. V té době klidně čural po 20 min a to bych s papírovkama mohla vyhlásit brzy bankrot. D8vala jsem doma jen čtverce na rovno. Pokud už čurá větší dávky, tak dva čtverce, případně Kikko bambuasové čverce, nasají toho víc a nejsou tak drahé, jako moderní kalhotkové plenky, do těch bych už báýt tebou neinvestovala.
Jinak bych koupila svrchní kalhotky )pokud jsde jen o večer, stačí jedny, jinak dvoje až troje). V tvém případě bych koupila PUL Thirsties nebo flísové, např Anavy.
Jinak k době - snyn začal provně řikat na nočník v 18ti měsících, byly časy, kdy se opět počurával. Dnes jsme ve fázi, že si řekne vždy, ale velmi často má již trochu ucvrnknuto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
CV 21 mesicich bych ja osobne uz do latkovek uz neinvestovala.Maximalne jedny,dvoje kalhotky a par ctvercovek.
Jinak ja teda neresim,jestli treba po koupani do papirovky cura,nez jde spat.Vykoupe se,vycura a kdyz si jeste rekne,dam vycurat,ale kdyz nehlasim,neprebaluju,az rano,nebo v noci,kdyz se vzbudi na jidlo a ma plinku nacuranou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Carrinka, tak to je super, ale v našem případě to půjde pomaleji, ale i za to jsem ráda, protože to přišlo z ničeho nic
Vojta moc nemluví a tak se spíš ptám, když jsme mimo domov, tak si většinou říká to je fakt. Ale když by si řekl venku, tak pochybuju, že by se v rukách vyčural a domů by nevydržel…Díky ![]()
Alpaka, právě bych to na ten bankrot taky viděla a to se týká pouze hodiny až dvou večer…Tak proto takto uvažuju. Čurá už větší dávky během odpo spaní vydrží nečůrat i dvě hodiny. Takže potřebuju jen čtverce a svrchní kalhotky. Svrchní kalhotky zůstávají suché předpokládám? Díky za odpovědi, mrknu na to
Zuzz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maki, já právě přebaluju, protože si říkám, aby pochopil, že to nemá dělat ani do plínky, ale hlásit vždycky a když mi nahlásí, ale už trochu pustil, tak aby pochopil, že vždy dostane suché „oblečení“ večer v podobě plínky. Navíc, když vím, že si cvrknul, tak je mi blbé ho v tom nechat, ale to je můj pocit
A investovat do látkovek rozhodně nechci, právě jen pár čtvercovek a jedny/dvoje kalhotky…Protože jak jsem psala, nemyslím si, že by byl bez plen během týdne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svrchní kalhotky - úplně suché nejsou, záleží, jak moc je pročuraná plenka a za jak dlouho to odhalíš. Pokud přebalíš hned, tak nestihnou zasmrádnout a klidně můžeš použít další den bez přeprání. Pokud už smrdí, tak je přepereš, PULky i flísáky do druhého dne uschnou s přehledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka, díky. Teď to odhalím téměř okamžitě, neb je pod bedlivým dozorem
a navíc mi jde hlavně o ten večer…díky moc Z.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, zrovna jsem přesně takto přebalila dítě - večer pije ještě v posteli a tak za hodinu po uložení přijde, že chce čistou plínku. A teda myslím, že dva čtverce by mu asi nestačili, no nedokážu posoudit. A fleecáky bych nedávala, ty dávám malýmu na den, tekutina se krz fleece protlačuje a kdyby pustil větší dávku, tak by mohl mít zavlhlé pyžámko.
Staršímu dávám svrchňáky od tots bots, není to nějak extra prodyšné, ale udrží fakt všechno, dneska měl na odpoledním spaní plínu na ždímání a ani nezavlhly, nesmrdí, nemají klasicé lemovací gumičky, které můžou přeci jen moč trochu sáknout. Akorát tvarově zase nejsou moc vhodné na plínu na rovno, jsou dělané spíš na kalhotkovky. Takže bych řekla strčit ty dvě plíny do skladu na draka z nějaké plíny 80×80, sklad zajistit snapkou (snappi sponka, stojí pár kaček) a na to svrchní gatě. A pokud je to fakt jen na tu hodinku či tak, tak bych vzala jen jedny svrchňáky, mě tyhle v pohodě stačí. Kdyžtak to můžeš dovycpat třeba froté žínkou, aby to pobralo víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to skladem nekomplikovala. Představa, že budu večer 3× přebalovat dítě a motat jako začátčník novosklad…
Ale já novosklad fakt nerada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Já bych to skladem nekomplikovala. Představa, že budu večer 3× přebalovat dítě a motat jako začátčník novosklad…![]()
Ale já novosklad fakt nerada.
Ha, máš vlčí mlhu, jsem psala na draka, no to je fuk, já to myslela spíš do svrchňáků, které se úplně nehodí na plínu na rovno, aby to tam nelítalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drak je snad ještě horší, k tomu jsem nikdy nedospěla. Proč používat svrchňákynevhodné na plínu na rovno, když může koupit vhodné? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Drak je snad ještě horší, k tomu jsem nikdy nedospěla. Proč používat svrchňákynevhodné na plínu na rovno, když může koupit vhodné?
No protože mě zatím všechny pulky zklamaly a jediný, co držej, tak nejsou vhodný na plínu na rovno. Obzvlášť pokud by hrozilo promočení plínek, tak bych nechtěla něco s lemovacíma gumičkama, protože mi vždycky zavlhaj a smrděj.
Třeba thirsties jsou tvarově fajn, ale ty gumičky
A tak je to u většiny, třeba o bambino mio ani nemluvě, ty jsem měla troje a po pár měsících na odpis, přitom tvarově jsou fajn, ale zkrátka zavlhaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo, já se v těh PULkách moc nevyznám. Ale Thirsties mají dvojí lemovaní gumičkama a že by navlhly ty vnější gumky od nitřních. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vlhly ty „vnitřní“, zkrátka to přepažení toho obloučku, nejdřív ani ne, ale čím víc byly oprané, tím to bylo horší. Ǔplně nejhorší byly teda haipa daipa s těmi fleecovými lemy. Ještě relativně dobrý byly imse vimse soft, ale to spíš, že jsem je měla jen v malých velikostech a nestihli se moc opotřebit, popowrap od popoliny taky jakž takž, jen nevím, zda se ještě vyrábějí. Ale totsbotsky zkrátka vedou, ty vel.2 dostatečně velká a vysoká i na batole, nic mi nevlhne, ty nové typy mají příjemnější materiál a teda přiznávám, že mě berou i ty vzory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit